Onze reis met een groep van 11 personen, naar Suriname was fantastisch. Jullie gidsen ter plekke zijn erg vriendelijk, behulpzaam en ter zake kundig. Suriname was voor ons echt een ontdekking. De interessante geschiedenis waar we eigenlijk toch heel weinig van afwisten, de overweldigende natuur, de vriendelijke mensen en het heerlijke eten.

Even een mailtje om je te bedanken voor je goede zorgen, je hebt ons alle leuke plekjes van Suriname laten zien .

Wij hebben veel gezien ,ook door de excursies, het fietsen en het koken had ik niet willen missen. Je hoort ,ziet en proeft Suriname.

De hulp en flexibiliteit van Marijke bij onverwachte omstandigheden was geweldig. Daardoor konden wij ontspannen genieten van dit prachtige land met zijn vrolijke, aardige en lieve inwoners. De adviezen waren prima op maat.

Van TravelSuriname.nl had ik voor het boeken nog niet gehoord en we moesten met 14 man een mooi verzorgde reis maken. Geen eco-toeristen maar levensgenieters die op late leeftijd de bevolking en haar geschiedenis op wilden snuiven en misschien ook de verhouding met Nederland wel wilden proeven.
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar in Suriname wonen Surinamers! En dat zijn de aardigste mensen die je je kunt wensen, want altijd blij en staan altijd voor je klaar.
We hebben dan ook dankzij hen 14 fantastische dagen gehad met de meest uiteenlopende avonturen

Een maandje naar Suriname met onze 2 kinderen (13 en 15 jaar). Wij houden van een actieve vakantie en samen hebben we die met Marijke opgebouwd. Er werd goed geluisterd naar onze wensen zodat de reis prima in elkaar zat. 

Vreemd om in zo'n ander land Nederlands te kunnen praten met de eigen bevolking.
Een unieke ervaring in een compleet ander land.
Alle lof aan Travelsuriname voor de organisatie. Alles klopte. Bedankt.

In ruim twee en een halve week hebben wij (vader, moeder, dochter 19 en zoon 16 jaar), het vriendelijke en mooie Suriname mogen leren kennen. De eerste overnachtingen waren in resort Kekemba, een prima verblijf net buiten het centrum van Paramaribo. Fietstour door Paramaribo gemaakt waarbij we de geschiedenis van de stad en smeltkroes van culturen wat beter leerden kennen. Mooie trip op de rivier met dolfijnen spotten tijdens zonsondergang.

Door Corona twee jaar later dan gepland, maar nu dan toch echt een prachtige vakantie doorgebracht in Suriname, met 7 personen uit 2 gezinnen. Travelsuriname had voor ons een intensief maar mooi programma samengesteld. Uiteraard met veel natuur, dolfijnen spotten, luiaards, veel volgels, maar ook apen, otters, kaaimannen en zelfs zeekoeien

Hij heeft ons, net als alle andere chauffeurs en gidsen enthousiast verteld over zijn land, cultuur, vogels, natuurpracht en religies. Travelsuriname heeft ons de hele reis goed laten begeleiden, alles verliep op rolletjes en de gemaakte afspraken werden stipt nagekomen.

Annemarie van den Brink

5-4-2024

Vanaf onze kennismaking op de Vakantiebeurs waren we enthousiast over de service en het aanbod van Travel Suriname: kleinschalig, meedenkend, communicatief en een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Samen kwamen we tot een afwisselende invulling van natuur en cultuur die 100% is waargemaakt tijdens onze 16-daagse reis door Switi Sranan.
We hadden stuk voor stuk gedreven en leuke gidsen en hebben met al onze zintuigen genoten van de verhalen (hoewel genieten bij de verhalen over het slavernijverleden niet het juiste woord is), de stad en de dorpen, de fietstocht door Paramaribo en langs de plantages, de flora en fauna op de rivieren, het varen in de korjaal, ons verblijf in de jungle en niet te vergeten te accomodaties (Villa Famiri in Paramaribo, Nickerie, Bloemendaal, Peperpot, Fredriksdorp, Brownsberg, Knini Paati en Palulu) en het heerlijke eten. Edward en Marijke: Gran tangi voor deze onvergetelijke reis. 🇸🇷☀️
Annemarie en Rick


Yvonne en Sjaak Mesu

31-3-2024

De reis was prima georganiseerd. Marijke vanuit Nederland, de chauffeurs/ gidsen waren altijd op tijd en wisten veel van de omgeving. Wij hebben veel mooie dingen gezien. Palumeu en wandelen langs de Marrondorpen. Zo voel je de natuur. Bigi Pan ging niet door, vanwege de lage waterstand. Maar er is voor een goed alternatief gezorgd. Een perfecte vakantie


Hein Greven

24-3-2024

Wat een goed georganiseerde reis hebben we gehad, in een land waar flexibiliteit de essentie is. We hebben dankzij het team van Travelsuriname kunnen ontspannen (hangmatteren) en genieten van natuur, geschiedenis en mensen van dit schitterende land.


Ilse Marie Samson

20-3-2024

Wij hebben een geweldige vakantie gehad. Goed verzorgde accomodatie en trips. De chauffeurs waren eigenlijk ook gidsen. Doordat we zoveel hebben gedaan, hebben we enorm veel gezien en ervaren. De updates (met info over tijd van vertrek of dat wij opgehaald werden) via de app vonden wij erg fijn


Jeanette van Saaze

19-3-2024

Helemaal goed! Samen met Marijke hebben we een reis samengesteld die helemaal bij ons paste. Een perfecte balans tussen natuur, cultuur en historie. We kunnen niets bedenken wat beter had gekund. De verschillende onderdelen sloten mooi op elkaar aan, ook doordat de gidsen heel goed samenwerkten. Het was een reis vol hoogtepunten. Vanuit Nederland was Marijke duidelijk betrokken bij onze reis. De gidsen waren allemaal aardig en kundig. Wij kunnen Suriname en TravelSuriname van harte aanbevelen!Anke Groen

10-3-2024

Suriname is prachtig, vooral wat betreft de natuur (vogels, apen, luiaards, planten, regenwoud,.....). En eigenlijk nog maar heel weinig toeristen.
Travelsuriname zorgt voor een onbezorgde reis. Tijdens je reis heb je whattsapp-contact en kan je al je vragen stellen met supersnel antwoord. Je kiest je eigen reis-onderdelen, zoals fietsen, tochten naar het binnenland, rivierexcursie, relax-tijd, etc... Logistiek loopt het allemaal op rolletjes.


Floria Nijhof

9-3-2024

Teruggekomen uit Suriname kijken we terug op een veelzijdige en avontuurlijke reis waarin we kennis hebben mogen maken met de prachtige natuur en cultuur van het land. Voor het eerst hebben we voor een vakantie gebruik gemaakt van een reisbureau en dat is ons heel goed bevallen. Onze luchtvaartmaatschappij voerde diverse vluchtwijzigingen door, maar dit vormde voor ons dankzij Marijke geen probleem; ze paste ons reisschema daar telkens op aan. Doordat we volledig ontzorgd werden, hebben we volop van Suriname kunnen genieten. Marijke, dankjewel hiervoor!


Loes Fokker

14-2-2024

Fantastische reis naar het hart van de Amazone, dankzij Travelsuriname. Elk detail van onze droomvakantie van 3 weken was geregeld, zonder kopzorgen konden we gewoon achterover leunen en genieten. Volgende keer boeken wij zeker bij jullie!


Julie Visser

30-11-2023

Samen met mijn oma een reis door Suriname gemaakt. We zijn super fijn geholpen door Travelsuriname. Het was tot in de puntjes geregeld, goede gidsen, fijne hotels en duidelijke informatie. De communicatie met Marijke was snel en fijn. Het zorgde voor een relaxt gevoel tijdens de indrukwekkende reis door Suriname!


Wim Delrue

27-11-2023

Toen onze zoon besliste om op buitenlandse stage te gaan naar Suriname, kriebelde het bij ons om
hem achterna te gaan. We wisten echter heel weinig over het land en via internet kwamen we bij
Travelsuriname terecht. We waren onmiddellijk enthousiast over het ruime en gevarieerde aanbod
aan mogelijkheden om Suriname te gaan ontdekken. Na een online contact met Marijke waren we
helemaal overtuigd. Zij stelde daarna een reis op maat op waarbij rekening gehouden werd met onze
vragen en met het bezoek aan onze zoon. Alles werd piekfijn afgesproken en we ontvingen op
voorhand een mooi uitgewerkte planning.
Tijdens ons verblijf in Suriname verliep alles heel vlot. Ter plaatse maakten we kennis met een
topteam aan gidsen en chauffeurs die altijd stipt op tijd waren en ons onderweg met veel passie over
hun mooi land wisten te vertellen. We leerden veel bij over de geschiedenis van Suriname in
Paramaribo, we genoten van de rust op Seliba, we vielen van de ene verwondering in de andere in
Kabalebo,… Ondertussen volgde Marijke onze reis mee op vanuit Nederland en konden we haar
steeds via WhatsApp contacteren indien nodig.
Met heel veel dank aan Travelsuriname keerden wij na een zorgeloze vakantie terug met een grote
koffer mooie herinneringen!


Rozemarijn de Greeuw

17-10-2023

Nadat we Marijke op een reisbeurs in Amsterdam hadden leren kennen besloten met Travelsuriname onze reis naar Suriname te maken. Fijne organisatie met persoonlijke service! Tijdens het indelen van de reis fijn direct contact en tijdens de reis duidelijke info via whatsapp. Zo reis je zelf maar wordt toch alles netjes geregeld. Het was erg mooi!


Larissa van Asch

30-9-2023

Wat een fantastische reis hebben wij gehad. Toen we wilde boeken wisten we niet waar we moesten beginnen en kwamen we na wat zoeken bij travel Suriname terecht. Zo fijn dat er blokken worden aangeboden en dat je een reis op maat kan laten samenstellen. Wij wilde van alles wat, (cultuur, natuur, geschiedenis, spanning en sportieve activiteiten) en de reis was precies dat!
Ter plaatse is alles goed geregeld en staat er altijd vervoer klaar om je van de ene naar de andere activiteit/excursie te brengen. Fijn dat er persoonlijk contact is en dat je bij vragen altijd even kunt appen. Wij hebben een top vakantie gehad. Bedankt voor de super service! Groetjes Leo en LarissaFam Scheffelaar

22-10-2023 

Wat hebben we een fantastisch mooie tijd in Suriname mogen hebben!! Dankbaar thuis nu en rest ons héél lang nagenieten van dit intens groene land 💚, met haar mooie bomen, planten, bloemen en dieren (die hadden zich vanwege de hitte echter goed verstopt 😉) De aapjes bij Knini Paati op de ochtend van vertrek waren dan ook een cadeau!
De rijke historische en culturele aspecten waren boeiend, interessant en mooi. De gidsen en chauffeurs waren allen betrokken en zorgzaam en namen ons gepassioneerd bij de hand. Van toegevoegde waarde, héél blij mee!
De vele contacten en gesprekken hebben ons vooral laten zien dat (ondanks de grote zorgen op velerlei gebied) positiviteit, geloof, familiebanden, én grote levenskunst hen doorgaans tóch blijmoedig in het leven doen staan. Met fantastisch humorgevoel en gulle lach bovendien!!
Kekemba was elke keer weer thuiskomen!! Heerlijke plek!

Wij danken jullie nogmaals hartelijk voor de mooi samengestelde reis en begeleiding ter plekke en op afstand!!


E. van der Leeuw

23-9-2023

Vanaf ons eerste contact tot aan de laatste reisdag alleen maar positieve ervaringen met Marijke en Edward van Travelsuriname. Ze reageren snel, werken met goed geïnformeerde gidsen en hebben betrouwbare contacten in alle delen van Suriname, ook in de minder toegankelijke gebieden. Én ze houden tijdens je reis contact via WhatsApp om te informeren of alles in orde is. Je voelt daardoor overal op je gemak.
Met de door Travelsuriname geadviseerde balans tussen activiteit en ontspanning hebben we elke dag genoten van onze zeer afwisselende reis. Hartelijk dank Edward en Marijke!


Githa Glorie

22-09-2023 

Een mooie, bijzondere reis met veel afwisseling van natuur en cultuur.
Goed samengesteld met voldoende rustdagen.


Corine de Vries

11-09-2023 

Wij hebben met ons gezin van vier mede dankzij Travelsuriname een onvergetelijke reis van drie weken achter de rug. Wat een schitterend land, adembenemende natuur, vriendelijke mensen en overheerlijk eten! Meestal organiseren wij onze reizen zelf, maar in Suriname kan je vrijwel niet zonder de hulp van een goed reisbureau als je niet onbeperkt tijd hebt en graag veel wilt zien en meemaken.
We hadden zelf al ongeveer bedacht wat we wilden gaan doen, maar Marijke had ook een aantal goede suggesties die we hebben overgenomen. Zo reisden we naar Paramaribo, op de fiets naar Peperpot en Frederiksdorp, per auto en/of korjaal naar de Brownsberg, Ston island, Knini Paati, de Raleighvallen, de Voltzberg, Bigi Pan, Bloemendaal en Duivelseiland en Cayenne in Frans Guyana. In de jungle, in de rivier en aan de kust zagen we talloze apen, luiaards, zeekoeien, kaaimannen, arenden, toekans, reuzenschildpadden, dolfijnen, rode ibissen, piranha's en zelfs een enorme anaconda.
Onze chauffeurs waren altijd op tijd, de accommodates waren fijn (soms chique en soms sober maar dan wel heel bijzonder) en onze gidsen waren slim, vriendelijk, vol humor en goed voorbereid en op de hoogte. Kortom: een topreis!


Astrid Londeman

09-09-2023 

We hebben in de zomer van 2023 een prachtige reis door Suriname gemaakt met onze 13-jarige zoon. Bijna alles vooraf door Edward en Marijke vast laten leggen en hier geen spijt van gehad. Alles supergoed geregeld, de gidsen steeds stipt op tijd en elke avond een appje van Marijke voor de volgende dag. We moesten noodgedwongen onze reis iets aanpassen, maar ook hierin echt fijn meedenken vanuit Marijke en hebben ook dit super geregeld. We zijn 23 dagen in Suriname geweest en hebben dus echt veel kunnen zien. Hoogtepunten waren toch wel de "fietsvakantie" over de plantages, waarbij de overnachting op Marienbosch echt heel authentiek was. Je waant je echt even terug in de koloniale tijd. Daarna hebben we de Gran Rio expeditie gedaan, welke werkelijk fantastisch was. Echt diep in de jungle en back to basic slapen in hangmattenkamp en eten "uit" de jungle. Zelfs piranha's gevangen en gegeten. Deze trip was echt een avontuur! Wat vooral ook enorm opviel: de vriendelijkheid van de Surinamers zelf!


Martijn Bauer

08-09-2023

Marijke en Edward hebben een uitstekende reis voor ons georganiseerd! Goed geïnformeerde gidsen, alle vervoer op tijd en geweldige locaties. Marijke was steeds gemakkelijk bereikbaar via Whatsapp voor vragen. Suriname is een enorme aanrader - een prachtig land met heerlijk eten en een superinteressante bevolking. Ook onze kinderen van 10 en 4 konden de reis erg waarderen.


Peter en Hetty

02-09-2023 

We hebben erg genoten van de reis door Suriname.Alles hadden jullie goed geregeld. De app groep was heel handig voor de laatste details en vragen. Leuke chauffeurs en gidsen, van hun leer je het land goed kennen. Dagritme was prima: smorgens actief, lunch en daarna te warm: of een korte wandeling of museum of zwembad of rivier. Niet elke keer terug naar Paramaribo heeft een hoop reisuren gescheeld, andere Nederlanders deden dat vaak wel.
Veel gedaan in drie week: Stadstour, fietsen Commewijne, Bigi Pan, Bloemendaal/Groningen, Raleighvallen, Palulu, Jodensavanne, Danpaati en natuurlijk Paramaribo een aantal dagen. Suriname, top vakantieland!!


J. van Dam

13-08-2023 12:12:34

We maakten in de zomer van 2023 een geweldige rondreis door Suriname met onze 12-jarige dochter. Travelsuriname dacht met ons mee waarheen te gaan en boekte geweldige gidsen, alle overnachtingen, het meeste vervoer en de maaltijden op locatie. Dat was uitstekend geregeld. En er was genoeg ruimte en tijd om ook onze eigen gang te gaan en zelf te plannen wat we wilden doen.
We reisden van Paramaribo naar voormalig plantagegebied Commewijne, vervolgens naar natuurgebied Bigi Pan en topresort Bloemendaal, terug naar Paramaribo voor rustige dagen en vandaar naar Dan Paati in Amazonegebied en tenslotte naar de Brownsberg.
Lievelings: de mensen die we ontmoetten, de uitzichten (tuinen vanuit de buitenzwembaden! de sterrenhemel bij Dan Paati!), de heerlijke koele drankjes (drinken uit een kokosnoot! gemberbier! dawet!), de wilde dieren (luiaarden! aapjes! boomkip! waterkip!), het lekkere eten (baka bana! roti met pompoen en rundvlees! vegetarische opties!)


Roy Heinink

13-08-2023 12:11:39

Marijke en Edward zijn twee hele fijne mensen die alles willen doen om de reis naar Suriname op maat te maken voor je.
Gaat er onverhoopt onderweg iets mis, dan helpen ze je ook om te zorgen dat je reis weer voorspoedig kan worden voorgezet. Onze reis was een enorm bijzondere en waardevolle tijd met prachtige herinneringen. Dank!
juli/Augustus 2023


Reinier Veerman

15-05-2023 15:04:39

Onze reis maar Suriname was perfect geregeld door Travelsuriname. Goede snelle communicatie en alles goed doordacht . Echt een aanrader!


Jim Schalekamp

15-05-2023 15:00:23

Voor een prachtige mooie reis naar Suriname zijn we gelukkig bij Travelsuriname terechtgekomen. Edward en Marijke hebben ons in een persoonlijk gesprek wegwijs gemaakt in de mogelijkheden en we hebben in prettig overleg een programma voor 25 dagen samengesteld. Die 25 dagen zijn inmiddels een topervaring: Suriname is een mooi land met indrukwekkende natuur, veel cultuur en geschiedenis, mooie mensen en bijzondere ontmoetingen. Van het levendige Paramaribo tot de cultuur en natuur aan de Boven-Surinamerivier. Fietsen van Paramaribo naar Commewijne, vogels spotten in Bigi-Pan, relaxen op prachtige plekken als Bloemendaal en Seliba Glamping, en als klap op de vuurpijl met een door en door ervaren gids de ongerepte jungle in bij de Grand Rio tour. Wat een prachtige combinatie van natuur, cultuur en avontuur.
Tijdens de reis werden we door Marijke per app geïnformeerd waar en hoe we naar een nieuw onderdeel van de reis zouden gaan. Alles was steeds tot in de puntjes geregeld. Travelsuriname heeft een goed netwerk in het land en dat merk je. Het reizen was van aankomst tot terugreis heel prettig en zorgeloos. Ook kregen we steeds ervaren gidsen mee, waardoor we zoveel gezien en van hen geleerd hebben. Wat zijn wij blij dat we onze reis op deze manier hebben georganiseerd. Er is zoveel te zien en te beleven in dit fantastische land waar Nederland veel mee deelt. We willen graag weer een nieuwe reis naar Suriname maken en dan weten we Travelsuriname zeker weer te vinden. Marijke en Edward, dank jullie wel voor het organiseren en begeleiden van deze bijzonder mooie reiservaring!
Jim en Petra


A. den Held

15-05-2023 14:55:29

We zijn top geholpen door Travelsuriname op onze reis door Suriname. Alles klopte (de boekingen van hotels, gids, fiets en meer) en toen we door het hoge water van de Suriname rivier noodgedwongen uit onze lodge geevacueerd moesten worden, was zowel de terugreis en opvang in Torarica voor ons geregeld.
Chapeau.


Henk en Odette

15-03-2023 22:07:25

Een fantastische en uitstekend verzorgde reis met Marijke en Edward van TravelSuriname.nl !

Wij wilden graag naar Suriname en hadden van tevoren al een vergelijking gemaakt tussen alle gespecialiseerde kleine reisorganisaties die iets te bieden hadden in Suriname en Travel Suriname kwam veruit als beste uit de bus.
Zij belden ons ook meteen op om uit te zoeken wat wij graag wilden zien en meemaken binnen onze mogelijkheden en al snel kwamen ze met een plan, dat we na wat bijschaven, als definitief beschouwden.

Op 17 januari 2023 startten wij onze 3-weekse reis vol verrassingen!
Om te beginnen werden we al meteen na de landing in Paramaribo opgevangen in de courtesy room in afwachting van onze bagage. Dus in plaats van zeker twee uur leuren aan de bagageband, zaten wij met een hapje en een kopje koffie gezellig te kletsen met enkele Surinaamse dames.
Vervolgens werden we naar het Torarica Hotel gebracht: een paradijsje met uitmuntend eten, heerlijk tapbier en een fantastische tuin, waar zich heel veel soorten vogels bevonden.

Toen volgden een dagje fietsen in Paramaribo (zeer interessante stad met een grote geschiedenis!) en de dag daarna een fietstocht voor 2 dagen Peperpot National Park. Peperpot was vroeger een koffieplantage en een aantal gebouwen was prachtig gerestaureerd tot bijv. een Boutique Hotel met een uitstekend restaurant. Wij sliepen in een ruime kamer met een enorme veranda. In het NP hebben wij doodshoofdappjes en bruine kapucijnapen gezien, maar ook de grijs gestreepte wouw.

Na terugkeer en een nachtje Torarica Hotel reisden we per auto met chauffeur en op het laatst per bootje in pakweg 5 uur naar Bigi Pan in het noordwesten van Suriname: een vogelparadijs te midden van mangroven en binnenzeeën. Het Akira hotel was midden in een meer gebouwd op palen. Prachtige, ruime bungalows met een heerlijk restaurant en fantastische vogelgidsen (hulde aan Nesto!). In dit gebied hebben we letterlijk vogelspektakels meegemaakt en veel bijzondere soorten gespot. We reisden vervolgens weer terug naar het oosten en logeerden op Bloemendaal, een kleinschalig complex in een weldadige tuin met 4 appartementen aan de Saramacca Rivier. Anoeska ontving ons en regelde alles en haar man Kenneth was een uitstekende kok!
Vlakbij was het beroemde Luiaard Opvang Centrum en toen wij daar een bezoek brachten werd er toevallig een herstelde luiaard weer teruggezet in de natuur: wat een fantastische ervaring was dat!
Verder nog naar Groningen gefietst en de volgende ochtend een uitermate succesvolle boottocht gemaakt met Harry: brullende apen in de volle zon op de eerste rang en veel soorten vogels, o.a. de groefsnaveltoekan!

Ook weer na 2 dagen een tussenstop in Torarica en vervolgens op weg naar Anaula: eerst met een klein busje tot de haven van de Boven Suriname Rivier (je kijkt je ogen daar uit: lossen en laden van spullen en mensen uit en in korjaals). Vervolgens met onze bagage in een korjaal gestapt en langs diverse watervallen in lodge Anaula aangekomen.
Ook deze lodge lag in een prachtige tuin op een riviereiland en de heerlijke huisjes waren langs de rivier gesitueerd. Wat een rust en uitzicht!
Samen met gids Urphil hebben wij een bovenmatig interessant bezoek gebracht aan het Marrondorp Aurora en diverse bosexcursies gemaakt, o.a. een vogelspinnensafari in de avond.
Ook op deze plek zijn we zeer verwend door het zien van veel vogelsoorten!

Na drie dag weer even terug naar Torarica om de volgende ochtend met een kleine Cessna naar het binnenlandse Kabalebo te vliegen. In de verste verten woonde daar niemand, dus de jungle was er heel schoon en de dieren voelden zich niet bedreigd.
Bij aankomst kregen wij te horen, dat wij een up-date kregen, omdat de kamer van de oorspronkelijke reservering geschilderd werd i.v.m. de komst van de president en zijn familie. We kwamen terecht in de suite op palen, waar de president na ons kwam te slapen! Het was dan ook de mooiste slaapplaats ever (en we zijn de hele wereld al over geweest, dus dat zegt wat!). De laatste stop was op Camping Palulu. Als je steeds op hele mooie overnachtingsplekken bent geweest, dan valt Palula wel wat tegen; het is beter om hier te beginnen en het dan op te bouwen.

En na 3 weken was het weer voorbij…… We hebben genoten van de natuur en natuurlijk van de ongelooflijk aardige mensen.
Als het meezit, komen we zeker terug! En dan laten we alles weer regelen door Marijke en Edward van Travel Suriname!


Jeanet, Antoinette

13-03-2023 10:41:55

Vanwege de geschiedenis die we als Nederland delen met Suriname en via gesprekken met collega’s was onze interesse voor Suriname gewekt en een kennismaking met het land echt een must!
We twijfelden of we met een groepsreis zouden gaan of met z’n tweeën, na enig speuren op internet kwamen we bij Travel Suriname terecht. We hebben met elkaar kennisgemaakt via facetime, onze vragen kunnen stellen en wensen kunnen delen.
Nadat we de tickets hadden besteld hebben we Marijke om een voorstel gevraagd aan de hand van onze wensen. Na een kleine aanpassing was dit rond.

Wat een boeiend land met prachtige natuur. En wat een aardige, mooie mensen die het leven op hun positieve manier leven, ook in de huidige moeilijke omstandigheden.
We zijn ter plekke begeleid door de lokale mensen met wie we een fijn en plezierig contact hadden, Erwien, Sharaf, Shahied en Ronald, stuk voor stuk vakbekwaam. Zij brachten hun liefde voor het land op ons over. Daarnaast hield Marijke via de app contact bij wisselmomenten in het programma.

De afwisseling van soms samen op pad gaan, dan weer optrekken in een groep was voor ons uitstekend.
We hebben veel bijzondere, mooie lokale mensen ontmoet die met ons deelden wat hen bezig hield in de geschiedenis en toekomst van hun land. Dat we doorgaans dezelfde taal spreken draagt daar zeker aan bij.
Kortom: we hebben een zeer bijzondere reis gemaakt waarin natuur, geschiedenis, cultuur, religie en spontane ontmoetingen met allerlei mensen ons positief en diep geraakt hebben.

We willen Marijke en haar team hartelijk bedanken voor hun inzet. De reis had een afwisselend programma en de accurate begeleiding heeft zeker bijgedragen aan een onvergetelijke ervaring.


Danielle Verbeeten

08-03-2023 13:24:51

Travelsuriname heeft voor ons een prachtige reis samengesteld waarin we in twee weken hele mooie dingen hebben gezien en beleefd. Hun aanpak is gedetailleerd, zorgvuldig en persoonlijk. Alle reisonderdelen Bigi Pan, Knini paati, het koken, fietsen, kanovaren, Brownsberg e.a. vonden wij leuk en bijzonder.
De reis was erg actief. En daardoor ook enerverend. ;-)Toch voelden wij ons als Willem en Maxima zoals we door de vriendelijke en professionele gidsen en chauffeurs werden geïnformeerd en gereden.
Samenvattend Suriname heeft ons hart gestolen. De mensen zijn super aardig en vriendelijk. Het land mooi en bijzonder en Travelsuriname een deskundige en vriendelijk reisbureau: zeker een aanrader.


M. van het Haaff

11-01-2023 10:46:53

Onze reis met een groep van 11 personen, naar Suriname was fantastisch. Jullie gidsen ter plekke zijn erg vriendelijk, behulpzaam en ter zake kundig. Suriname was voor ons echt een ontdekking. De interessante geschiedenis waar we eigenlijk toch heel weinig van afwisten, de overweldigende natuur, de vriendelijke mensen en het heerlijke eten.
De drie programmapunten waren stuk voor stuk een geweldige belevenis. In Kabalebo diep in de jungle waar we ons echt heel ver weg voelden van de drukke wereld, hebben we zoveel wildlife gezien, van Tapirs en kaaimannen tot giftige kikkers en prachtige ijsvogels. In De Bigi Pan logeerden we bij Akira op het water en werden we verrast door de roze flamingo’s en rode ibissen. Dan Paati gaf ons prachtig inzicht in het huidige menselijke leven in de jungle.


Pieter en Anita Wetterhahn

06-12-2022 15:43:46

We zijn eind november '22 naar Suriname geweest. Omdat we maar een week tijd hadden en het de eerste keer was, dachten we dat het wel handig zou zijn om een specialist in de armen te nemen. En dat is ons heel goed bevallen.
Marijke heeft een programma voorgesteld en dat hebben we helemaal overgenomen.
Lokaal was alles prima geregeld, afspraken werden keurig nagekomen (en vooraf via app ook nog bevestigd. De lokale mensen die Marijke had ingeschakeld waren zonder uitzondering goed op de hoogte en bijzonder plezierig om mee te reizen.
We hebben een dag (zondag) lekker rustig gefietst in Paramaribo met Ronald, een zeer enthousiate gids. Daarna één dag heen met gids en één dag terug (zonder gids) naar Plantage Peperpot. Super fijn hotel en prima eten.
Daarna nog twee nachten, drie dagen naar Knini Paati in het binnenland. Ook goed geregeld allemaal.
Marijke en het team, ontzetten bedankt.


Mathij van der meulen

03-11-2022 10:42:09

Wij zijn zojuist november 2022 teruggekomen uit Suriname. Wij brachten onze dochter die een co-schap gaat lopen in het ziekenhuis daar (Paramaribo Academic Hospital). Ik was een moeilijke klant voor ze omdat ik heel speciale verlangens had. Deze had ik opgedaan bij een Surinaams hardloop- vriendje, die mij zei, dat behalve een halve dag Paramaribo je met een corjaal de rivieren op- of afmoet en veel jungletochten moest maken. Dit alles blijkt nu niet meer zo gemakkelijk te zijn, omdat er geen binnenlandse vluchten meer zijn - failliet Surinam Airways-. Marijke en haar man hebben steeds geprobeerd onze wensen te vervullen en hebben op een tactisch juiste manier ons naar het mogelijke begeleid. Wij zijn erg enthousiast. Ik vind het een echt vakantieland, met mooi weer, leuke aardige mensen en er is veel te zien. Én ze spreken overal Nederlands. Een heel aparte ervaring! Uiteindelijk hebben we alle 14 dagen een programma gedaan. Kanotochten met overnachting in de jungle in een gebouwd kampje, een 7 daagse jungletocht met boten de Suriname rivier op, tot voorbij waar de gewone toeristen komen. Ook in en rondom Paramaribo begeleide fietstochten. Met name het uitstapje naar plantage Bakkie aan de Krommewijne rivier was bijzonder met een wel heel bijzonder concept van een mooie siertuin en een eigen slavenmuseum. Taco Dibbets ging er al langs vanweg de unieke objecten daar. Je moet het maar weten! Kortom ik beveel hen van harte aan. Een klein misverstandje ontstaan in de jungle, waarbij ik plotseling moest bijbetalen werd ook nog volledig door hen opgelost.

Jelle en rosanne/ jan en anja Diepeveen/roks

25-10-2217:50:33

Sorry, maar de naam christa bij bloemendaal moet zijn Anoeska. Christa was van Dan Paati.


Elle en Rosanne/ Jan en Anja Diepeveen/Roks

25-10-2022 14:29:59

Onze reis geboekt bij travel suriname. Het was leuk om deze reis samen te stellen, naar de droomreis die wij hadden. 3 oktober zijn we opgehaald op het vliegveld door Erwin. En naar het mooie gastverblijf gebracht "Kekemba". We voelde ons gelijk thuis. De volgende dag hebben we een fiets toer gemaakt door Parimaribo. Heel interesant. De derde en vierde dag zijn we naar bigi pan geweest. Eerst nog even een ronde gemaakt door nieuw nickeri voor we op de boot naar bigi pan gingen. Bigi pan was echt mooi, veel gespot. Heel veel vogels gezien zoals de rode ibis en zelfs de zwarte specht. En natuurlijk ook slangen en kaaimannen. Mooie zonsopgang gezien en ook het modderbad was een verrassing. Opgehaald weer door Erwin zijn we naar Bloemendaal gebracht. Weer erg mooi. Mooi appartement, en vriendelijk ontvangen door gastvrouw Christa. Genoten hebben we daar. We zijn ook nog op de fiets naar naar de luiaards geweest. Kenneth kookte zo lekker voor ons, zodat we gevraagt hebben of hij de derde dag ook zin had om voor ons te koken. Heerlijk. Dus we gingen op die dag pas om 19.30 uur weg. Inplaats van 13.00 uur. Dag 8 zijn we naar fredericksdorp geweest waar we dolfijnen gespot hebben. Ook daar veel gezien en geleerd. Dag 10 hebben we quad gereden. Ziplinen en suppen. Zelfs nog pijl en boog schieten. Een hele leuke dag gehad. Spannend vonden we het. Dag 11 colakreek, dat viel tegen. Jammer maar dat kan gebeuren. Dag 11 tot 13 zijn we naar Dan Paati geweest. Een echt paradijs. Dit mag je niet missen. Heerlijk eten ook in de buitenlucht onder de sterren hemel. Rondleiding op het eiland gehad. Doodskop aapjes gespot. Watermasage gehad, kaaimannen gespot, boswandeling gemaakt en het dorp van de marons mogen mee maken. De volgende dag hadden we een dagje vrij. En op 16 oktober zijn we door gevlogen naar curaçao. We willen iedereen bedanken die van onze droomreis tot een droomreis heeft gemaakt. En het was fijn om tijdens ons verblijf contact te hebben met Marijke. Bedankt Marijke en Edward. Groetjes Jelle, Rosanne, Jan en Anja.


M & F Amsterdam

14-10-22 15:57:28

Voor het eerst een vakantie laten regelen, we doen het meestal zelf, en travelsuriname.nl heeft ons optimaal van Suriname laten genieten. Tijdens de reis heeft Marijke bijna dagelijks even contact om te weten of alles goed verloopt. De aandacht van de verschillende ‘eigen’ gidsen/chauffeurs is geweldig. Ze vertellen alles over Suriname: de natuur, de mensen, de politiek etc. En punctueel, ze zijn eerder te vroeg dan te laat. Onze ervaringen bij de verschillende reisonderdelen die wij samen met Marijke hadden uitgekozen waren geweldig.
Suriname is een heerlijk land. De mensen erg aardig en gastvrij, je voelt je direct welkom.


Lia Koenen

06-10-22 00:28:12

Net terug van 3 weken Suriname met Travelsuriname. Vooraf dit kleinschalig reisbedrijf ontdekt op internet en in overleg met Marijke uiteindelijk tot een bevredigend reisschema gekomen. Dus ... on our way op 11 september 2022!
Op het vliegveld opgehaald door Erwin Tilburg, heel speciaal omdat wijzelf uit Tilburg komen en hij zijn achternaam heeft gekregen op de voormalige plantage Berlijn. Op youtube een interessant filmpje over de geschiedenis van zijn familie en de band met Tilburg. Met Keti Koti afgelopen juli werd er in Tilburg een monument onthuld voor de afschaffing van de slavernij in Suriname!
Fietstocht met gids gedaan in Paramaribo. Daarna 2 dagen fietsen naar de plantages, erg heet en veel zweten! Bud we did it!
Een van de hoogtepunten was toch ook wel de trip naar Bigi Pan bij Mantjes Lodge. Wat een geweldige plek met lekker eten en gezellige crew # genoten!
Bloemendaal was een oase van rust, culinair genieten en ontspannen, lekker hoor!
White Beach en Cola Creek hadden we wat minder goede ervaringen, maar ja, tijdens zo'n reis zullen er altijd mindere dagen zijn. Dit lag vooral aan het feit dat de restaurants en voorzieningen na Corona hier nog niet helemaal of niet functioneerden.
Palulu was ook een belevenis, wat een mooie omgeving en vriendelijke gastheer Tomothy die niets teveel was voor zijn gasten, lekker kon koken, kortom een aimabele persoon! Ook zo begaan met zijn mooie gezin!
Ook de kookshop met marktbezoek was wel leuk, de lunch was lekker!
Derde hoogtepunt was wel de reis naar Danpaati en het verblijf daar. Wat een enthousiast Danpaati-team... van gids Etiéne, tot gastheer Noa en de viendelijke en spontane dames van de bediening/bar ... ik ben hun namen helaas kwijt! Interessante excursies gedaan met de korjaal maar met medereizigers vertoeven op Danpaati was ook geen straf onder het genot van een drankje. Overigens was het eten hier ook uit de kunst!! s 'avonds meestal buiten aan een lange tafel met theelichtjes! Kortom ... we hebben genoten van deze reis!!!


Pascal Mosselaar

14-09-22 18:44:35

Een bliksembezoek aan Suriname zou het zijn , maar vanwege de vele tours en trips die jullie geregeld hebben leek het bij elkaar een langere vakantie. De dag naar Parabello waar we quatrijden, ziplinen en padleboarden hebben gedaan, de daagjes op de fiets rondom Paramaribo en Peperpot, de Brownsberg/Ston Island en als absoluut hoogtepunt de meerdaagse trip naar Kabalebo middenin de jungle. Alles was tot in de pintjes geregeld. Nogmaals bedankt voor alles


Fam. Coesel

04-09-22 21:36:26

In ruim twee en een halve week hebben wij (vader, moeder, dochter 19 en zoon 16 jaar), het vriendelijke en mooie Suriname mogen leren kennen. De eerste overnachtingen waren in resort Kekemba, een prima verblijf net buiten het centrum van Paramaribo. Fietstour door Paramaribo gemaakt waarbij we de geschiedenis van de stad en smeltkroes van culturen wat beter leerden kennen. Mooie trip op de rivier met dolfijnen spotten tijdens zonsondergang. Vanuit Paramaribo een 2-daagse trip gemaakt naar Bigi Pan. Leuk om vogels te spotten, met een bijzondere overnachting op het meer en een lekker modderbad. Op de terugweg overnacht bij Bloemendaal en een erg leuk bezoek gebracht aan het Luiaard opvangcentrum. Vanuit Paramaribo naar Plantage Peperpot gefietst met een prachtig verblijf in het Boutique Hotel. Daarna wat meer het binnenland in met een 2-daagse tour Brownsberg-Stone Island. Mooie wandeling naar een waterval gemaakt en heerlijk gezwommen in het Prokopondo meer. Een tweedaagse kanotour gemaakt op de Coesewijne. Een geweldige ervaring met een overnachting in een hangmat, midden in de jungle. Tenslotte de 4-daagse Ralleighvallen tour. Een avontuur om daar te komen maar zeker waard. Het verblijf is behoorlijk eenvoudig maar prachtig gelegen. De doodskop aapjes eten uit je hand en er zijn veel vogels te zien. Onze zoon heeft Piranha’s gevangen en deze hebben we ’s avonds mogen nuttigen. Na een pittige wandeling op de top van de Voltzberg gestaan met een onvergetelijk uitzicht over de jungle. Tussen de meerdaagse tours door verbleven wij op Palulu camping met vriendelijke eigenaren waar we na elke reis heerlijk konden opfrissen in prachtige kreek. Suriname is een mooi en avontuurlijk land. Een land met een bijzondere geschiedenis, een smetkroes van culturen, lekker eten allemaal zeer vriendelijke mensen. Travel Suriname heeft mooi draaiboek samengesteld. Onze gidsen waren erg vriendelijk en hebben er alles aan gedaan het naar ons zin te maken. Contact met Travelsuriname tijdens de reis was prima. Bedankt Edward en Marijke!


Nick Schilders

08-08-22 20:18:03

Door Corona twee jaar later dan gepland, maar nu dan toch echt een prachtige vakantie doorgebracht in Suriname, met 7 personen uit 2 gezinnen. Travelsuriname had voor ons een intensief maar mooi programma samengesteld. Uiteraard met veel natuur, dolfijnen spotten, luiaards, veel volgels, maar ook apen, otters, kaaimannen en zelfs zeekoeien. De tocht naar Bigi Pan was lang over slechte wegen, maar de zonsopgang op het water was een van de hoogtepunten., vond ik. Maar ook leuke dagen in Paramaribo en erg leuk contact met de gidsen en de bevolking. Alles was prima geregeld en het attente contact met Marijke via Whatsapp, tijdens ons verblijf in Suriname, heb ik ook zeker gewaardeerd. Dank jullie wel.


Elbert van Vulpen

03-08-22 14:34:51

Edward en Marijke hebben in 2022 voor ons een zeer persoonlijke vakantie geregeld. Hun keuze van toeristische verblijven was uitstekend, de afspraken waren elke keer goed afgestemd. De plaatselijke excursies waren stuk voor stuk afgewogen en interessant (veel natuur gezien, maar ook veel over de geschiedenis gehoord). Suriname heeft een prachtige natuur. Ervaar ook dat het contact met de bevolking heel ongedwongen en open is.


Maaike Knot

04-07-22 16:29:45

Eind Juni 2022 met mijn vriend naar Suriname gegaan. Vanuit ons hotel in Commewijne hebben we vele trips gedaan via travelsuriname. Allemaal top geregeld! Leuke lokale gidsen die veel over het land en de omgeving weten. Ze doen enorm hun best voor je en laten je ook de lokale keuken proeven. Ze stoppen ook onderweg als je nog iets nodig hebt (zoals laarzen in het regenseizoen haha).
We hebben trips gedaan naar de Dolfijnen&Schildpadden bij Braamspunt.
Echt een aanrader, zo bijzonder!
We hebben de trip naar Bigi Pan gedaan met overnachting in de vissershut. Dit is ook heel mooi voor natuurliefhebbers! Alleen hadden wij geen flamingo's vanwege het hoge water. Als je niet van kamperen houdt raden we ook aan om een andere overnachting te kiezen, maar de vissershut was een bijzondere ervaring!
Tot slot hebben we Brownsberg & Stoneiland gedaan met aansluitend Raleighvallen. In regenseizoen waren de wegen naar het binnenland lastig, maar we kregen een ervaren gids en een goede auto. Even vastgezeten in de modder, maar alles kunnen zien en gehaald! Overnachting op Stoneiland was heel mooi! We hadden hier eigenlijk nog langer willen blijven, maar we moesten door naar Raleighvallen.
Raleighvallen was ook fantastisch. Voor mij als vogelliefhebber een echt paradijs. De overnachting hier is ook wat primitief, maar de bedden zijn schoon met een goede klamboe. Ook het hangmattenkamp zag er erg leuk uit. De Voltzberg echt een pittige uitdaging, maar eenmaal boven is het 10000% de moeite waard.
Onze zoektocht naar de Cock of the rock is hier helaas niet gelukt, dus we komen hier zeker nog terug!


Bart (namens 2 gezinnen) Bouwman

22-05-22 20:08:15

In de periode 25 april tot 12 mei 2022 zijn wij met 2 gezinnen (7 personen) op ontdekkingsreis geweest in Suriname. Door de verscheidenheid aan mogelijkheden aangeboden door Travelsuriname was er van te voren een modulaire reis samengesteld. Vanuit de uitvalsbasis Kekemba in Paramaribo hebben wij met 1, 2, 3 of 4 daagse tourtjes de geschiedenis, cultuur en natuur van Suriname leren kennen en waarderen. We hebben zoveel avonturen beleefd, dat we er nog jaren aan terug zullen denken. De organisatie vanuit Travelsuriname was top, daar waar er kinken in de kabel waren (kan gebeuren in een land als Suriname) werden er gelijk oplossingen en/of alternatieven geboden. De gidsen die ons begeleidden hadden allen zeer veel kennis over Suriname en waren vooral altijd bereid dit met ons te delen en onze uiteenlopende vragen te beantwoorden. Het eten onderweg of op locatie was altijd weer heerlijk en goed verzorgd.
Dankzij Marijke en Edward van Travelsuriname en alle locale gidsen hebben wij een onvergetelijke reis mogen beleven!


Jos Kremer

18-05-22 17:14:20

Wij, vader 61 en zoon 27 jaar oud hebben een dikke week door Suriname gereisd.
Wij hadden weinig tijd en wilden alles zien.
Marijke van Travel Suriname heeft kans gezien een vol en strak programma te presenteren waardoor wij kennis hebben gemaakt met Paramaribo, Peperpot en Nieuw Amsterdam. Wij gingen naar het strand voor zeker 20 schildpadden waaronder Leatherbacks, wij gingen naar de watervallen van Brownsberg en naar de top van de Voltzberg.
Alles keurig geregeld, een aanrader.
Het binnenland van Suriname is wel wat primitief met slechte wegen en eenvoudige accommodatie maar dat maakte dan weer deel uit van het avontuur.....


Lammert Braaksma

10-05-2222:07:55

Van TravelSuriname.nl had ik voor het boeken nog niet gehoord en we moesten met 14 man een mooi verzorgde reis maken. Geen eco-toeristen maar levensgenieters die op late leeftijd de bevolking en haar geschiedenis op wilden snuiven en misschien ook de verhouding met Nederland wel wilden proeven.
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar in Suriname wonen Surinamers! En dat zijn de aardigste mensen die je je kunt wensen, want altijd blij en staan altijd voor je klaar.
We hebben dan ook dankzij hen 14 fantastische dagen gehad met de meest uiteenlopende avonturen in Saramacca, Frederiksdorp/DanPaati en niet te vergeten de hotels in het programma in Paramaribo.
Waar we ook gegeten hebben .. het was er verzorgd en gezellig!
Het programma van het reisbureau voorzag in een gidsen-collectief dat ons begeleide op de diverse uitstapjes, fietstochten en korjaal-vervoer over de rivieren. De aan ons toegewezen gidsen Sharif, Anthony en Mijnheer Tilburg waren van een geweldig niveau, hadden goede humor en waren vooral welbespraakt en maatschappelijk geëngageerd. Het was een fantastische ervaring om deze heren te horen spreken en hun fraaie uitleg te vernemen over de 1000 onderwerpen die alleen al Paramaribo -een Unesco juweel- ons kan leren.
De ontegenzeggelijke pracht van zoveel houten gebouwen en de koloniale geschiedenis van zoveel verschillende bevolkingen waar de 1/2 mio Surinamers in Suriname uit bestaan.
Het was van À tot Z vooral door de Surinamers in het land van Trotse Stromen één groot feest en een geweldige ervaring.
Er dreigde even wat miscommunicatie en een telefoontje met TravelSuriname uit het oerwoud en de zaak werd van afstand geregeld. ‘Appeltje-eitje!’ Of zoals ze daar zeggen; No Spang!!
Dank alla Sranan voor ‘t feestje, want dat was ‘t!
Dank heer & mevr. Noordpool voor uw inzet!


Rebecca en Eveline de Klerk - Wiegant

07-04-2212:23:26

Van 5 tot en met 24 maart 2022 hebben wij een fantastische reis gemaakt door Suriname.
Op 5 maart werden we opgehaald op het vliegveld door Ronald Mayland, een zeer prettige en ambitieuze jongeman die ons een dag later op de fiets door Paramaribo gidste. Hij heeft ons, net als alle andere chauffeurs en gidsen enthousiast verteld over zijn land, cultuur, vogels, natuurpracht en religies. Travelsuriname heeft ons de hele reis goed laten begeleiden, alles verliep op rolletjes en de gemaakte afspraken werden stipt nagekomen. We hebben gefietst door Commewijne, en zijn daar, eigenwijs als wij waren – niet ingesmeerd, het was bewolkt – behoorlijk verbrand. Naar Nickerie eerst met de auto, een lange reis die regelmatig werd onderbroken omdat Ashraf een vogel of een aap spotte, vervolgens zijn telescoop uit de achterbak haalde om ons dit trots te laten zien, daarna een spectaculaire boottocht waarbij de boot nog geduwd moest worden over een dam.
Op de vissershut Bikipan was het ook 1 groot feest: heerlijk werd er voor ons gekookt, en omringd door rode ibissen, flamingo’s en pelikanen. Via Bloemendaal, een heerlijk oord met indrukwekkende natuurgeluiden, weer terug naar Paramaribo, waar we verbleven in Villa Famiri, een uitstekend, net opgeknapt, guesthouse met bere-enthousiast personeel. Ze waren vol energie na de lockdown. Een kookcursus Moski Alesi met Irene stond op het programma en een boottocht naar de Warappakreek, waar we werden opgewacht door Bas en Marsha. Later hebben we ook nog een spannende tocht gemaakt naar de Jodensavanne en Brownsberg met ook weer zo’n ‘superspotter’ - Giovanni - van gifkikkers, rode specht in zijn nest en hele kleine schildpadjes. Spannend was het vooral omdat de weg er naar toe door de regen behoorlijk was beschadigd, bijna onbegaanbaar.
De derde week in Suriname hebben we doorgebracht in Danpaati, een sfeervol verblijf gerund door de lokale bevolking, we zijn daar super verzorgd door ‘Kleine’ en onze gidsen Stefano en Etienne.

(vervolg) We hebben kennis gemaakt met het dagelijkse leven van de lokale Marron bevolking en een junglewandeling gemaakt.
De laatste 2 dagen waren we in Berg en Dal, maar daar was niet veel te beleven. Je kon, vooral daar, merken dat Suriname net uit de lockdown was en nog niet toe was aan toeristen. Maar niet getreurd, een appje naar Marijke van Travelsuriname met ‘Wat nu?’ en de oplossing: een Savannetour – vogelspotten. Dit laatste was ook weer tekenend voor de goede zorg van Travelsuriname.

Rebecca en Eveline de Klerk - Wiegant


Familie Caudron

29-03-2016:35:56

Van 15 februari tot 9 maart 2020 hebben wij een fantastische reis naar Suriname gemaakt. Deze reis voldeed volledig aan onze verwachtingen. Nee, meer nog: het overtrof alle verwachtingen!! Marijke bleek een reis voor ons samengesteld te hebben die precies bij onze wensen aansloot.

Wat is Suriname een prachtig land. De natuur is onbeschrijflijk mooi. Wat hebben we genoten van de overnachting in de jungle, de overvliegende rode ibissen bij Bigi Pan, de kookworkshop met marktbezoek, de vierdaagse fietstour over de plantages, de fietstochten en overnachtingen rond Groningen en Domburg, de wandelingen bij Brownsberg, het Brokopondomeer, de kennismaking met de Marrons en de cacaoworkshop. Maar ook de vele gesprekken (in het Nederlands) met de locals over de situatie in Suriname en de gedeelde geschiedenis maakte het een heel indrukwekkende reis. Vergeten we nog het lekkere eten te benoemen!

Suriname verdient zoveel meer positieve aandacht en bezoekers vanuit Nederland.

Dus twijfel niet langer: maar ga op ontdekkingstocht naar deze bijzondere tropische bestemming en haar lieve inwoners!


Fam. Lamers Beerten

08-03-2016:11:45

We hebben een 9 daagse reis geboekt bij Travelsuriname. Alles was prima geregeld. We hebben een tweedaagse fietstocht naar Plantage Peperpot gedaan. Peperpot is een erg mooi hotel en het eten is super. De derde dag hebben we een fietstocht door Paramaribo gedaan. Jammer dat de regering de prachtige koloniale woningen niet onderhoud. We hebben overnacht in Hotel Torarica. Een luxueus hotel met prachtig zwembad en terras. Het ontbijt is zeer uitgebreid evenals de menu-drankenlijst.
Daarna zijn we drie dagen naar het binnenland getrokken. Danpaati. Geweldig! De reis van 6 uur was prima geregeld. 3 uur met een busje (excl. 3 stoprs) en daarna nog 3 uur in een motorbootje. De bootocht was een hele ervaring. De boot moest tussen de rotsen en zandbanken doorvaren en tegen de stroomversnellingen opvaren. Daar was heel wat ervaring voor nodig. Op Danpaati werden er constant dingen georganiseerd, zoals zwemmen in de stroomversnelling, kaaimannen spotten , oerwoud wandeling en het dorpje Dan bezoeken. Het eten was prima en de lodges keken uit op de rivier. Echt een aanrader. De laaste dag hebben we nog een relaxdag gehad in Berg en Dal. Dit ligt aan de rivier en heeft prachtige lodges. Er worden ook daar allerlei excursies georganiseerd.
's-avonds was het tijd voor onze terugvlucht naar Amsterdam. Jammer, we hadden nog wel enkele dagen willen blijven in het prachtige Suriname met al die vriendelijke mensen. Onze reis was van 22 februari tm 01 maart de overgang tussen het kleine regenseizoen en het kleine droogseizoen. We hebben echter slechts 1 regenbui meegemaakt. Overdag was het 31 graden, 's-avonds 25 graden. Heerlijk!


Peter en Tineke Grimm

12-02-2021:26:54

We hebben een prachtige 12 daagse reis door Suriname gemaakt. Wat een mooie natuur, lieve mensen en lekker eten. Plantagehotel Peperpot is een mooi hotel buiten Paramaribo om je reis te beginnen. Het hotel grenst aan het natuurpark Peperpot waar je zo naar toe wandelt. We hebben er veel apen gezien. Het eten in hotel Peperpot is zeer smaakvol , de kamers zij luxe en er is een lekker zwembad. We zijn nadien naar Atjoni gegaan en van daaruit met de korjaal naar Botopasi. Een hele belevenis om een paar uur in zo'n bootje te zitten en door de stroomversnellingen te gaan. De bootsmannen zijn zeer ervaren en bedreven in het varen waardoor je je 'veilig' voelt. Na enkele dagen relaxen in Botopasi en het bezoeken van de ananasberg en Samaaka museum weer terug naar 'boven'. Via Travelsuriname hebben we de rest van onze reis geregeld en dit was uitstekend. we zijn enkele dagen in hotel Bloemendaal in Groningen geweest. We hebben daar het luiaardopvangcentrum bezocht. Zeer de moeite waard, een mooi initiatief. Vanuit Groningen zijn we doorgereisd naar Bigi Pan waar we 1 nacht verbleven in 'Mandjelodge',­ op palen in het meer. Wat een ontzettend mooi gebied is dit. Honderden vogels waaronder rode ibissen en flamingo's gezien. In de avond op slangentour. De gids wist veel te vertellen en er werd lekker voor ons gekookt. De accomodatie is eenvoudig, maar dat is geen punt in een zo'n mooie omgeving. We hebben onze vakantie afgesloten bij plantagehotel Frederiksoord, ook weer prachtig. Van daaruit nog een dolfijnentrip gemaakt en inderdaad ook dolfijnen gezien. De gidsen en chauffeurs wisten allen veel van het land en de geschiedenis. Suriname is een land waar we graag nog weer een keer naar toe gaan.


Fam. vd Velden en Jansen

15-01-2023:30:36

We hebben met twee families een stukje van het prachtige suriname gezien in 9 dagen. Alle trips hebben we geregeld via Travelsuriname. Deze trips waren stuk voor stuk geweldig.
De quadtour was ver boven alle verwachtingen. Hele relaxte gidsen, prachtige omgeving maar zeker niet ongevaarlijk.
Santigron is authentiek dorpje, niet speciaal leuk gemaakt voor toeristen. We mochten met een lokale gids het dorp bekijken na goedkeuring van de “kapitein”. Dat maakte het zeker wel uniek.
De dag erna gingen we richting Brownsberg en Stone island. Gids Asharaf ging mee. Hij wist zoveel te vertellen en wist met zijn verhalen ook onze pubers te boeien. Op brownsberg hadden we geluk en zagen verschillende aapsoorten, luiaard, veel vogels ed. We sliepen in een knusse, gezellige accommodatie in Stone Island. Asharaf kookte voor ons een prima kerstavonddiner!
De dag erna werden we overgedragen aan de volgende gidsen en vertrokken richting Voltzberg. De weg ernaartoe duurde lang, 4 uur in de bus en 3 uur in een korjaal. Daar hadden we niet helemaal op gerekend. We waren dan ook blij dat we op de bestemming aankwamen. Die was dan ook super idyllisch. En echt het idee dat we nu wel ver in de jungle zaten!
Gidsen Chow en Paulus zorgden goed voor ons. De volgende morgen gingen we op pad richting Voltzberg. Het is ver en daarna is de Voltzberg ook nog eens flink steil omhoog. Maar als je op de top staat, voel je je dan ook wel extra goed! Veel informatie onderweg over flora en fauna, echt de moeite waard. Heerlijk om na de wandeling even af te koelen in de waterval.
De volgende dag gingen we nog snel even kijken bij de raleighvallen. Die vonden we dan wel een beetje tegenvallen. Eigenlijk was de waterval bij Brownsberg mooier.
Terug richting Paramaribo waar we nog een dag de stad konden bekijken. Arm, druk en rumoerig maar wel enorm levendig en gezellig. We logeerden in hotel La Petite Maison. Drukke straat dus iets gehorig maar daarvoor wel op een toplocatie! Erg vriendelijk personeel


Fam. Faes

11-01-2022:17:44

“We hebben met ons gezin een geweldige reis gehad: veel verschillende dieren en prachtige natuur gezien. Verder hebben we lekker gegeten en werden we door vriendelijke gidsen begeleid, die ons veel over de natuur, cultuur en geschiedenis van Suriname konden vertellen.
De verschillende blokken die we gekozen hadden, waren in een prima volgorde gepland en vervoer was goed geregeld.”

Gastenboek


Els en Pieter Zwartendijk en Bergmeijer

23-12-1918:36:31

12 november 2019-4 december 2019

We hebben een fantastische reis gehad in Suriname. Het is heel fijn om in je eigen taal met (bijna) alle mensen echt leuke gesprekken te hebben, van taxichauffeur tot gidsen.
Het land is mooi, met veel natuur en cultuur, en natuurlijk een gedeelde geschiedenis, al is die niet zo fraai van onze kant. En gelukkig nog niet zo toeristisch, dat vinden wij een voordeel.
Travelsuriname heeft alles heel goed georganiseerd op een heel persoonlijke manier en met leuke contacten in Suriname.
We hebben genoten.
Tipje voor andere reizigers: de wegen zijn gemiddeld genomen vrij slecht en autoritten daarom lang en vermoeiend. Ook de langere boottochten zijn vermoeiend (maar prachtig). Plan niet te veel en neem genoeg tijd voor de te bezoeken plekken. Wij hadden het net iets te vol gepland, maar hadden dat zelf gedaan: we waren gewaarschuwd door Marijke.


Fam de Haas

09-12-2019 17:29:57

Van 16 november t/m 6 december 2019 hebben wij Suriname bezocht. Wij hebben de reis laten voorbereiden door en ook geboekt bij Travelsuriname. Het is fijn, ook al zijn wij ervaren reizigers, om bij een landenspecialist te boeken die optimaal met je meedenkt over de invulling van het programma. Daarnaast is Travelsuriname ook ter plekke vertegenwoordigd door een team van ervaren en aardige mensen, maar hielden we tijdens de reis ook contact met Travelsuriname in Nederland.
Dit alles heeft geleid tot een hele afwisselende reis door een groot deel van Suriname met veel natuur, vogels en apen, maar ook cultuur. Mooi gelegen en goede accomodaties. We reisden wisselend per taxi, bus, koreaal, vliegtuigje, fiets en we hebben ook diverse wandelingen gemaakt.
Dit alles in een land met een hele vriendelijke bevolking waar we ons geen moment onveilig hebben gevoeld. De historie die we samen delen (ook al is die met de slavernij niet best geweest) en het Nederlands spreken is een toegevoegde waarde ten opzichte van de vele andere landen die wij hebben bezocht. Het voelde toch een beetje als "thuis". We kijken dan ook met veel plezier terug op deze mooie reis.
Astrid en Ciska Ciska Beijaard

01-12-2019 19:08:04

Travelsuriname heeft aan ons een onverwacht bijzonder mooi en kleurrijk land laten zien.
De reis was door Edward en Marijke precies naar onze wensen samengesteld.
We hadden al veel voorpret door het regelmatige telefonische contact dat we vooraf hadden.
De reis was een mix van bijzondere plekken, prachtige natuur met bijzondere geluiden, mooie en vooral lieve mensen, heerlijk eten en een goede afwisseling van de accomodaties.
Basic tot luxe.
Fijn was ook het app contact met Marijke tijdens de reis.
Wat een goede gidsen en chauffeurs met name de familie Tilburg, wat een schatjes...
Door deze gidsen die veel wisten over de geschiedenis, natuur en dieren hebben wij een beetje inzicht gekeregen over de geschiedenis van Suriname en zijn "mengelmoes" aan mensen.
Wij hebben een geweldige reis gehad en gaan Travelsuriname zeker aanbevelen!


Peggy Deckers

30-11-1911:48:49

Wat een avontuur was dit. Voor ons was Suriname wat onbekend en wisten dus niet goed wat te verwachten. Eerst begon het al met wat we zouden gaan doen daar, er zijn zoveel keuzes, dus hebben wij ons gericht op een beetje cultuur maar vooral op de prachtige natuur daar. En wat een ongelooflijk prachtige reis hebben we gehad. De natuur is daar nog ongerept, Knini Paati waar je enkel per boot kunt komen, prachtig gewoon. En dan Kabalebo, enkel te bereiken met een vliegtuigje, wat een avontuur was dat. Het was daar zo prachtig en vol dieren die je anders niet ziet, teveel om op te noemen. voor ieder die wat avontuur (zeker geen gevaarlijke avonturen hoor)wil beleven is Suriname de aangewezen plaats. Ook de organisatie zelf was TOP, wij hebben al veel reizen gedaan maar hier was echt alles in orde, en zoals Marijke ons constant op de hoogte hield en informeerde, dat was echt super. Kortom, niet twijfelen maar een reis boeken naar ginder is de boodschap, je gaat er zeker geen spijt van krijgen.

Marion Brabers


27-11-1914:32:07

Onze ervaringen tijdens de 25 daagse rondreis Suriname, zijn moeilijk in woorden uit te drukken.
Het land biedt een inkijk in de geschiedenis, de slavernij, de multi culturele samenleving waarbij voor iedereen een plekje is.
In Paramaribo meerdere kerken, meerdere geloofsgemeenschappen naast en bij elkaar op loopafstand. En dat alles zonder probleem.
Ook zien we tijden van weleer, mooie huizen, allerlei kleuren, die inmiddels door verminderd onderhoud bijna op instorten staan.
Wij hebben enorm genoten. Samen met Marijke een reis samengesteld naar onze wensen. En deze zijn vervuld.
We zijn meerdere dagen de jungle in gegaan. Genoten van de eenvoud, de natuurgeluiden, de dieren, de omgeving, de rivieren, de bergen, en vooral de rust.
De binnenlanden in, in contact met de plaatselijke bevolking én hun gebruiken.
Een reis die ons veel afwisseling heeft geboden.
Wij waren blij met alle lokale gidsen die op ons pad kwamen. Gidsen met veel kennis en enthousiasme voor hun land, de gebruiken en de natuur.
Wij hopen dat dit enthousiasme ook ooit een keer doordringt tot de regeringsleiders in Suriname . Suriname is echt de moeite waard. Wij hebben genoten.
Marijke bedankt voor deze geweldige mooie reis.
Ook het fijne contact thuis voor de reis maar zeker ook in Suriname hebben we als een dikke 👍 ervaren.

Gr. Party Brabers.

Verstuurd vanaf mijn iPad

Frank en Lydia Kroon

25-11-1916:22:26

Marijke van Travelsuriname heeft goed naar onze wensen geluisterd en in overleg een mooie reis voor ons samengesteld door ‘Switi Sranang’
(Koosnaampje voor Suriname). We genoten van ons verblijf op de plantage Peperpot, van het vogelnatuurreservaat Bigipan en daarna van Bloemendaal aan de fraaie Saramaccarivier Hoogtepunt van ons Suriname-avontuur was toch wel ons verblijf in Danpaati, aan de boven-Suriname rivier. Dat was deep down in de jungle van Suriname in een supergastvrije omgeving. We hebben daar kennisgemaakt met de fascinerende Marroncultuur.
Travelsuriname kent de goede plekken en de juiste mensen die ons hebben gereden en gegidst. Ze hebben ons ook tijdens de reis nog begeleid met belangstellende appjes of alles naar wens was. We kwamen zeer tevreden en happy weer thuis. Het smaakt naar meer! De organisatie was tot in de puntjes geregeld! We zullen een volgende keer weer bij Travelsuriname aankloppen..

Alien Maalderink Jack Koenen


21-10-1900:20:28

Wat hebben wij een fantastische tijd gehad! Alles was tot in de puntjes geregeld en we hebben veel gezien en meegemaakt. Absoluut een aanrader!

Familie Raps


17-10-1916:09:47

We kijken terug op een prachtige, goed verzorgde reis door Suriname.
In overleg met Marijke hadden we de bouwstenen uitgezocht en aan elkaar geplakt.
Dit reisbureau geeft nog ouderwetse service en aandacht. Marijke zocht vanuit Nederland tijdens de reis bijna iedere dag even contact via de app om te checken of wij het nog naar onze zin hadden. Ook de lokale assistentie van de familie Tilburg vonden wij geweldig fijn.
En Suriname is een prachtig land met alleen maar lieve mensen, die ervoor zorgen dat wij ons welkom voelden en ook veilig. We hebben ontzettend genoten van de cultuur, de natuur, het heerlijke eten, en de avontuurlijke tochten met de korjaal en het vliegtuigje. Hoogtepunten waren Knini Paati en Palumeu.
Marijke, Edward, Erwin, Sharaf en Ranjeeta: ontzettend bedankt!

Fam. van der Laak


04-10-1912:11:33

Wij hebben ontzettend genoten van onze reis naar Suriname. Het land, de natuur, de mensen, het eten, het klimaat. Alles was geweldig. Daarnaast hebben we erg veel geleerd over de Surinaamse geschiedenis. Een geschiedenis waarin Nederlanders een heel grote rol hebben gespeeld en waar wij op school nooit iets over geleerd hebben. Hoogtepunt van onze reis was de Gran Rio Expeditie met gids Sensi. We zijn met een korjaal helemaal naar een onbewoond deel van het binnenland gevaren en hebben daar in een basiskamp in hangmatten overnacht. De korjaaltocht was op zich al een avontuur door alles wat er langs de rivier te zien is, het overpakken van alle bagage naar de verschillende boten en het sjorren van de korjaal over de dammen. Tijdens het verblijf hebben we wandelingen in de jungle gemaakt, gezwommen in de rivier, 's nachts met de boot gevaren om kaaimannen en slangen te spotten en als je wilde kon je met de bootsman mee vissen. Ook onze andere tours in en rond Paramaribo, naar Bigi Pan, kanoen op de Coesewijne, waar ook nog een wilde jeeptour aan vooraf ging en naar de Brownsberg waren leuk en goed geregeld. TravelSuriname heeft voor ons een ideaal programma samengesteld en ons tijdens ons verblijf een probleempje opgelost en geadviseerd over de invulling van één van onze vrije dagen. De gidsen voor de tours hadden allemaal veel ervaring en konden veel vertellen.
Mogelijk gaan we nog een keer naar Suriname, dan zullen we opnieuw via TravelSuriname boeken.


E. de Rooij

01-10-1916:36:00

We zijn zondag ochtend terug gekomen en waren heel enthousiast over Suriname.
De mensen zijn aardig, we voelde ons veilig , we hebben een goede en leuke indruk van het land.
We zijn jullie via internet tegen gekomen. We waren vooral (heel) enthousiast over het eerste telefoon gesprek met Marijke en het snelle handelen direct erna.
Marijke heeft op een enthousiaste manier van vertellen over het land, ons besluiten bij jullie te boeken.
Wat we ook gedaan hebben was een kerkmis bij wonen bij de vrije evangelisch kerk. Duurde wel lang maar leuk om te zien. (tip misschien kan je dit aanbieden)
Waar we over in zaten was de malaria. Maar in Knini Paatie werd al geroepen dat deze al 15 jaar niet meer voor komt. (deze info vonden wij belangrijk)
Verder was de kook cursus en de markt bezoek leuk.
Nogmaals bedankt,

Gr Jacq en Eric

Fam. Beringen


01-10-1916:27:33

We hebben het top gehad en Suriname verdiend veel meer toeristen.
Zulke pure mooie en vooral gastvrije en opgewekte mensen kom je niet overal tegen.
Mochten mensen nog een vooroordeel tegenover Surinamers hebben moeten ze dat echt vergeten.Zulke beschaafde en fijne mensen verdienen dat niet.
We zijn via internet aan jullie organisatie gekomen omdat we niet iets groots en dus commercieels zochten en het is ons prima bevallen.Fijn af en toe even contact en de mannen ter plekke : vader en zonen waren super. Altijd op tijd en met veel kennis van het land.Echt super!
Heel veel gezien en beleefd. Binnenland is prachtig.

Guesthouse is niet superdeluxe maar goed genoeg voor ons en aardige mensen die er werken!

Ook de kookcursus met Irene en de chocolade workshop zijn heel leuk.


Familie Wildervanck-Blok

09-08-1914:19:37

Wat hebben we genoten van onze reizen in Suriname, op zeer prettige wijze samengesteld door Travel Suriname.
We reisden met 2 kinderen van 17 en 19 jaar, door de combinatie van een actieve vakantie en wat luxe verblijven heeft iedereen een fantastische vakantie gehad. We hebben zelfstandig een -door Travel Suriname aangepaste- 4-daagse fietstour gedaan; tip vertrek vroeg ivm de hitte. Ook wij hebben veel opgestoken van de familie Tilburg, zowel tijdens de Paramaribo-fietstour olv. Sharaf als tijdens de Brownsbergwandeling olv. Ashraf. Gids Dustin tijdens de Coesewijne kanotour was van grote klasse; ondanks het primitieve verblijf wil de helft van de familie nog wel een keer in een hangmat overnachten. De kookcursus olv. Irene was een leuke kennismaking met de vele onbekende ingrediënten die we eerst hebben gekocht op de markt en daarna in een prachtige omgeving hebben we samen ècht Surinaams gekookt. Het is enorm belangrijk dat je goede gidsen hebt tijdens je activiteiten! Travel Suriname kent als geen ander de meerwaarde hiervan. De enige keer dat Travel Suriname een probleem heeft moeten oplossen was tijdens een verblijf in een groter resort en dat hebben ze op uitstekende wijze gedaan.
Dit smaakt naar meer!
Helene Blok
Sjoerd Wildervanck


Aniek Van Beijsterveldt

23-06-1920:41:00

Wat hebben wij genoten van Suriname! Wat een mooi land en wat een lieve mensen. Frederiksdorp, Bloemendaal waren heerlijk! Danpaati, de kers op de taart! De ontvangst, het eten, de mooie verhalen, de bezoeken aan de dorpen. Het was echt geweldig.
Speciaal woord van dank voor Ashraf . Een supergids die ons zo veel wist te vertellen over de geschiedenis en het leven in Suriname.
Marijke is goed bereikbaar en heeft steeds heel goed meegedacht en een probleem goed opgelost!

Jan en Margriet van Brakel

17-05-1914:02:10

We hebben in april 3 weken mogen genieten van de lieve mensen in Suriname en de enorme diversiteit van het land. Met hulp van Marijke hebben we een mooie en afwisselende reis kunnen samenstellen, waarbij we iedere keer weer "thuis" kwamen bij Down Town Oasis. We hebben de schildpadden gezien, een bijzondere ervaring. Ook Bigi Pan was de moeite waard en zeker niet te vergeten Danpaati en Palumeu, waar we met deskundige gidsen diverse activiteiten ondernamen. Al deze trips waren zeer goed geregeld door Travelsuriname.
Verder hebben we in Suriname kennis gemaakt met de familie Tilburg. Vader Erwin en jongste zoon Ashraf hebben ons bij diverse trips begeleid, waarbij ze op een prettige manier veel wisten te vertellen over hun land.
Onze ervaringen met Travelsuriname, met name met Marijke, met wie we, ook in Suriname, regelmatig contact hadden, zijn zeer positief!
Dank je wel.

Dré en Anita van Schijndel


15-04-1908:50:37

Wij hebben met ons gezin van een geweldige vakantie in Suriname genoten.
Travelsuriname heeft met ons een reis samen gesteld welke wij niet zullen vergeten.
Wij hebben diverse trips gedaan welke door travelsuriname geregeld zijn, Pepernot plantage, Brownsberg, Awarradam, Coesewijne en Galibi, alles was perfect geregeld.
Wij hebben genoten van ons verblijf in Suriname, zeer vriendelijke mensen en alles tot in detail geregeld.
Wij zijn bij verschillende trips door Familie van Tilburg begeleid, de kennis en inzet was voor treffelijk.
Awarradam spande de kroon, geen tv, geen internet en geen telefoon geweldig.
Marijkee bedankt, en het is zeker voor herhaling vatbaar.


Fam. van de Lagemaat

14-04-1916:30:13

Beste Marijke en Edward,

Wij kijken terug op een bijzonder plezierige en indrukwekkende vakantie Suriname.
De lieve mooie mensen in Palumeu en Awarradam en het leven wat men daar leeft. De geweldige begeleiding van de gidsen, waarbij Palumeu de kroon spande. De groepsverbindende groepsbegeleider Julius, de geweldige extra zorg voor mijn moeder van Ose (een jongen met talent!), de grote kennis van Jack, de spontane yoyalessen van meneer Nootje en de 24/7 aanwezige heerlijke citroengrasthee. Zomaar een aantal aspecten die hebben bijgedragen aan het succes van onze reis


Jan Stigter

31-03-1916:04:55

Travelsuriname is een zeer betrouwbare organisatie. Snelle reacties bij het samenstellen van de reis, meedenken v.w.b. de accomodaties en een mooi, compleet reisschema. Ook tijdens de reis goed bereikbaar en erg behulpzaam bij het oplossen van een probleem. Weet waar ze het over hebben en goed inzicht in het land.We vonden het een fantastische reis waarbij we een erg mooi land, ontzettend vriendelijke mensen en een heerlijk klimaat een beetje hebben leren kennen.
Ontzettend bedankt voor de goede begeleiding, ook in combinatie met het team daar, en wellicht nog eens een keertje in de toekomst.


Henk en Marieke van Zandwijk

27-03-1918:15:10

Weer thuisgekomen van een prachtige drieweekse rondreis, kunnen we wel zeggen dat Suriname ons hart gestolen heeft. Er is zo ontzettend veel afwisseling aan natuur, cultuur en verschillende bevolkingsgroepen. Dankzij de organisatie van travelsuriname , komt alles aan bod. en wel op een manier, dat je heel veel doet, maar ook regelmatig tijd voor ontspanning hebt.
Heel, heel hartelijk bedankt Marijke.


Henk Wagensveld

15-03-1908:52:44

Wij hebben best al wel een paar reizen gemaakt, maar Suriname heeft ons echt geraakt. Fijn was de temperatuur, soms met regen. Mooi is de natuur met z'n enorme rivieren; ook bijzonder zijn de verschillende bevolkingsgroepen. De organisatie door jullie was goed geregeld; zeer divers. Bedankt!


Fam. Holster

27-01-1913:53:26

Nu we weer enigszins geacclimatiseerd zijn nog even een terugkijk op onze vakantie.
Marijke, je hebt ons een byzonder mooie vakantie bezorgd.
Het is een land met vele mogelijkheden vooral op agrarisch gebied waar weinig mee gedaan wordt.
Maar het is er verschrikkelijk rijk aan natuur en cultuur waar we enorm van genoten hebben.Ook het klimaat is benijdigingswaardig voor de Nederlanders we hebben wel eens een regenbuitje gehad maar dat werd ervaren als een warme douche.
Dan de organisatie door jullie verzorgd, is als zeer plezierig ervaren, er was bijna dagelijks contact en het verliep vrijwel vlekkeloos.
De samenstelling en intensiteit was zeer overwogen en ook namens onze medereizigers bedankt hiervoor.
Al met al een pluimpje van ons vieren verdiend.


Tjerk en Sietske

25-10-1819:53:23

Vreemd om in zo'n ander land Nederlands te kunnen praten met de eigen bevolking.
Een unieke ervaring in een compleet ander land.
Alle lof aan Travelsuriname voor de organisatie. Alles klopte. Bedankt.


Harry en Dinnie

25-10-1816:37:47

Fantastische vakantie in Suriname gehad. Anders dan dat we t ons hadden voorgesteld maar onvergetelijk. Aparte ervaring dat in een Zuid Amerikaans land de voertaal Nederlands is en er nog zo'n sterke oriëntatie op Nederland is. Fietsen door plantages was totaal anders dan verwacht maar wel erg leuk. Van agrarische bedrijven die plantages waren is vrijwel niets over. Natuur heeft het voor een groot deel overgenomen, zoals bij voorbeeld bij plantage Peperpot en dat is mooi om te zien. Ook veel te zien over historie van land en banden met Nederland. Fort Zeelandia op zondag (met deskundige gids) was in dat verband uiterst leerzaam en informatief. Jungle bij Kabeleboo is prachtig en rustgevend om ver weg te zijn van bewoonde wereld. Kanoën op stuwmeer (met botsgevaar met "ondergelopen bomen") en slapen in hangmat op eiland in Brokopondu stuwmeer zijn ook weer nieuwe ervaring die we niet willen missen; dat kanoën en slapen in hangmat hebben we gedaan bij de 3 daagse trip bij Brownsberg.
Dinnie en Harry


Nico en Ine van Riessen

10-10-1814:43:54

Een puzzel werd een mooie reis. Van alle elementen die wij hadden ingebracht bij Travel Suriname werd een mooie reis gemaakt door Marijke. Het overleg - met name per e-mail - ging reuze gemakkelijk.
We kijken met grote voldoening en - inmiddels - ook met liefde terug op ons verblijf in Suriname.
Travel Suriname willen we hartelijk bedanken.

Jos en Karolien Makkink


29-09-1812:26:16

De ticket naar Suriname hadden we al een tijdje binnen, maar voor de rest was er nog niets geregeld. Een maand van tevoren kwamen we de site van Edward en Marijke tegen. TravelSuriname is er rijkelijk in geslaagd onze reis naar Suriname tot een onvergetelijke reis te maken. De diversiteit van tourtjes en met de name de opbouw van de reis hebben wij ernorm gewaardeerd. Het team in Suriname fam. van Tilburg zijn professionele gidsen en chauffeur. Fijn om zo warm onthaald te worden in een land waar we toch zoveel mee delen.

Veel dank jullie allemaal, en wie weet tot ziens!!

Peter Paul Smid


29-09-1810:53:05

Wij hebben deze zomer een fantastische vakantie gevierd in Suriname. Het was een hele mooie reis en zijn Marijke en Edward daarvoor veel dank verschuldigd. Alles was perfect georganiseerd, helemaal naar onze eigen wensen en het liep allemaal op rolletjes. Suriname is een geweldig land om te bezoeken, de mensen zijn super aardig, het eten is heerlijk en gevarieerd en er is veel moois te doen en te zien. Echt een aanrader en met Travelsuriname wordt het gegarandeerd een groot succes!


Fenneke Frerichs

14-09-1822:33:16

Wij zijn in augustus met 2 kinderen van 11 en 13 jaar naar Suriname geweest en wij vonden het fantastisch, mooi, avontuurlijk en indrukwekkend! Een land vol geschiedenis en aardige mensen. Door Edward en Marijke hebben we een zorgeloze en zeer gevarieerde vakantie gehad, boden ze maar meer landen aan! We hopen dat er meer mensen in de toekomst naar Suriname op vakantie zullen gaan want het land verdient het om bezocht te worden.


Marjolein Verhage

14-09-1820:21:38

Samen met onze 2 kinderen van 7 en 11 jaar hebben wij afgelopen zomer een geweldige reis naar Suriname gehad. Suriname is een prachtig land, heerlijk eten, aardige mensen en zeer goed te bereizen met jongere kinderen.
Travelsuriname heeft onze reis super goed georganiseerd Van te voren is er in goed overleg met ons een mooi programma opgesteld. Overal werden wij keurig op tijd opgehaald en de tours waren goed georganiseerd met gidsen die zeer goed voor ons zorgden en veel wisten over de natuur. Alle tours vonden wij even mooi en geweldig, maar extra willen we wij camping Palulu noemn: geweldige plek in de natuur!Wij willen zeker nog een keer terug naar Suriname!


Anneloes Botman

12-08-1812:57:05

Beste Marijke,
Wij (gezien met drie kinderen, 14, 16 en 19 jaar) hebben genoten van onze reis door Suriname! Je had onze reis prima opgebouwd. We hebben heel veel gezien en geleerd van en over Suriname. De natuur is prachtig! De mensen zijn heel aardig. Het was een avontuurlijke reis. We hebben prachtige wandelingen door de jungle gemaakt en mooie boottochten over de Surinaamse rivieren. Bij vragen konden we altijd bij jou terecht. Het voelde allemaal heel vertrouwd. We hebben prachtige foto's en herinneringen van en aan Suriname!


Belinda Romers

04-08-1816:06:53

Ook wij hebben een heerlijke Suriname-ervaring opgedaan!! Marijke heeft een reis op maat aan ons voorgesteld die bij ons gezin paste en dat was ook zo. Alles in de goede volgorde: van beetje luxe naar basic en avontuur en weer naar luxe. Tijdens onze reis was ze ook beschikbaar om onze vragen te beantwoorden. Kortom: bij Marijke ben je in goede handen en we kunnen haar zeker aanraden! Familie Romers (reisde met twee kinderen van 16 en 18

Annabel Lubbinge


18-05-1813:58:23

We zijn weer thuis, en hebben de film en foto's inmiddels bekeken. Wat hebben wij veel gezien en gedaan !! Wij wilden heel graag naar Suriname toe, en zijn toen naar een reisbureau gegaan, maar daar konden we geen reis vinden die bij ons paste. Door te googlen, op de site van Edward en Marijke terecht gekomen, toen dachten we misschien moeten we eens een mailtje sturen. En daar hebben wij absoluut geen spijt van. Toen je vertelde dat als wij een kant en klare reis zochten je ons dan niet kon helpen, wist ik dat we op de goede weg waren, want die zochten we ook niet. Na wat mailen en een prettig telefoongesprek, waarin ik verteld heb hoe ons gezin eruit ziet (2 volwassenen en 3 tieners van 12,13,14 jaar) en wat onze wensen waren, ben je voor ons aan de slag gegaan. En heel vlot, want het eerste contact was 27-3 en 27- 4 zouden we al vertrekken. En daar kwam een persoonlijke reis uit voor ons gezin. Je hebt echt meegedacht, wat leuk zou zijn voor ons en onze kinderen. Het was allemaal goed geregeld, en zo hebben we alle tijd kunnen gebruiken om een hele goede indruk te krijgen van Suriname. Je bent echt betrokken, zo ook tijdens de reis, via de app. Dat is fijn. We vonden het dan ook heel leuk om jullie even te ontmoeten. Als we horen dat iemand naar Suriname wil, zullen wij jullie zeker aanbevelen.
Bij deze heel veel dank, wij hebben een fantastische reis gehad.
Liefs Harrie, Annabel, Joran, Maikel en Ilona

Heleen en Ruud de Sevaux-Harbers


23-04-1822:27:17

beste Marijke, met heel veel plezier kijken we terug op een prachtige reis naar Suriname. Met jouw hulp zijn we tot een goede keus gekomen voor de trips die we konden maken en de bijbehorende accommodatie. Het voelde meteen goed en je had gerichte adviezen en tips nav de vragen die we stelden. En daarna kwam alles helder op papier bevestigd thuis. Tijdens de reis was je voortdurend betrokken en ons steeds een stapje voor als we iets nodig hadden. Hierdoor liep alles op rolletjes, en hebben we heerlijk kunnen genieten van dit mooie en boeiende land!
We kijken er met heel veel voldoening op terug, en willen je graag aanbevelen voor eenieder die Suriname wil ontdekken. nogmaals veel dank!
Ruud en Heleen


Mw. van den Berg

31-03-1814:07:05

Hoi Marijke, ben inmiddels weer thuis na een heerlijke reis en nu inmiddels ook weer een nieuwe mobiel. Ik wil jou en Edward bedanken voor het goede contact tijdens de reis en het anticiperen op wijzigingen. Heel flexibel en adequaat. Ik zal jullie zeker aanbevelen bij mijn vrienden en kennissen die naar SU willen gaan. Nu helaas eerst praktische zaken en info verzamelen die ik allemaal kwijt ben geraakt die op telefoon stonden. Tot een volgend bezoek aan SU. Groetjes K. vd Berg

Cécile Jan Terry en Jules Cappetti


03-02-1819:23:53

Beste Marijke en Edward, We hebben enorm genoten van een fantastische reis naar Suriname. We waren er al eerder geweest, maar de begeleiding van Travel Suriname heeft ons geholpen met het samenstellen van een goede trip voor 10 dagen. De hulp en flexibiliteit van Marijke bij onverwachte omstandigheden was geweldig. Daardoor konden wij ontspannen genieten van dit prachtige land met zijn vrolijke, aardige en lieve inwoners. De adviezen waren prima op maat. Hartelijk dank voor de prettige samenwerking, Jan, Cécile, Terry en Jules.


Peter en Irene Louman

13-01-1816:10:06

Wij kwamen bij toeval op de site van travel Suriname terecht en nadat wij Marijke en Edward bij ons thuis ontmoet hadden was het gevoel zo goed dat wij besloten onze reis verder door hen te laten coördineren. Wij hadden zelf al een aantal ideeën maar natuurlijk wil je altijd teveel.
op advies vlogen wij met SLM en echt je bent in Suriname zodra je in het vliegtuig zit.
De hele vlucht is een en al gezelligheid van mensen die elkaar weer ontmoeten.
Bij aankomst hadden wij courtesy service en dit is uiterst relaxed, geen rij,geen hitte maar overal achter langs en op je gemak met een drankje wachten tot je koffers voor je klaarstaan
Daarna stond er keurig iemand op ons te wachten die met ons nog even langs een telefoonwinkel en een pin automaat reed voordat we afgezet werden bij guesthouse Famiri.
Ik moet zeggen de hele reis liep zo soepel, logistiek zat het goed in elkaar en we hebben veel gereisd maar in een prima volgorde en met rustmomenten ertussen zodat je niet constant onderweg bent. Bigi Pan was geweldig, zelfs voor mensen die niets met vogels hebben,
Bloemendaal heerlijk relaxed, bij Andre en Selientje ons eerste oerwoud gevoel en toch wel
ons hoogtepunt de Gran Rio Tour, beschreven in het reisblad Columbus als " voorbij het point of no return" zover mogelijk het Surinaamse binnenland in.Dit is echt een geweldige ervaring vanaf het moment dat je het vliegtuigje instapt back to basic met een goede verzorging erbij.
Een ervaring om nooit te vergeten met als topgids Sensie. Zeker boeken als je ooit die kant opgaat.
Verder is Suriname een land met aardige mensen, heerlijk eten en een ontspannen sfeer.
Wij hadden nog een paar wensen waar we niet aan toe gekomen zijn en gaan dan ook zeker op korte termijn nog een keer terug.
Marijke en Edward bedankt voor de goede zorgen en een perfect georganiseerde reis.
Suriname tot ziens.
Irene en Peter


mart en nora schrieken

10-01-1816:41:48

In December zijn mijn vrouw en ik 3 weken via Travelsuriname naar dit wonder schone land geweest. Het was onze eerste keer naar Suriname, prachtig!!
Alles wat ze zeggen over surinamers is waar, een trots en uiterst vriendelijk volk. Verder konden wij ons geen betere en persoonlijker reis-bedrijfje wensen dan dat van Edward en Marijke.
Als vogelaar heb ik elke dag genoten, heel erg bedankt voor de super verzorging van de reis voor deze 60++.

Rob en Marion vd Ment


08-01-1820:44:40

In december zijn we met Travelsuriname naar Suriname gegaan. Voor ons was het de eerste keer naar Zuid-Amerika. We hebben een prachtige reis gehad. Samen met Edward hebben een heel goed schema in elkaar gezet. Alles was uitstekend geregeld. Het land is overweldigend mooi, de mensen zijn vriendelijk en je kunt er gewoon Nederlands spreken. Het hoogtepunt van onze reis was de trip naar het binnenland, dit zou ik zo over willen doen. Travelsuriname hield constant contact met ons wat heel fijn was, je kunt ze echt altijd bellen of appen en ze staan zowel in Nederland als in Suriname voor je klaar. Bedankt voor alle tips en goede zorgen !
Rob en Marion

Arthur en Sylvia Goetstouwers


10-11-1711:15:54

Een hele leuke, mooie reis achter de rug!
Heerlijk, interessant, mooi, vriendelijk, reden om terug te gaan, lekker eten, relaxed. Dat is wat bij ons opkomt als we denken aan onze reis naar Suriname. In totaal zijn we er twee weken geweest. Niet al te lang. Maar we hebben heel veel gezien en gedaan. Het programma was perfect in elkaar gezet. Mooi afwisselend. Stad, reizen door het land, natuur, jungle, van luxe naar basic en weer terug. Alles zat er in. Onverwacht heeft Suriname ons hart een beetje gestolen. Dus wie weet gaan we nog een keer terug. Want gaandeweg wilden we meer zien. En als we dan gaan, gaan we weer met een gerust hart met travelsuriname. Het verschil wordt gemaakt in de persoonlijke aandacht, het meedenken in het uitstippelen van de reis en het enthousiasme van Marijke.

fam. Sande


22-09-1717:25:24

Beste Marijke, we vinden dat je de vakantie perfect hebt geregeld voor ons. Alles was perfect uitgestippeld, alles op tijd en naar ons idee hebben we echt de hoogte punten van Suriname gezien.
Dat je dit in zo'n kort tijdsbestek hebt kunnen regelen is echt geweldig. Iedere keer als we contact met je opnamen gaf je heel snel een reactie. Het bepalen van de reis is mede hierdoor heel goed en snel verlopen.
We hopen dat jij het druk gaat krijgen, maar wat wij ook heel bijzonder vonden was dat het land nog niet toeristisch is. Je voelt je nu nog welkom en je kunt heel makkelijk en goed contact krijgen met de lokale bevolking. Vooral in het binnenland was dit heel bijzonder. We denken dat als Suriname heel toeristisch gaat worden dat dit anders zal worden.
Het was heel attent dat je via Whatsapp gedurende de reis contact met ons hebt gehouden. Vandaag is ons fotoboek binnen gekomen. We kijken echt terug op een fantastische vakantie.

p. Hautekiet


10-09-2017 13:47:31

Een maandje naar Suriname met onze 2 kinderen (13 en 15 jaar). Wij houden van een actieve vakantie en samen hebben we die met Marijke opgebouwd. Er werd goed geluisterd naar onze wensen zodat de reis prima in elkaar zat. 4-dagen fietsen, 5 dagen Danpaatie met een 3-daagse jungletocht. Tweedaagse kanotocht gevolgd door een tweedaagse tocht met de jeeps (de busiwagi). Daarna 5 dagen naar Palumeu. Om tot slot af te ronden in Berg en Dal. Tussendoor hadden we af en toe een rustdag in Parimaribo.
De activiteiten waren één voor één zeer goed gereorganiseerd. We hadden telkens ook prima gidsen.
Genieten van de jungle met al zijn facetten. ‘Overleven’ in de jungle, je eigen vis gaan vangen, je toekan klaarmaken, zwemmen in de rivieren, leren over planten en dieren van de jungle door de gidsen die echt één zijn met de natuur,…
Prachtig fietsen door de natuur. Een geweldige jeeptocht met een fantastische gids. Slangen vasthouden, feesten met de inheemse bevolking,… Te veel om allemaal op te noemen.
Wat hebben wij genoten! Wat een prachtige reis!

Natasja Van oerle


22-08-2017 17:28:03

Beste Marijke en alle anderen die onze reis onvergetelijk hebben gemaakt,

We zijn zojuist teruggekomen van ons avontuur in Suriname. Marijke heeft onze reis geheel naar onze wensen samengesteld en alles was tot in de puntjes verzorgd. De courtesy service op de luchthaven is n echte uitkomst!! Danpaati heeft ons hart gestolen , dit mini paradijs diep in de jungle is Adembenemend mooi en gastvrij. We hebben sprakeloos naar de sterrenhemel gekeken. Alleen de geluiden van de jungle in het sterrenlicht genietend in de korjaal, mooier dan dit wordt het niet!! We hebben genoten in de verfrissende sulas! Piranha gevangen en gegeten. De wandelingen en uitjes met aquavichi ( Frits) en Gabriël waren uniek. Het eten was er heerlijk! Kortom; het paradijs bestaat echt en wij mochten er zijn! Daarna heerlijk n paar dagen rustig ademhalen van al dat natuurgeweld in het lieflijke Groningen! Anouska is super lief en gastvrij. Ze had een bezoek aan de luiaarden opvang voor ons geregeld. Nog n paar dagen cultuur kunnen snuiven in Paramaribo met n avontuurlijke 4x4 trail als kers op de slagroom. Wij komen terug naar Suriname, dat staat vast!
Marijke heeft ons perfect begeleid, niets was teveel en alles kan. Onze grote dank daarvoor !
Dirk, Natasja en de meiden


marianne martens

10-08-1717:16:28

Beste Marijke,
we hebben genoten van het mooie Suriname, vreemd dat er zo weinig toeristen naar toe gaan.
Vooral de fietstocht van 2 dagen Commewijne route en Danpaati en Kabalebo zijn echte aanraders.
Dank voor de goede tips en zorgen, wij raden TravelSuriname zeker aan. Succes met jullie bedrijf.
Groet marianne en lex.


Joke Agterbos

19-05-1718:55:17

Van 5 tot 10 mei de 6-daagse back to basic tour gedaan in Pingpe. Het was geweldig!Genieten van de natuur, de geluiden, de rivier en de geweldige mensen daar.

De reis was door Travelsuriname goed geregeld. Het was een heel gezoek om voor 1 persoon iets met vertrekgarantie uit Paramaribo te vinden. Marijke heeft het gevonden en stond voor alle vragen bijna 24 uur per dag paraat. Petje af!!!!


M. Hariko

10-04-1721:45:41

Wij zijn net terug van een fantastische reis naar Suriname ! Wat een prachtig onontdekt land is dat ! Travelsuriname heeft ons prima geholpen. Het guesthouse waar we zaten was uitstekend gekozen, onze kinderen hebben zich prima bij het zwembad vermaakt. De uitstapjes en het fietsen waren superleuk. Het hoogtepunt van onze reis was de reis naar het binnenland: Kabalebo ! alles was tot in de puntjes geregeld. Heel fijn dat we thuis alles van tevoren naar onze wensen hebben kunnen vastleggen, in goed overleg met Travelsuriname. Het was misschien niet de goedkoopste reis maar zeker één van onze mooiste !


Fam. Dieleman

22-03-1720:35:19

We hebben ontzettend genoten van de kanotour! De reis naar de plek van bestemming was al een hele mooie ervaring. De kanotour zelf was ook prima geregeld. De gidsen waren bijzonder aardig en hulpvaardig! Het overnachten in de jungle en het slapen in de hangmatten was een prachtige onvergetelijke ervaring. De maaltijden werden ook goed verzorgt, we zijn niks te kort gekomen!
Een prachtige trip en absoluut de moeite waard!!

Met vriendelijke groet,
Fam. Dieleman


fam. Coops

26-02-2017 10:54:40

Even een mailtje om je te bedanken voor je goede zorgen, je hebt ons alle leuke plekjes van Suriname laten zien .
Het was super dat je 24/7 bereikbaar bent want toen wij je nodig hadden was je er en dat is een heel goed gevoel. Wij zijn ook goed in staat om dingen zelf op te lossen maar jij weet sneller de weg dan wij.

Wij hebben veel gezien ,ook door de excursies, het fietsen en het koken had ik niet willen missen. Je hoort ,ziet en proeft Suriname.
Wij hebben op al de excursies hele gezellige mensen ontmoet die wij dan later weer in Paramaribo zagen, hoe leuk is dat?
De tussen stop in Bloemendaal was heel relaxed, heerlijk aan het zwembad liggen en vriendelijke mensen en heerlijk eten. De luiaard had geen zin om zich te laten zien, maar dat werd goed gemaakt door de vele vogels.
Kabalebo was echt schitterend,met nogmaals een prima groep waar wij heel veel pret mee hadden , de lodge was echt super.

Beste Marijke,als iemand vraagt naar een reisburo voor Suriname ben je de eerste die wij je aanraden!

Dus nogmaals bedankt ,wij hadden een super vakantie en je hebt alles goed geregeld.

Aad Sinke

11-01-2017 16:48:42

In oktober vorig jaar een fantastische reis in Suriname gemaakt. Paramaribo, Domburg en Kabalebo, allemaal fantastisch. De Vip service bij aankomst in Suriname is het geld meer dan waard, erg ontspannen aankomen op deze manier!
Kabalebo is zeker een aanrader. Deskundige medewerkers die een erg persoonlijk junglesafari programma proberen samen te stellen. Goede kamers met airco, een lekker zwembad om bij te ontspannen en heerlijk gegeten ook! De rust in Kabalebo is iets om met heimwee aan terug te denken.
Al met al top!
Aad en Stewart


Anna Zijlstra

10-01-1712:37:36

We zijn net weer teruggekomen van een fantanstische reis naar Suriname. We waren samen met ons twee dochters van 6 en 9 die ook enorm genoten hebben. Veel verschillende indrukken opgedaan. We zijn heel goed geholpen door Marijke. Samen hebben we een leuke reis samengesteld. We zijn in Awarradam geweest om ook de cultuur van de marrons te kunnen zien en tot slot naar Kabalebo, prachtig resort, veel mooie tochten gemaakt, veel dieren en planten gezien onder begeleiding van een proffesionele gids. Eten en de kamers waren ook goed. Vooral de panormasuites waar je een mooi uitzicht hebt en ook de ruimte. Suriname heeft een speciaal plekje in ons hart gekregen en we komen zeker nog eens terug!


R. ten Wolder

05-01-1716:25:06

We zijn net terug van een fantastische reis door Suriname. Een schitterend land dat zeker een bezoek waard is. Travelsuriname heeft ons heel goed geholpen. Zowel bij de voorbereiding als tijdens het verblijf in Suriname. Bij de voorbereiding werd d.m.v. telefonisch contact goed gekeken naar onze wensen. De jungletrip Anaula was voor ons het hoogtepunt ! Het voordeel van Travelsuriname is dat je niet alles tot op de minuut hoeft vast te leggen en gaandeweg de reis nog e.e.a kunt reserveren en advies vragen. Bedankt Marijke en rest van het team !


H Van Duijn

13-10-1617:07:19

Wij zijn met 4 personen afgelopen zomer naar Suriname geweest met Travelsuriname. We hebben een rondreis gemaakt waarbij we zijn begonnen bij Bloemendaal, daarna hebben we door de plantages gefietst, gekampeerd in Pingpe en als laatste een binnenlandse tour naar Kabalebo gedaan. We hebben een fantastische reis gehad, hoewel niet goedkoop. Travelsuriname heeft ons uitstekend en eerlijk van advies voorzien. Heel fijn dat we tijdens het verblijf in Suriname contact konden houden met Travelsuriname.
H. van Duijn


Sandra en Jeroen De Boer

22-08-1617:22:54

Wijn zijn gezin met 2 kinderen en we wilden graag naar Suriname. Wij waren nooit eerder is Suriname geweest en zochten daarom advies van een Surinamespecialist die ook buiten kantooruren beschikbaar is. Na overleg met Marijke hebben we wat tours geboekt en een hotel. De courtesytreatment op het vliegveld bij aankomst was heerlijk. De tours Warsppakreek, Brownsberg en Awaradam waren indrukwekkend. Heel bijzonder dat je Nederlands kunt spreken met de lokale mensen in de jungle.
Travelsuriname heeft ons prima geholpen. We zullen zeker bij ze terugkomen bij een volgende reis!
Sandra en Jeroen uit Amersfoort


Philip en Kristien BAERT-GHEYSEN

06-06-2016 14:54:00

Heel toevallig zijn wij bij Travelsuriname terechtgekomen, toen we op zoek waren op een goede manier om naar dit prachtig tropisch land te reizen.
Ons dochter is daar aan een stage bezig en we hadden haar graag eens opgezocht. Alleen is Suriname voor ons, Belgen, één grote onbekende waarvan we enkel ongeveer wisten waar het lag én dat ze er Nederlands praten.

Na eerst bij een bekend reisbureau te zijn langs geweest en enkele andere ‘specialisten’ te hebben gecontacteerd die we via internet vonden, stelden we vast er een heel ervaringsdeskundig bureau actief is voor Suriname: Travelsuriname.

Voor onze relatief korte reis naar dit onbekend land was de hulp van dit heel goed geïntroduceerd reisbureau onontbeerlijk.
We kwamen weliswaar in een heel gastvrij land terecht in een toeristische dalperiode, maar toch wilden we er 'zoveel mogelijk' uit halen.
Vandaar dat het handig is, te weten dat er bij aankomst al meteen iemand is in de luchthaven die je opwacht, waardoor je meteen en vlot door douane- en controleformaliteiten geloodst wordt.

Hetzelfde geldt voor het vlotte en heel persoonlijke transport naar Parimaribo: heel efficiënt en aangenaam.

De informatie vooraf van Travelsuriname liet ons toe om al voor het vertrek voor een paar excursies te reserveren, zodat we bij aankomst al meteen een duidelijke planning van ons verblijf hadden én wisten, waar we nog een gaatje hadden om op andere aanbiedingen in te gaan. Dat een simpel mailtje vanuit het hotel naar Travelsuriname dan volstaat om hierop in te tekenen, geeft rust en meer tijd om echt te genieten.

En je betaalt graag een klein extraatje voor de goeie service.

Ook de geregelde opvolging, tijdens het verblijf, via mail door Marijke van Travelsuriname geeft vertrouwen.

Wij zijn blij dat we Marijke en haar bureau gevonden hebben!
Kristien en Philip – Ledegem – België


Dennis J

30-04-2016 20:16:40

Dennis J. Utrecht maart 2016
Wij hebben gekozen voor Travelsuriname omdat ze zelf ervaring hebben opgedaan met de tours en accommodaties die ze aanbieden. Via een collega die zelf ook goede ervaringen heeft met Travelsuriname kwamen wij aan hun website. Hun website is overzichtelijk en je kunt diverse blokken boeken. We hebben via hen een airport pick-up, stadstour en fantastische tour geboekt naar Awaradam. Beide waren zeer goed verzorgd. Tijdens de rit van het vliegveld naar de Guesthouse werden we goed bijgepraat door Floyd.
Paramaribo is echt een bijzondere stad en het binnenland was echt geweldig. Het is een oase van rust en natuur. Het verblijf in het regenwoud is basic maar prima verzorgd. De hemel is zo helder dat je s ’avonds satellieten kunt zien voorbij vliegen. De geluiden van het Amazone woud zijn zeer indrukwekkend.


rene m.

26-04-2016 09:21:50

Wij zijn met 2 volwassenen naar Palumeu geweest : Het programma was zeer afwisselend, prima excursies en tijd voor je zelf. Over alles was nagedacht. De jungle-lodge was prima ! De begeleiding door de gidsen was top en Palemeu zelf is indrukwekkend.

Wij hebben met ons gezin van vier mede dankzij Travelsuriname een onvergetelijke reis van drie weken achter de rug. Wat een schitterend land, adembenemende natuur, vriendelijke mensen en overheerlijk eten! Meestal organiseren wij onze reizen zelf, maar in Suriname kan je vrijwel niet zonder de hulp van een goed reisbureau als je niet onbeperkt tijd hebt en graag veel wilt zien en meemaken.

We zijn net weer teruggekomen van een fantanstische reis naar Suriname. We waren samen met ons twee dochters van 6 en 9 die ook enorm genoten hebben. Veel verschillende indrukken opgedaan. We zijn heel goed geholpen door Marijke. Samen hebben we een leuke reis samengesteld.

Heel bijzonder dat je Nederlands kunt spreken met de lokale mensen in de jungle.
Travelsuriname heeft ons prima geholpen.

De activiteiten waren één voor één zeer goed gereorganiseerd. We hadden telkens ook prima gidsen.
Genieten van de jungle met al zijn facetten. ‘Overleven’ in de jungle, je eigen vis gaan vangen, je toekan klaarmaken, zwemmen in de rivieren, leren over planten en dieren van de jungle door de gidsen die echt één zijn met de natuur,…
!

Prachtig fietsen door de natuur. Een geweldige jeeptocht met een fantastische gids. Slangen vasthouden, feesten met de inheemse bevolking,… Te veel om allemaal op te noemen.
Wat hebben wij genoten! Wat een prachtige reis!

Wat hebben we genoten van onze reizen in Suriname, op zeer prettige wijze samengesteld door Travel Suriname.
We reisden met 2 kinderen van 17 en 19 jaar, door de combinatie van een actieve vakantie en wat luxe verblijven heeft iedereen een fantastische vakantie gehad.

Je voelt je nu nog welkom en je kunt heel makkelijk en goed contact krijgen met de lokale bevolking. Vooral in het binnenland was dit heel bijzonder.

In de periode 25 april tot 12 mei 2022 zijn wij met 2 gezinnen (7 personen) op ontdekkingsreis geweest in Suriname. Door de verscheidenheid aan mogelijkheden aangeboden door Travelsuriname was er van te voren een modulaire reis samengesteld. Vanuit de uitvalsbasis Kekemba in Paramaribo hebben wij met 1, 2, 3 of 4 daagse tourtjes de geschiedenis, cultuur en natuur van Suriname leren kennen en waarderen. We hebben zoveel avonturen beleefd, dat we er nog jaren aan terug zullen denken. De organisatie vanuit Travelsuriname was top, daar waar er kinken in de kabel waren (kan gebeuren in een land als Suriname) werden er gelijk oplossingen en/of alternatieven geboden.

WAT IS INBEGREPEN ?


Verblijf

  • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt, tenzij anders aangegeven
  • Bij verblijf in het binnenland zijn alle maaltijden (incl. koffie, thee en water) inbegrepen.

Excursies

  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door een Nederlands sprekende gids.
  • Tijdens de trips naar het binnenland is het vervoer, lodge en standaard excursieprogramma inbegrepen

Informatie

  • Na bevestiging ontvangt u een pakket met alle informatie en reisbescheiden per post. 
  • Wij houden tijdens de reis constant contact. U kunt dus tijdens uw reis altijd contact met ons of onze lokale vertegenwoordigerS\s opnemen.

Belasting

  • Toeristenbelasting en omzetbelasting bij de accommodaties is inbegrepen