Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo


Gastenboek

83 berichten op 17 pagina's
mathij van der meulen
03-11-22 10:42:09
Wij zijn zojuist november 2022 teruggekomen uit Suriname. Wij brachten onze dochter die een co-schap gaat lopen in het ziekenhuis daar (Paramaribo Academic Hospital). Ik was een moeilijke klant voor ze omdat ik heel speciale verlangens had. Deze had ik opgedaan bij een Surinaams hardloop- vriendje, die mij zei, dat behalve een halve dag Paramaribo je met een corjaal de rivieren op- of afmoet en veel jungletochten moest maken. Dit alles blijkt nu niet meer zo gemakkelijk te zijn, omdat er geen binnenlandse vluchten meer zijn - failliet Surinam Airways-. Marijke en haar man hebben steeds geprobeerd onze wensen te vervullen en hebben op een tactisch juiste manier ons naar het mogelijke begeleid. Wij zijn erg enthousiast. Ik vind het een echt vakantieland, met mooi weer, leuke aardige mensen en er is veel te zien. Én ze spreken overal Nederlands. Een heel aparte ervaring! Uiteindelijk hebben we alle 14 dagen een programma gedaan. Kanotochten met overnachting in de jungle in een gebouwd kampje, een 7 daagse jungletocht met boten de Suriname rivier op, tot voorbij waar de gewone toeristen komen. Ook in en rondom Paramaribo begeleide fietstochten. Met name het uitstapje naar plantage Bakkie aan de Krommewijne rivier was bijzonder met een wel heel bijzonder concept van een mooie siertuin en een eigen slavenmuseum. Taco Dibbets ging er al langs vanweg de unieke objecten daar. Je moet het maar weten! Kortom ik beveel hen van harte aan. Een klein misverstandje ontstaan in de jungle, waarbij ik plotseling moest bijbetalen werd ook nog volledig door hen opgelost.
Jelle en rosanne/ jan en anja Diepeveen/roks
25-10-22 17:50:33
Sorry, maar de naam christa bij bloemendaal moet zijn Anoeska. Christa was van Dan Paati.
Jelle en rosanne/ jan en anja Diepeveen/roks
25-10-22 14:29:59
Onze reis geboekt bij travel suriname. Het was leuk om deze reis samen te stellen, naar de droomreis die wij hadden. 3 oktober zijn we opgehaald op het vliegveld door Erwin. En naar het mooie gastverblijf gebracht "Kekemba". We voelde ons gelijk thuis. De volgende dag hebben we een fiets toer gemaakt door Parimaribo. Heel interesant. De derde en vierde dag zijn we naar bigi pan geweest. Eerst nog even een ronde gemaakt door nieuw nickeri voor we op de boot naar bigi pan gingen. Bigi pan was echt mooi, veel gespot. Heel veel vogels gezien zoals de rode ibis en zelfs de zwarte specht. En natuurlijk ook slangen en kaaimannen. Mooie zonsopgang gezien en ook het modderbad was een verrassing. Opgehaald weer door Erwin zijn we naar Bloemendaal gebracht. Weer erg mooi. Mooi appartement, en vriendelijk ontvangen door gastvrouw Christa. Genoten hebben we daar. We zijn ook nog op de fiets naar naar de luiaards geweest. Kenneth kookte zo lekker voor ons, zodat we gevraagt hebben of hij de derde dag ook zin had om voor ons te koken. Heerlijk. Dus we gingen op die dag pas om 19.30 uur weg. Inplaats van 13.00 uur. Dag 8 zijn we naar fredericksdorp geweest waar we dolfijnen gespot hebben. Ook daar veel gezien en geleerd. Dag 10 hebben we quad gereden. Ziplinen en suppen. Zelfs nog pijl en boog schieten. Een hele leuke dag gehad. Spannend vonden we het. Dag 11 colakreek, dat viel tegen. Jammer maar dat kan gebeuren. Dag 11 tot 13 zijn we naar Dan Paati geweest. Een echt paradijs. Dit mag je niet missen. Heerlijk eten ook in de buitenlucht onder de sterren hemel. Rondleiding op het eiland gehad. Doodskop aapjes gespot. Watermasage gehad, kaaimannen gespot, boswandeling gemaakt en het dorp van de marons mogen mee maken. De volgende dag hadden we een dagje vrij. En op 16 oktober zijn we door gevlogen naar curaçao. We willen iedereen bedanken die van onze droomreis tot een droomreis heeft gemaakt. En het was fijn om tijdens ons verblijf contact te hebben met Marijke. Bedankt Marijke en Edward. Groetjes Jelle, Rosanne, Jan en Anja.
M & F Amsterdam
14-10-22 15:57:28
Voor het eerst een vakantie laten regelen, we doen het meestal zelf, en travelsuriname.nl heeft ons optimaal van Suriname laten genieten. Tijdens de reis heeft Marijke bijna dagelijks even contact om te weten of alles goed verloopt. De aandacht van de verschillende ‘eigen’ gidsen/chauffeurs is geweldig. Ze vertellen alles over Suriname: de natuur, de mensen, de politiek etc. En punctueel, ze zijn eerder te vroeg dan te laat. Onze ervaringen bij de verschillende reisonderdelen die wij samen met Marijke hadden uitgekozen waren geweldig.
Suriname is een heerlijk land. De mensen erg aardig en gastvrij, je voelt je direct welkom.
Lia Koenen
06-10-22 00:28:12
Net terug van 3 weken Suriname met Travelsuriname. Vooraf dit kleinschalig reisbedrijf ontdekt op internet en in overleg met Marijke uiteindelijk tot een bevredigend reisschema gekomen. Dus ... on our way op 11 september 2022!
Op het vliegveld opgehaald door Erwin Tilburg, heel speciaal omdat wijzelf uit Tilburg komen en hij zijn achternaam heeft gekregen op de voormalige plantage Berlijn. Op youtube een interessant filmpje over de geschiedenis van zijn familie en de band met Tilburg. Met Keti Koti afgelopen juli werd er in Tilburg een monument onthuld voor de afschaffing van de slavernij in Suriname!
Fietstocht met gids gedaan in Paramaribo. Daarna 2 dagen fietsen naar de plantages, erg heet en veel zweten! Bud we did it!
Een van de hoogtepunten was toch ook wel de trip naar Bigi Pan bij Mantjes Lodge. Wat een geweldige plek met lekker eten en gezellige crew # genoten!
Bloemendaal was een oase van rust, culinair genieten en ontspannen, lekker hoor!
White Beach en Cola Creek hadden we wat minder goede ervaringen, maar ja, tijdens zo'n reis zullen er altijd mindere dagen zijn. Dit lag vooral aan het feit dat de restaurants en voorzieningen na Corona hier nog niet helemaal of niet functioneerden.
Palulu was ook een belevenis, wat een mooie omgeving en vriendelijke gastheer Tomothy die niets teveel was voor zijn gasten, lekker kon koken, kortom een aimabele persoon! Ook zo begaan met zijn mooie gezin!
Ook de kookshop met marktbezoek was wel leuk, de lunch was lekker!
Derde hoogtepunt was wel de reis naar Danpaati en het verblijf daar. Wat een enthousiast Danpaati-team... van gids Etiéne, tot gastheer Noa en de viendelijke en spontane dames van de bediening/bar ... ik ben hun namen helaas kwijt! Interessante excursies gedaan met de korjaal maar met medereizigers vertoeven op Danpaati was ook geen straf onder het genot van een drankje. Overigens was het eten hier ook uit de kunst!! s 'avonds meestal buiten aan een lange tafel met theelichtjes! Kortom ... we hebben genoten van deze reis!!!
Tonen: 5  10   20
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram