Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo

Schildpaddentours 

Braamspunt en Galibi


1. Braamspunt schildpaddentour

Deze Braamspunt zeeschildpadden tour kan ondernomen worden als avond tour (16:00-02:00) of in de vorm van een 2 daagse tour.

Bekijk hier het filmpje : Save the sea turtle !! 

Tourbeschrijving:

Je wordt opgehaald op een afgesproken tijd en plaats. we rijden richting Leonsberg waar we overstappen in de tentboot die ons via de Suriname rivier, over de Commewijne rivier, helemaal richting zee vaart. Tijdens de boottocht spotten we veel verschillende kustvogels en maken we ook kans om dolfijnen te zien zwemmen! Op het strand kunnen we lekker relaxen en met lekker weer kunnen we zonnen en zwemmen. In de avonduren, na onze maaltijd gaan we op een wandeltocht over het strand, op zoek naar de verschillende reuze zeeschildpadden en doen we ons best om het leg-proces van ze mee te maken. Het hangt allemaal af van de natuur af wat we mee maken en hoe ver we zullen wandelen.

Avondtocht : we varen na de wandeling terug naar Leonsberg en dan rijden we terug de stad in. 

Tijdens de 2 daagse tour blijven we in een hangmatten kamp(met klamboe), op het strand. Hier overnachten we en maken we de volgende ochtend een boottocht terug naar Leonsberg met kans om veel wilde dieren te spotten. Eventueel bij zonsopkomst kan er nog een wandeling gemaakt worden om de zeeschildpadden overdag te observeren!

Bekijk hier het prachtige filmpje van eierleggende zeeschildpadden op Braamspunt  

Inbegrepen : transport, eten, drinken, snacks, wildlife gids, accommodatie en avontuur!  

Meer weten ?


2. Galibi schildpaddentour

Het Galibi Natuurreservaat ligt in de noordoosthoek van Suriname, in het district Marowijne. In dit gebied liggen de dorpen van Langaman en Christiaankondre aan de monding van de Marowijnerivier. Er zijn ongeveer 800 inwoners en dit zijn afstammelingen van de Inheemsenstam de "Carib".De voornaamste middelen van bestaan zijn van oudsher landbouw en visserij. Dankzij het toerisme dat naar dit gebied komt is de traditionele handenarbeid in stand gehouden.

Dag 1 Paramaribo - Albina - Galibi  

Programma : 
We vertrekken met de bus vanuit Paramaribo via het district Commewijne naar Albina, die de grens vormt met St. Laurant, Frans Guyana aan de Marowijne rivier. Deze route brengt ons over de Wijdenboschbrug van waar u een prachtig uitzicht heet op de hoofdstad. Voordat we in Albina aankomen zijn er enkele stops om de benen te strekken of om gebruik te maken van sanitaire faciliteiten. Ook rijdt de bus via het bauxietstadje Moengo naar Albina.
  

Vanuit Albina vertrekken we per boot in noordelijke richting naar Galibi. In Christiaankondre staat Myrysji Lodge met een mooi uitzicht op de rivier. Na de check-in en kamerindeling staat de lunch klaar. In de namiddag staat een dorpswandeling op het programma, waarbij u kennis maakt met de inheemse bevolking en hun leefgewoonten. Na het diner geeft onze gids de bijzonderheden van het avondprogramma door, namelijk een nachtelijke vaartocht naar het legstrand van zeeschildpadden. Per boot varen we naar het strand Baboensanti 

Dag 2 Galibi - Albina - Paramaribo   

Na het ontbijt is er nog tijd om een bezoek te brengen aan de lokale souvenirs winkel. Hierna checken we uit en vertrekken per boot terug naar Albina. Onderweg maken we een stop aan de Franse kant van de rivier. In St. Laurant maken we een korte wandeling. U kunt op eigen gelegenheid een rondleiding krijgen in het lokale bagno (gevangenis) museum waar Papillon heeft vastgezeten. Hierna vertrekken we naar Albina  en genieten van een  lunch aan de rivier en vertrekken daarna terug naar  Paramaribo. 

    

Inclusief:                                                                                          

*  Bus & boot heen en terug                                                           

*  Excursies zoals genoemd in het programma 

*  Nederlands/engelssprekende gids 

*  Dagelijks ontbijt, warme lunch, diner plus alle drankjes 

(water/thee/koffie/surinaamse sappen) bij de maaltijden 

*  Accommodatie 

*  andere dranken te koop bij de Myrysji bar   


Het legseizoen van de zeeschildpadden is van februari t/m juni.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram