Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo

blok 5: Stad en plantage

Paramaribo, Commewijne, Fort Nieuw Amsterdam en plantage Peperpot

Een verblijf, tijdens je vakantie, van eventueel 2 nachten in een guesthouse in Paramaribo. Hierbij inbegrepen zit een tour door Paramaribo en Commewijne met Fort Nieuw Amsterdam en verschillende voormalige plantages.

 

Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, is sinds 2002 geplaatst op de Unesco World Heritage lijst van historische monumenten. Je krijgt een rondleiding per auto en te voet, langs de meest prominente historische locaties in het centrum van Paramaribo, waar je onder de indruk zal zijn van de unieke architectuur. De gids geeft gedetailleerde informatie over de voormalig Fort ‘Zeelandia’, het presidentieel paleis, het Onafhankelijkheidsplein en vele andere monumentale gebouwen.
De monumenten tonen de geschiedenis van de koloniale tijd in Suriname. Na een wandeling langs de waterkant, langs de oevers van de rivier de Suriname en de Palm Garden, zul je andere attracties tegenkomen, zoals de moskee, vlak naast de synagoge.

Hierna door naar het district Commewijne.
Commewijne is gelegen naast de rivier de Commewijne aan de overkant van de hoofdstad Paramaribo. De tour brengt je langs de voormalige koloniale plantages, de meeste plantages zijn verlaten en niet meer in gebruik. De eerste stop is bij de plantage Peperpot, waar de oude koffie- en cacaofabriek, het (nu bewoonde) adjunct-directeur huis en het oude kantoor zijn gevestigd. Ook op de plantage zijn, nu onder renovatie, het oude koffiemagazijn en directiehuis. Enkele tientallen meters verderop, ligt het nog steeds bewoonde kampong (settlement), dat we ook zullen bezoeken.

Vanuit Peperpot maken we een stop bij het mini-museum van Marienburg, een voormalig suikerplantage. Na het bezoek aan Mariënburg zal onze volgende stop zijn aan de samenvloeiing van de Commewijne- en de Surinamerivier in Nieuw Amsterdam, met een bezoek aan het openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam.

Fort Nieuw Amsterdam ligt op een strategisch zeer belangrijke locatie: op de precieze ontmoetingsplaats van de Commewijne- en de Surinamerivier, dicht bij de oceaan. Het grote fort werd gebouwd als verdediging voor de akkers die gelegen waren langs de bovenste delen van de rivieren. Het fort was oorspronkelijk een aardewerk gebouw.
Het heeft de vorm van een polygoon (5 gelijke zijden) en beschikt over 5 bastions, structuren die naar buiten zijn opgebouwd uit de hoofdbehuizing. In het openlucht museum, bezoeken we verschillende gerestaureerde gebouwen, waaronder het buskruit opslaggebouw uit 1740 en het koetshuis met een paar koetsen uit de 19e eeuw. In een van de vijvers is de beroemde Victoria Amazonica lelie het hele jaar door te zien. In de cafetaria van het openluchtmuseum
zullen we genieten van een heerlijke Javaanse lunch en in de middag keren we met de bus terug naar Paramaribo.

Inbegrepen in de tour: busvervoer, lunch, snacks, non-alcoholische dranken en een Nederlands en Engels sprekende gids.

Prijzen v.a. 133,- (zie  Prijzen )


 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram