Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo

Blok 22 Palulu jungle camping

Uniek gelegen middenin een 24 ha groot savanne bos, op 1 uur van het bruisende centrum van Paramaribo en vlakbij de internationale luchthaven te Zanderij ligt Palulu jungle camping.
In de omgeving zijn er tal van recreatieoorden. Tevens wordt dit gebied ook bewoont door de indiaanse stammen : Caraïb en Arowak en door enkele boslandcreolen. 

Deze eco-camping biedt aan kampeerders een 2 ha groot beschermd terrein. Respect voor de omgeving staat in het hoogste vaandel en jagen en vissen is uiterst verboden. Hierdoor belonen flora en fauna onze gasten regelmatig met hun optredens. 
Op de camping vind je onder meer hangmat-kampen, een keuken en sanitaire voorzieningen met douche en toilet. Maar ook 2 lodges, voor degene die wel de rust wil maar niet van kamperen houdt. Op 300 meter van de camping bevindt zich een bushalte waar er zaterdag en zondag 2 maal daags een bus voorbij rijdt naar Paramaribo. 

's Avonds genieten van de rust en 's morgens al vroeg de geluiden horen van de ontwakende natuur. Een paar dagen, een lang weekend of een ontspannende vakantie!!!

De camping : 

Je kunt je eigen uitrusting meebrengen, maar het is ook mogelijk om alles te huren. Hangmatten & stretchers zijn inclusief klamboe, tenten inclusief  matras en slaapzak.

Palulu is een camping waar je nog echt kunt kamperen in de natuur. Maar wel met die omstandigheden dat kamperen leuk blijft. Binnen 100 meter van jouw hangmat/ tent vind je goede sanitairgebouwen compleet met douches en toiletten. 

Verder: overdekte, compleet ingerichte keuken en mogelijkheid voor BBQ en kampvuur.
De meeste mensen huren op een hangmat of tent inclusief ontbijt en diner. De lunch kun je dan zelf verzorgen, deze is vaak ook inbegrepen bij tours en trips.

De keuken is voor algemeen gebruik en kan niet apart gereserveerd worden (kampeertarief is inclusief gebruik keuken). Indien je zelf wenst te koken hoef je geen eigen keuken-uitrusting mee te nemen. 

Binnen een paar minuutjes lopen kunt u heerlijk zwemmen of pootje baden in het koele water van de natuurkreek.

De lodges : 

De family lodge 

De family lodge is een ruime lodge, geheel voorzien van alle gemakken welke je in het bos nodig hebt. Er is elektriciteit, slaapgelegenheid in bedden, een keuken, alsook kampeergelegenheid.

Het is geschikt voor een overnachting met een gezin, maar ook voor een grote groep waarbij een deel in bedden en een deel in hangmatten/ kampeertenten slaapt. De lodge heeft 1 bovenverdieping met slaapkamer, een ruime benedenverdieping, een groot grasveld en een hangmatten-hut. In de avonduren kan er een kampvuur worden aangemaakt, alsook is er gelegenheid om op houtvuur te koken.

Op de begane vloer is een geheel ingerichte keuken met gasfornuis, koelkast, waterkoker, een toilet en een douche, een zithoek en een grote eettafel. Op de eerste verdieping is een ruime slaapkamer met 2 x 2 persoons bedden met klamboe. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. De slaapkamer is beveiligd met kinderdeurtjes, waardoor het een kindvriendelijke ruimte is. De gehele ruimte is half open, waardoor de wind heerlijk doorwaait.

De Vijver lodge

De Vijver lodge bestaat uit een stenen woning met aan de onderkant een ruime halfopen, ingerichte keuken met bar. Aan de voorzijde een terras met een visvijver en aan de achterkant een toilet, douche en trap naar boven. Op de bovenverdieping zijn er 2 kamers (elk 12 m2) met elk 1 twee persoons bed en 1 eenpersoons bed. Voor de kamers is er een balkon en aan de overkant van de trap nog een WC. Het huis is voorzien van elektriciteit. Men kan ervoor kiezen om zelf te koken of dat er gekookt wordt.

De gasten hebben vrije toegang tot alle zwemgelegenheid gedurende de week. In het weekend zullen er dagrecreanten aanwezig zijn, welke een deel van de kreek hebben afgehuurd. Er zal dan een stukje kreek worden aangewezen waar gezwommen kan worden. Dit geldt tevens voor nationale feestdagen.

Ondanks dat de lodge per kamer verhuurd wordt, kan men ook de hele lodge reserveren. De lodge is geschikt voor maximaal 6 personen. Er is geen mogelijkheid tot kamperen in deze lodge.

De omgeving

Palulu Jungle Resort is gelegen in het Savanna gebied, ongeveer 4 km verwijderd van de Johan Adolf Pengel International Airport. Dit is de nationale luchthaven van Suriname. De luchthaven ligt bij het dorp Zanderij, ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Paramaribo.

Het savanne-gebied bestaat uit tropisch graslandschap met verspreid voorkomende bomengroei. Er zijn bepaalde vogelsoorten die in de omgeving voorkomen, zoals o.a. papagaaien- en parkietsoorten, tucans en uilen. In het leefgebied komen tevens voor: reptielen zoals, slangen en kaaimannen (kleine soort alligator, 1 meter), zoogdieren zoals herten, boszwijnen, gordeldieren en sporadisch een oscelot (kleine katachtige) en vele amfibiesoorten.

Dit gebied wordt doorkruist door kreken met donkerbruin water (Cola-water). Het water in de kreek is verkwikkend en vol met mineralen en heeft zijn kleur te danken aan het doorspoelen van de humusbodem.

De omgeving is tevens rijk aan veel waterbronnen die gebruikt worden voor botteling (denk aan Parasprings). De bekendste plaats waar de eerste waterbronnen zijn ontdekt is plantage Republiek (10 km verwijderd).

Vanuit Palulu camping kun je leuke tours en trips ondernemen, bijvoorbeeld de 4x4 wheel drive Savanne-tour, of een Savanne-boswandeling etc. dit allemaal onder leiding van een gids.

Bekijk hier het impressiefilmpje


Prijzen

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram