Hieronder een aantal tips n.a.v. veel gestelde vragen : 

Een vakantie naar Suriname is een bijzondere ervaring. Een goede voorbereiding draagt bij aan een ontspannen reis. Op deze pagina staan tips en adviezen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een reis naar Suriname.

Reisdocumenten

1. Welke reisdocumenten moet ik meenemen ?

  • Een (e)-ticket
  • Paspoort, dat bij aankomst in Suriname nog minstens 6 maanden geldig is.
  • Toeristenkaart of visum: de toeristenkaart is sinds kort online verkrijgbaar via deze link : toeristenkaart online                                                                                       De  toeristenkaart is ook verkrijgbaar gedurende de openingstijden bij de incheckbalie van KLM/SLM ter hoogte van de check-in balie 28-31 in hal 3 de kosten zijn € 35 p.p. of bij aankomst op de luchthaven van J A Pengel, dit is echter niet aan te raden ivm de lange wachtrijen. Je ontvangt de toeristenkaart op vertoon van je retourticket. De toeristenkaart is geldig voor 90 dagen en kan voor één binnenkomst gebruikt worden. Travelsuriname kan dit bij aankomst ook voor je doen, dan dien je een courtesy-service te boeken. (zie courtesy-service)
  • Indien een minderjarige met de ouder(s)/voogd(es) reist, dient bij de aankoop van een toeristenkaart ook nog een officieel document te worden overgelegd waaruit ouderschap/voogdijschap en wettig gezag blijkt.
    Voorbeelden van officiële documenten die hiervoor kunnen worden gebruikt: een uittreksel v/d Gemeente, een geboorteakte - niet ouder dan 6 maanden - , een kopie van het trouwboekje, etc.
     

Gezondheid

Inentingen :

Suriname is een tropisch land daarom adviseren we je om te kijken of je bepaalde vaccinaties moet nemen voordat je naar Suriname vertrekt. In Suriname valt het enorm mee wat betreft ziektes maar toch is het goed om je te laten informeren door de GGD over eventuele inentingen. Tegenwoordig is inenting tegen Gele Koorts verplicht. Hieronder een link naar een handige site :

http://www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-suriname/ 

Malaria ?

Volgens de GGD komt er in Suriname geen Malaria meer voor. Uit voorzorg adviseren we je muggenmaatregelen te nemen. Check wel altijd de GGD voor de meest actuele informatie.

Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.

http://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/suriname  

Geldzaken :

In Suriname wordt er betaald met de Surinaamse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: uitsluitend mogelijk in Paramaribo maar het komt regelmatig voor dat de pinautomaten niet werken  
Contant: euro’s, omwisselen kan bij geldwisselkantoren, de zgn. Cambio's, overal in Paramaribo te vinden.
Creditcards: worden niet overal geaccepteerd
. Wel kun je met Visa en Mastercard bij banken euro’s pinnen.

Wat neem ik mee ?

Voordat je met Travelsuriname op vakantie gaat krijg je een paklijst toegestuurd, dit is handig omdat je dan precies weet wat je mee moet nemen als je naar Suriname gaat maar ook wat je mee moet nemen wanneer je de jungle ingaat, vaak kun je dan niet al je bagage meenemen maar een deel, de rest laat je dan achter in je hotel of guesthouse.

Paklijst

Veel mensen vergeten meestal de meest basis producten om mee te nemen op vakantie. De vakantie checklist voor Suriname helpt je om die zaken niet te vergeten. Producten die je mee zou kunnen nemen en die vaak vergeten worden zijn: Opladers, tandenborstel  Deze producten moet je in ieder geval niet vergeten. Maar naast deze producten en tips staan er op de vakantie checklist voor Suriname nog meer dan 400 producten die je zeker niet moet vergeten. 

http://www.meenemen.nl/naar/suriname/praktische-tips/309_checklist-vakantie-voor-suriname/  

Kleding

Speciale tropenkleding bestaat niet. Zorg voor loszittende en eenvoudig te wassen kleren, liefst van katoen of linnen.  Voor vrouwen geldt: provoceren mag, maar bloot is uit den boze. Topless zonnen wordt niet op prijs gesteld. Warme kleding kan van pas komen in het binnenland, waar de temperatuur ’s avonds sneller daalt dan in de kuststreek. Ook buiten de regentijd kan het plotseling plenzen en dan heeft u misschien een (opvouwbaar) regenjasje of een paraplu nodig. Draag makkelijke schoenen, bij voorkeur sandalen of slippers waarin uw tenen vrij spel hebben. Voor tochten te voet zijn eenvoudige wandelschoenen of gympen met een stevige zool met profiel geschikt; liever niet van leer, want leren schoenen drogen langzaam als ze nat worden.

http://www.meenemen.nl/ 

 
google-site-verification=4CeUb3iDu-9GAm2gfBrBiCAGdAkrBZ5nQGyy7nT7zeQ google-site-verification=4CeUb3iDu-9GAm2gfBrBiCAGdAkrBZ5nQGyy7nT7zeQ s473ecgg67pk.surinametravel.nl. gv-hldinam3hvocvl.dv.googlehosted.com RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} !=on RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]