Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo

Blok 23 : Isadou 

Een relaxed verblijf in de jungle

Wanneer je de Boven Suriname rivier afvaart is Isadou één van de eerste rivierresorts die je tegenkomt. Isadou heeft dus relatief de minste reistijd en toch zit je midden in het bos aan de rivier.


Isadou is van het echtpaar : Selientje Adipi en André Kaise, zij zijn beiden afkomstig van de Saramaccanen, één van de zes Surinaamse Marron-stammen. Vanaf ‘niets’, dat wil zeggen pure jungle, bouwden ze sinds 1994 aan hun droom en openden Isadou in het jaar 2000.

Nog altijd is het eiland een oase van rust. Authentieke houten hutten met eigen douche en toilet staan gegroepeerd rondom een centraal gelegen grasveld waar je makkelijk een balletje kunt trappen. Voor zwemgelegenheid hoefden André en Selientje niets te doen, die is rondom aanwezig. Bruisende soela’s in de rivier zorgen zelfs voor natuurlijke massagebaden. Relaxen in de hangmat, een barbecue rondom een knapperend vuur, Selientjes lekkere maaltijden, een ijskoud pilsje… Het is op Isadou dagelijkse kost.

Aan de overzijde ligt Jaw Jaw. Veel werk op Isadou wordt gedaan door bewoners van dit Marron-dorpje die hun uiterste best doen om het de gasten naar hun zin te maken: de was in de rivier; het schoonmaken van de hutten; het onderhouden van het grasveld; koken; en het begeleiden van toeristen tijdens bijzondere tochten die voor deze lokale bevolking juist zo normaal zijn. De charme van de traditionele gebruiken en omgangsvormen zijn op Isadou daarom goed te beleven.

Kortom, Isadou is een authentiek jungle-paradijs. O ja, en Isadou betekent welkom in de lokale taal, het Saramaccaans. 

meer weten ?

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram