Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo

Blok 25 : Knini Paati

 

Knini Paati River Resort is een Jungle en River resort aan de Boven-Suriname rivier in het district Sipaliwini. U kunt op het resort genieten van comfortabele lodges, flora en fauna en relaxen in het zwembad of in de stroomversnelling. Het resort ligt gelegen op ca. 200km ten zuiden van Paramaribo op ca. drie uur rijden en een klein uur varen.
 
Knini Paati is een eiland dat bestaat uit twee eilanden en ligt middenin de Ferulasi Sula. In het begin van 2017 is één eiland gerenoveerd en omgetoverd tot een luxe ontspanningsoord ‘Kini Paati River Resort’.  Het prachtige resort is momenteel het enige resort in het luxere segment dat helemaal in handen is van lokale bewoners. 
 
De pionier achter het resort en tevens de beheerder en gastheer is Nelson Tiapoe. Hij is een directe nazaat van de gevluchte slaven van de plantages, die op deze locatie het dorp Knini hebben gesticht. 
 
Het resort beschikt ook over een jungle kamp, waar u op traditionele wijze kan overnachten bij een kreek.  Waarbij u slaapt in een hangmat, baadt in de kreek en kookt op een zelfgemaakt houtvuurtje.
 
Een tour naar Knini Paati River Resort is voor iedereen geschikt, zowel voor avonturiers als diegenen die van comfort houden. Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen zijn er comfortabele familie lodges.

Tijdens deze tour laten lokale gidsen u kennismaken met de leefwijze in de jungle van Boven-Suriname.  De Saramaccaners leven hier al honderden jaren in harmonie met elkaar en de natuur. De vele tradities en gebruiken zijn hierbij bewaard gebleven ondanks de intrede van moderne voorzieningen. 
 
Voor Knini Paati River Resort kun je kiezen uit een 2,3,4 of 5-daagse tour.

Inbegrepen in de tour: 

• Transport vanuit Paramaribo per bus en korjaal 

• Alle standaard activiteiten : dorps– en boswandeling, avondboottocht met kaaiman spotten, zwemmen in de sula en culturele avond (bij min. 8 personen). 

• Gidsbegeleiding vanaf Atjoni 

• Verblijf in een comfortabele lodge  

• 3 maaltijden per dag  

• Drankjes : water, sap, thee, koffie 

• Exclusief: frisdrank en alcoholhoudende drank deze zijn tegen betaling verkrijgbaar 

Meer weten ?  
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram