Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo

Blok 11 : Kanotour

Coesewijne kanotour : een echt avontuur


Ga tijdens je vakantie 2 dagen compleet de natuur in : vaar overdag in een kano, bereid je maaltijd in het bos langs de rivier, overnacht in een hangmat omringd door bosgeluiden !


Programma : 

Dag 1

Je reis begint in Paramaribo waar we verzamelen bij “Fietsen in Suriname”. Per jeep word je, samen met de kano’s op een trailer met boten naar het startpunt van de reis gebracht: de Boven Coesewijne Rivier. Dit is en reis per jeep van 2,5 uur langs het vliegveld Zanderij en vervolgens door de Coesewijne. Eenmaal in de boot, banen we ons een weg over de smalle Boven-Coesewijne Rivier. Bij laag water moeten we regelmatig de boot uit om deze langs obstakels en omgevallen bomen te slepen. We maken deze eerste dag laat kamp. Niets is heerlijker dan genieten van alle geluiden in het oerwoud onder het genot van een goede maaltijd . Naast onze groep is er in de verste verte niemand te verkennen. De drukke stad Paramaribo is ver weg. Alleen wij en de jungle.  Dag 2

Vandaag varen we de Goliath Kreek af naar de aansluiting met de Coesewijne Rivier. Hier varen we door het Coesewijne Natuurreservaat, passeren Pakoeli - het oude Stinasu basiskamp - , en stoppen we met grote regelmaat onderweg om van deze bijzondere omgeving te genieten. We zien veel bijzondere vogels zoals de visarend,  wevervogel en  verschillende soorten papegaaien. Op een mooie rustige plek langs de rivier gaan we aan wal en maken onze lunch klaar. Hierna beginnen we aan ons laatste traject en varen terug naar Pakoeli waar de jeep klaar staat. Aan het eind van de dag zullen we in Paramaribo aankomen.

Inbegrepen in de tour: gids, overnachting in tent of hangmat, alle maaltijden, transport, kano's en bijbehoren, kampeeruitrusting.

Prijzen v.a.200,00 (zie  Prijzen)

VEELGESTELDE VRAGEN :

HOE IS HET WEER? Door de wind merkt u niet hoe fel de zon is. Het is belangrijk goede beschermende kleding te dragen. Daarnaast zeer regelmatig insmeren met een beschermingslotion - minimaal factor 30. 

IS HET EEN ZWARE TOCHT? Nee, iedereen met een normale conditie en goede gezondheid kan deelnemen aan deze kajaktocht. Het is geen race, en de bedoeling is om op een actieve manier te genieten van deze bijzondere omgeving. WAT 

VOOR KAJAK WORDT ER GEBRUIKT ? Voor deze reis gebruiken we een 2-persoons kajak. De boot heeft een comfortabele rugleuning, voldoende bagageruimte voor meerdaagse expedities 

KAN IK ZONDER ERVARING MEE? In principe kan iedereen zonder enige kano ervaring deelnemen aan deze reis, wel adviseren we reizigers zonder kano ervaring vooraf een paar keer een kano te huren om zo enige ervaring op te doen. Er gaat tijdens deze reis zeer ervaren begeleiding mee die je tijdens de reis met raad en daad bij staat. 

ZIJN ER GEVAARLIJKE DIEREN? In principe zijn er geen gevaarlijke dieren in deze omgeving. In de schemering zijn er wel veel muggen. Een goede bescherming in de vorm van lange mouwen en het middel Deet is dan ook aan te bevelen voor deze reis. 

MOET IK SPECIALE UITRUSTING KOPEN? Het grootste deel van de uitrusting wordt door de uitvoerder ter beschikking gesteld, maar als u twijfelt over uw uitrusting belt u ons dan even op. Een uitgebreide paklijst ontvangt u bij boeking. 

IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS? In principe hanteren wij geen leeftijdsgrens. We vinden het veel belangrijker dat u over een flexibele instelling en teamgeest beschikt. Dit is een reis door een ruig en onbewoond natuurgebied waar de kans bestaat dat als gevolg van lokale omstandigheden afgeweken moet worden van de vooraf geplande route e.d. Ook kan het wel eens voorkomen dat we niet op plek a maar op plek b ons kamp opslaan of ergens langer blijven omdat het weer het niet toe laat om verder te 

Meer weten ?

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram