Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo

Blok 7: Brownsberg

Brulapen en watervallen

Wat is er mooier dan gewekt worden door de geluiden van de jungle tijdens je vakantie …...

Informatie Bownsberg :

Het Brownsberg Natuur Park bevindt zich ongeveer 130 km ten zuiden van Paramaribo, op een 500 meter hoog bauxiet/lateriet plateau en daar omheen de uit een taaie geel/rode klei bestaande heuvelhelling en lager gelegen gebieden, dat in het oosten grenst aan het stuwmeer. De noordelijke helft van het plateau wordt sinds 1970 door STINASU beschermd en beheerd. Sindsdien is het Brownsberg natuurpark het populairste oord voor natuurtoerisme in Suriname en heeft het een nationale en internationale reputatie verworven.


Het park is erg geschikt voor toerisme, gezien de bereikbaarheid en de recreatiemogelijkheden. De accommodaties worden omgegeven door het tropisch regenwoud en bevinden zich op het Mazaroniplateau. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht op het Brokopondo stuwmeer. Er zijn verschillende wandelroutes die leiden naar de watervallen : Ireneval, Leoval, Mazaronival, Koemboeval en er is een route naar de Witikreek. Een paar honderd meter van het hoofdkwartier is er een mooie picknickplek op de Mazaroni top, het hoogste punt van het plateau.

Het dagprogramma
‘s Ochtends vroeg vertrek je per bus naar de Brownsberg. Na ongeveer 2½ uur rijden stopt de bus op het Mazaroniplateau. Hier begint het uitgestrekte Amazonegebied met haar ongerepte oerwoud. Je kunt een wandeling maken naar de prachtige Leo– en / of Irene watervallen. Na enkele pittige afdalingen en beklimmingen kun je genieten van een heerlijke en verkoelende  watermassage in de waterval. Terug op het plateau staat er een lunch voor je klaar. Daarna heb je tijd om te genieten van de oerwoudgeluiden en van het prachtige uitzicht over het stuwmeer. In de middag rijden we terug naar Paramaribo.
 

Inbegrepen in de tour: transport per bus, lunch, snacks en fruit, dranken (non-alcoholisch), gids (Nederlands- en Engelssprekend). Het is aanbevolen dat je in een goede lichamelijke conditie verkeert voor een vlotte participatie in de stevige wandeltocht naar de watervallen op de Brownsberg.

Het is ook mogelijk op de Brownsberg te overnachten. Dit gebeurt in eenvoudige hutten, let op dit is erg basic ! Eten en drinken worden aldaar verzorgd. Je dient dan zelf voor slaapgerei te zorgen. Je slaapt dan in een basic accommodatie. Maar kan ook in een hangmat. Slapen in het oerwoud is een zeer bijzondere ervaring, vooral op de Brownsberg. Je zult gewekt worden door het woud, door de brulapen die hun "gebrul" tot ver over het oerwoud zullen laten klinken. Dit is een geluid dat je niet snel zult vergeten.

De volgende dag kun je een boswandeling maken naar één van de andere watervallen. Al dan niet onder begeleiding van een gids. 

Meer weten ?

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram