Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo

Blok 8 : Bigi Pan 

Vogelspotten in Nickerie

Verlaat Paramaribo tijdens je vakantie en rijd met ons naar het westen, naar de tweede stad van Suriname : Nieuw Nickerie. Onderweg rijd je langs de uitgestrekte rijstpolders en via het cocos-district Coronie met de wuivende palmen langs de weg kom je aan in Nickerie : een overwegend Hindoestaans stadje met ongeveer 8000 inwoners. Je gaat vogelspotten in het natuurreservaat : 

Bigi Pan:

Bigi Pan is een groot natuurgebied in het westen van Suriname, vlakbij het plaatsje Nieuw Nickerie. Het gebied is rijk aan flora en fauna en is vooral een vogelparadijs. Geniet van het indrukwekkende schouwspel van de duizenden vogels die in dit gebied verblijven. U kunt hier maar liefst 122 vogelsoorten bewonderen, en hiervan zijn 72 soorten het gehele jaar door waar te nemen, zoals de prachtige Rode Ibis.

In de vroege ochtend en late namiddag ziet u duizenden vogels hun slaapplaats opzoeken of verlaten. Een machtig schouwspel! 


Je wordt meegenomen op een platte boot en je vaart zo tussen de Mangrovebomen naar een eenvoudige vissershut midden op het water. Hier kun je in alle rust je verrekijker tevoorschijn halen en alle prachtige vogels aanschouwen: veel steltlopers, reigers, spechten en roofvogels voelen zich hier thuis, laat je vooral verrassen door wat je nog meer tegenkomt …. 

Een must voor vogel- en natuurliefhebbers ! 

De overnachting in de vissershut op het water is eenvoudig en basic maar een ervaring die je niet snel zult vergeten !


Wil je meer luxe op het water ? Dan kun je ervoor kiezen om te overnachten bij Akira in één van de vrijstaande overwater lodges, in het meest luxe resort van Bigi Pan. Alle lodges zijn gebouwd op het water en beschikken over een ruim balkon, waar u kunt genieten van het magische uitzicht over het meer. Een uitzicht dat elk moment van de dag anders i
Wil je wel de Bigi Pan ervaren maar is slapen in een hut op het water niet aan jou besteed dan kunnen we een overnachting in een hotel in Nickerie voor je regelen.

Meer weten ? 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram