Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo

Blok 20 : Raleighvallen - Voltzberg

Heb je het biljet van twintig Surinaamse Dollar (20 SRD) goed bekeken? Op dit briefje is de indrukwekkende Voltzberg afgebeeld. TravelSuriname brengt je tijdens deze tour naar de Voltzberg èn de Raleighvallen!

Flora en Fauna

De Voltzberg en Raleighvallen tour brengt je naar het Centraal Surinaams natuurreservaat. Dit is een puur en ongerept deel van de Amazone. Na een redelijk intensieve wandeltocht door de jungle begin je aan een steile beklimming naar de top van de Voltzberg. Op de top heb je een schitterend uitzicht over het tropisch regenwoud. Je kijkt uit over de jungle, in de verte zie je bergen.  

Er zijn bij de Raleighvallen en Voltzberg tour ook heel wat watervallen waar je heerlijk kunt afkoelen. De nachtelijke wandelingen van deze tour naar het binnenland van Suriname zijn bijzonder, s'nachts kun je veel dieren spotten. De Voltzberg en Raleighvallen staan bekend om de verschijning van de “cock of the rock”. Deze unieke vogel willen vele vogelliefhebbers graag een s in het wild spotten.

Programma :

Dag 1 van de Raleighvallen en Voltzberg tour: Zwemmen

We vertrekken om 9:00 uur met de auto naar Witagron. Daar aangekomen lunchen we en laden we de boten in voor de boottour naar de Raleighvallen en Voltzberg. Bij aankomst maken we kennis met de beheerder en kun je accommodatie opzoeken voor de intrek. In de middag wandelen we en verkennen we het eiland. Desgewenst kun je ook een duik nemen in de rivier.

Dag 2 van de Raleighvallen en Voltzberg tour: Voltzberg beklimmen

De tweede dag van de Raleighvallen en Voltzberg tour start met een ontbijt waarbij je je klaar maakt voor de tocht door het bos naar de Voltzberg. Deze tocht is indrukwekkend en boeiend. Je kunt verschillende dieren tegenkomen zoals wilde zwijnen, vogels en apen. Het hoogtepunt van de dag wordt bereikt wanneer je naar de top (240 m) bent geklommen en geniet van het prachtige uitzicht over het tropisch regenwoud. In de middag brengt de Raleighvallen en Voltzberg tour je terug naar de lodge waarna wij na het avondeten gezellig samen zijn.

Dag 3 van de Raleighvallen en Voltzberg tour: Moedervallen

De derde dag van de Raleighvallen en Voltzberg tour start met een ontbijt waarna wij met de boot vertrekken naar de adembenemende moedervallen. Om 13:00 uur gaan wij lunchen en in de middag maken wij een tocht naar de Anjoemara vallen. Hier sta je midden in het oerwoud onder een waterval en geniet je van het koele water. Op de terugweg maken wij een stop op het Copie eiland. Hier kun je bijvoorbeeld voetballen met de locals. Onder begeleiding van gidsen kun je met zwemvesten afdrijven naar het basiskamp (Fungu eiland). Na het avondeten zijn we gezellig samen en kun je genieten van een culturele show met zang en dans van de plaatselijke bevolking.

 Dag 4 van de Raleighvallen en Voltzberg tour: Vertrek

De laatste dag van de Raleighvallen en Voltzberg tour vertrekken we omstreeks 10:00 uur met de boot naar Witagron. Van daaruit keren wij met de auto terug naar Paramaribo. 

Prijzen

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram