Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo

Veelgestelde vragen

Hieronder een aantal tips n.a.v. veel gestelde vragen : 

Een vakantie naar Suriname is een bijzondere ervaring. Een goede voorbereiding draagt bij aan een ontspannen reis. Op deze pagina staan tips en adviezen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een reis naar Suriname.

Reisdocumenten


Welke reisdocumenten moet ik meenemen ?

  • Paspoort, dat bij aankomst in Suriname nog minstens 6 maanden geldig is.
  • Entry Fee  
  • De aangekondigde unilaterale (eenzijdige) visumafschaffing voor staatsburgers van alle landen en de introductie van de Entry Fee zal thans per 01 juli 2022 inwerking treden.

  • Per 01 juli 2022 zullen staatsburgers van alle landen visumvrij mogen afreizen naar Suriname, mits het reisdoel betreft toerisme en/of familiebezoek.
  • Voor elke binnenkomst betaalt elke bezoeker een “Entry fee” van USD25 of EUR25.
  • Het paspoort van de bezoeker mag niet minder dan 6 (zes) maanden geldig zijn bij aankomst in Suriname (zie ook punt 10)
  • Het visumvrij reizen zoals hierboven bedoeld zal slechts toegestaan zijn voor toerisme en familiebezoek.
  • De visumplicht blijft van toepassing voor alle andere doeleinden waaronder zaken, werk, studie, stage, transit. Het e-visum wordt online aangevraagd via VFS Global.
  • De Entry fee voor de toegang tot Suriname i.v.m. toerisme of familiebezoek kan als volgt betaald worden : 

          Online via VFS Global (op de werkdagen 24 uur voorafgaand aan de vertrekdatum) 
. 

Gezondheid

Inentingen :

Suriname is een tropisch land daarom adviseren we je om te kijken of je bepaalde vaccinaties moet nemen voordat je naar Suriname vertrekt. In Suriname valt het enorm mee wat betreft ziektes maar toch is het goed om je te laten informeren door de GGD over eventuele inentingen. Voorheen was een inenting tegen Gele Koorts verplicht, dit geldt niet meer voor alle landen. Check voor de huidige stand van zaken altijd de GGD 

Hieronder een link naar een handige site :

http://www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-suriname/ 

Malaria ?

Volgens de GGD komt er in Suriname geen Malaria meer voor. Uit voorzorg adviseren we je muggenmaatregelen te nemen. Check wel altijd de GGD voor de meest actuele informatie.

Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe

http://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/suriname  

Geldzaken :

In Suriname wordt er betaald met de Surinaamse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: voornamelijk mogelijk in Paramaribo maar het komt soms voor dat de pinautomaten niet werken  
Contant: euro’s, omwisselen kan bij geldwisselkantoren, de zgn. Cambio's, overal in Paramaribo te vinden.
Creditcards: worden niet overal geaccepteerd
. Wel kun je met Visa en Mastercard bij banken euro’s pinnen.

Wat neem ik mee ?

Voordat je met Travelsuriname op vakantie gaat krijg je een paklijst toegestuurd, dit is handig omdat je dan precies weet wat je mee moet nemen als je naar Suriname gaat maar ook wat je mee moet nemen wanneer je de jungle ingaat, vaak kun je dan niet al je bagage meenemen maar een deel, de rest laat je dan achter in je hotel of guesthouse.

Paklijst

Veel mensen vergeten meestal de meest basis producten om mee te nemen op vakantie. De vakantie checklist voor Suriname helpt je om die zaken niet te vergeten. Producten die je mee zou kunnen nemen en die vaak vergeten worden zijn: Opladers, tandenborstel  Deze producten moet je in ieder geval niet vergeten. Maar naast deze producten en tips staan er op de vakantie checklist voor Suriname nog meer dan 400 producten die je zeker niet moet vergeten. 

http://www.meenemen.nl/naar/suriname/praktische-tips/309_checklist-vakantie-voor-suriname/  

Kleding

Speciale tropenkleding bestaat niet. Zorg voor loszittende en eenvoudig te wassen kleren, liefst van katoen of linnen.  Voor vrouwen geldt: provoceren mag, maar bloot is uit den boze. Topless zonnen wordt niet op prijs gesteld. Warme kleding kan van pas komen in het binnenland, waar de temperatuur ’s avonds sneller daalt dan in de kuststreek. Ook buiten de regentijd kan het plotseling plenzen en dan heeft u misschien een (opvouwbaar) regenjasje of een paraplu nodig. Draag makkelijke schoenen, bij voorkeur sandalen of slippers waarin uw tenen vrij spel hebben. Voor tochten te voet zijn eenvoudige wandelschoenen of gympen met een stevige zool met profiel geschikt; liever niet van leer, want leren schoenen drogen langzaam als ze nat worden.

http://www.meenemen.nl/ 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram