google-site-verification=4CeUb3iDu-9GAm2gfBrBiCAGdAkrBZ5nQGyy7nT7zeQ google-site-verification=4CeUb3iDu-9GAm2gfBrBiCAGdAkrBZ5nQGyy7nT7zeQ s473ecgg67pk.surinametravel.nl. gv-hldinam3hvocvl.dv.googlehosted.com RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} !=on RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
 

Stadswandeling door Paramaribo

Algemene informatie
De naam van de stad is waarschijnlijk afgeleid van een voormalig Indiaans dorp genaamd Parmabo. Hier vestigden Europese zeelieden in het begin van de 17e eeuw een handelspost. Later veroverden de Engelsen deze post. Ze bouwden Fort Willoughby. In 1667 verdreef de Nederlander Abraham Crijnssen de Engelsen uit het gebied. Paramaribo werd uitgebreid naar het Westen. Na de afschaffing van de slavernij in 1863 en de beëindiging van de contractarbeid in 1873, verlieten veel mensen de plantages en verhuisden naar de stad, die zich als gevolg van deze uitbreiding snel uitzette. Sinds 2002 is de binnenstad van Paramaribo op de Unesco Werelderfgoed lijst van historische monumenten geplaatst. Eén van de bewaarde gebouwen is de Sint Peter & Paul kathedraal in het voormalige Gravenstraat (nu de Henck Arronstraat), volledig gebouwd van hout. De kathedraal is het grootste houten gebouw in Zuid-Amerika.

Dagprogramma
Je geniet van een rondleiding per auto en te voet langs de meest prominente historische gebouwen van Paramaribo met hun unieke architectuur. De gids geeft informatie en interessante feiten over o.a. museum Fort Zeelandia, het presidentieel paleis en het Onafhankelijkheidsplein. Je bezoekt ook de Waterkant (waterkant langs de Suriname rivier) en de Palm Garden. Onderweg zie je een moskee en een synagoge naast elkaar en bezoek je de typische Surinaamse volkswijk “Frimangron”.

Inbegrepen in de tour
Vervoer per auto of bus, een drankje (non-alcoholisch) en een snack, gids (Nederlands / Engels sprekend).

Meer weten ?