Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo

Deze beauty kwamen we onlangs tegen op de Fredberg :

Blok 27 : Fredberg

De berg van Fred                                                                                                                        


Bekijk hier het impressiefilmpje van Travelsuriname (december 21) :

Fred Pansa groeide op in de jungle en heeft zich inmiddels geprofileerd tot een van de meest geliefde gidsen van Suriname. Hij ontdekte de ‘Fredberg’ en zette deze trip razendsnel op de agenda van vele toeristen. Onlangs ging hij zelfs samen met Humberto Tan op avontuur (zie link hieronder). Fredberg is een niet te missen back-to-basictrip door de diepe jungle van Suriname! Tijdens deze prachtige natuurtrip ontdek je prachtige natuur, tropische diersoorten en geniet je van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud. Slapen bovenop de berg is een ervaring die je niet snel ergens anders zult opdoen. 

Je start de trip met de autorit richting Atjoni. In de buurt van Atjoni is het basiskamp van Fredberg gevestigd. Het basiskamp bestaat uit een hangmattenkamp en lodges. De eerste dag breng je door in het basiskamp. Je kan er zwemmen in de kleine Saramaccarivier, varen met een korjaal, piranaha’s vissen etc. Er is ook een tarzanswing waarmee je in het diepe water belandt. Pret verzekerd ! ’s Avonds maak je een wandeling door de jungle. Je ontdekt er enkele zeldzame diersoorten waaronder vele vogels, kikkers, slangen, spinnen enzovoort. Samen met de gids sluip je ook in een grot en ga je kaaimannen spotten.

De volgende dag start de beklimming van de berg. Vanaf het basiskamp vertrek je door het Amazonewoud naar de voet van de berg. Het eerste gedeelte spot je vogels, slangen, apen en eventueel andere dieren die je pad kruisen! Katachtigen komen hier ook voor, maar zijn zeer moeilijk te spotten. Het eerste gedeelte, naar de voet van de berg, is dicht regenwoud. Je leert er eveneens veel tropische planten en bomen kennen. De gids geeft je graag meer uitleg over de geneeskundige werking van planten, het gebruik van bomen, het gebruik van het bos door de bevolking in het binnenland enzovoort.

Aangekomen bij de voet van de berg start de echte beklimming. Je klimt naar boven en rust af en toe even uit. wanneer  je op de berg bent, word je beloond met een adembenemend uitzicht over het Surinaamse regenwoud. Je hoort de apen brullen en geniet van een eindeloos zicht. ’s Avonds geniet je van de zonsondergang op de berg. Je overnacht primitief op de berg, maar er is wel een regenwater-douche.

’s Morgens kun je de zonsopgang boven het woud bewonderen. Je ontbijt en luncht ook met uitzicht over het woud. Dit is optimaal genieten! Je start daarna de afdaling van de berg en keert terug naar het basiskamp. Je spot nog enkele diersoorten en maakt opnieuw de tocht door het tropische regenwoud. Je komt in het basiskamp nog even op adem, rust uit en eet een hapje. Ten slotte start je aan je terugkeer naar de stad.

Bij deze tour zijn maaltijden, drinken en vervoer inbegrepen. Je vertrekt ’s morgensvroeg zodat je het optimale uit je dag kan halen. Een echte aanrader voor natuur- en dierenliefhebbers! Een beetje sportiviteit is vereist, maar de gemiddelde persoon beklimt de berg zeer gemakkelijk.


 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram