Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo


Gastenboek

91 berichten op 10 pagina's
Jelle en rosanne/ jan en anja Diepeveen/roks
25-10-22 14:29:59
Onze reis geboekt bij travel suriname. Het was leuk om deze reis samen te stellen, naar de droomreis die wij hadden. 3 oktober zijn we opgehaald op het vliegveld door Erwin. En naar het mooie gastverblijf gebracht "Kekemba". We voelde ons gelijk thuis. De volgende dag hebben we een fiets toer gemaakt door Parimaribo. Heel interesant. De derde en vierde dag zijn we naar bigi pan geweest. Eerst nog even een ronde gemaakt door nieuw nickeri voor we op de boot naar bigi pan gingen. Bigi pan was echt mooi, veel gespot. Heel veel vogels gezien zoals de rode ibis en zelfs de zwarte specht. En natuurlijk ook slangen en kaaimannen. Mooie zonsopgang gezien en ook het modderbad was een verrassing. Opgehaald weer door Erwin zijn we naar Bloemendaal gebracht. Weer erg mooi. Mooi appartement, en vriendelijk ontvangen door gastvrouw Christa. Genoten hebben we daar. We zijn ook nog op de fiets naar naar de luiaards geweest. Kenneth kookte zo lekker voor ons, zodat we gevraagt hebben of hij de derde dag ook zin had om voor ons te koken. Heerlijk. Dus we gingen op die dag pas om 19.30 uur weg. Inplaats van 13.00 uur. Dag 8 zijn we naar fredericksdorp geweest waar we dolfijnen gespot hebben. Ook daar veel gezien en geleerd. Dag 10 hebben we quad gereden. Ziplinen en suppen. Zelfs nog pijl en boog schieten. Een hele leuke dag gehad. Spannend vonden we het. Dag 11 colakreek, dat viel tegen. Jammer maar dat kan gebeuren. Dag 11 tot 13 zijn we naar Dan Paati geweest. Een echt paradijs. Dit mag je niet missen. Heerlijk eten ook in de buitenlucht onder de sterren hemel. Rondleiding op het eiland gehad. Doodskop aapjes gespot. Watermasage gehad, kaaimannen gespot, boswandeling gemaakt en het dorp van de marons mogen mee maken. De volgende dag hadden we een dagje vrij. En op 16 oktober zijn we door gevlogen naar curaçao. We willen iedereen bedanken die van onze droomreis tot een droomreis heeft gemaakt. En het was fijn om tijdens ons verblijf contact te hebben met Marijke. Bedankt Marijke en Edward. Groetjes Jelle, Rosanne, Jan en Anja.
M & F Amsterdam
14-10-22 15:57:28
Voor het eerst een vakantie laten regelen, we doen het meestal zelf, en travelsuriname.nl heeft ons optimaal van Suriname laten genieten. Tijdens de reis heeft Marijke bijna dagelijks even contact om te weten of alles goed verloopt. De aandacht van de verschillende ‘eigen’ gidsen/chauffeurs is geweldig. Ze vertellen alles over Suriname: de natuur, de mensen, de politiek etc. En punctueel, ze zijn eerder te vroeg dan te laat. Onze ervaringen bij de verschillende reisonderdelen die wij samen met Marijke hadden uitgekozen waren geweldig.
Suriname is een heerlijk land. De mensen erg aardig en gastvrij, je voelt je direct welkom.
Lia Koenen
06-10-22 00:28:12
Net terug van 3 weken Suriname met Travelsuriname. Vooraf dit kleinschalig reisbedrijf ontdekt op internet en in overleg met Marijke uiteindelijk tot een bevredigend reisschema gekomen. Dus ... on our way op 11 september 2022!
Op het vliegveld opgehaald door Erwin Tilburg, heel speciaal omdat wijzelf uit Tilburg komen en hij zijn achternaam heeft gekregen op de voormalige plantage Berlijn. Op youtube een interessant filmpje over de geschiedenis van zijn familie en de band met Tilburg. Met Keti Koti afgelopen juli werd er in Tilburg een monument onthuld voor de afschaffing van de slavernij in Suriname!
Fietstocht met gids gedaan in Paramaribo. Daarna 2 dagen fietsen naar de plantages, erg heet en veel zweten! Bud we did it!
Een van de hoogtepunten was toch ook wel de trip naar Bigi Pan bij Mantjes Lodge. Wat een geweldige plek met lekker eten en gezellige crew # genoten!
Bloemendaal was een oase van rust, culinair genieten en ontspannen, lekker hoor!
White Beach en Cola Creek hadden we wat minder goede ervaringen, maar ja, tijdens zo'n reis zullen er altijd mindere dagen zijn. Dit lag vooral aan het feit dat de restaurants en voorzieningen na Corona hier nog niet helemaal of niet functioneerden.
Palulu was ook een belevenis, wat een mooie omgeving en vriendelijke gastheer Tomothy die niets teveel was voor zijn gasten, lekker kon koken, kortom een aimabele persoon! Ook zo begaan met zijn mooie gezin!
Ook de kookshop met marktbezoek was wel leuk, de lunch was lekker!
Derde hoogtepunt was wel de reis naar Danpaati en het verblijf daar. Wat een enthousiast Danpaati-team... van gids Etiéne, tot gastheer Noa en de viendelijke en spontane dames van de bediening/bar ... ik ben hun namen helaas kwijt! Interessante excursies gedaan met de korjaal maar met medereizigers vertoeven op Danpaati was ook geen straf onder het genot van een drankje. Overigens was het eten hier ook uit de kunst!! s 'avonds meestal buiten aan een lange tafel met theelichtjes! Kortom ... we hebben genoten van deze reis!!!
Pascal Mosselaar
14-09-22 18:44:35
Een bliksembezoek aan Suriname zou het zijn , maar vanwege de vele tours en trips die jullie geregeld hebben leek het bij elkaar een langere vakantie. De dag naar Parabello waar we quatrijden, ziplinen en padleboarden hebben gedaan, de daagjes op de fiets rondom Paramaribo en Peperpot, de Brownsberg/Ston Island en als absoluut hoogtepunt de meerdaagse trip naar Kabalebo middenin de jungle. Alles was tot in de pintjes geregeld. Nogmaals bedankt voor alles
Fam. Coesel
04-09-22 21:36:26
In ruim twee en een halve week hebben wij (vader, moeder, dochter 19 en zoon 16 jaar), het vriendelijke en mooie Suriname mogen leren kennen. De eerste overnachtingen waren in resort Kekemba, een prima verblijf net buiten het centrum van Paramaribo. Fietstour door Paramaribo gemaakt waarbij we de geschiedenis van de stad en smeltkroes van culturen wat beter leerden kennen. Mooie trip op de rivier met dolfijnen spotten tijdens zonsondergang. Vanuit Paramaribo een 2-daagse trip gemaakt naar Bigi Pan. Leuk om vogels te spotten, met een bijzondere overnachting op het meer en een lekker modderbad. Op de terugweg overnacht bij Bloemendaal en een erg leuk bezoek gebracht aan het Luiaard opvangcentrum. Vanuit Paramaribo naar Plantage Peperpot gefietst met een prachtig verblijf in het Boutique Hotel. Daarna wat meer het binnenland in met een 2-daagse tour Brownsberg-Stone Island. Mooie wandeling naar een waterval gemaakt en heerlijk gezwommen in het Prokopondo meer. Een tweedaagse kanotour gemaakt op de Coesewijne. Een geweldige ervaring met een overnachting in een hangmat, midden in de jungle. Tenslotte de 4-daagse Ralleighvallen tour. Een avontuur om daar te komen maar zeker waard. Het verblijf is behoorlijk eenvoudig maar prachtig gelegen. De doodskop aapjes eten uit je hand en er zijn veel vogels te zien. Onze zoon heeft Piranha’s gevangen en deze hebben we ’s avonds mogen nuttigen. Na een pittige wandeling op de top van de Voltzberg gestaan met een onvergetelijk uitzicht over de jungle. Tussen de meerdaagse tours door verbleven wij op Palulu camping met vriendelijke eigenaren waar we na elke reis heerlijk konden opfrissen in prachtige kreek. Suriname is een mooi en avontuurlijk land. Een land met een bijzondere geschiedenis, een smetkroes van culturen, lekker eten allemaal zeer vriendelijke mensen. Travel Suriname heeft mooi draaiboek samengesteld. Onze gidsen waren erg vriendelijk en hebben er alles aan gedaan het naar ons zin te maken. Contact met Travelsuriname tijdens de reis was prima. Bedankt Edward en Marijke!
Nick Schilders
08-08-22 20:18:03
Door Corona twee jaar later dan gepland, maar nu dan toch echt een prachtige vakantie doorgebracht in Suriname, met 7 personen uit 2 gezinnen. Travelsuriname had voor ons een intensief maar mooi programma samengesteld. Uiteraard met veel natuur, dolfijnen spotten, luiaards, veel volgels, maar ook apen, otters, kaaimannen en zelfs zeekoeien. De tocht naar Bigi Pan was lang over slechte wegen, maar de zonsopgang op het water was een van de hoogtepunten., vond ik. Maar ook leuke dagen in Paramaribo en erg leuk contact met de gidsen en de bevolking. Alles was prima geregeld en het attente contact met Marijke via Whatsapp, tijdens ons verblijf in Suriname, heb ik ook zeker gewaardeerd. Dank jullie wel.
Elbert van Vulpen
03-08-22 14:34:51
Edward en Marijke hebben in 2022 voor ons een zeer persoonlijke vakantie geregeld. Hun keuze van toeristische verblijven was uitstekend, de afspraken waren elke keer goed afgestemd. De plaatselijke excursies waren stuk voor stuk afgewogen en interessant (veel natuur gezien, maar ook veel over de geschiedenis gehoord). Suriname heeft een prachtige natuur. Ervaar ook dat het contact met de bevolking heel ongedwongen en open is.
Maaike Knot
04-07-22 16:29:45
Eind Juni 2022 met mijn vriend naar Suriname gegaan. Vanuit ons hotel in Commewijne hebben we vele trips gedaan via travelsuriname. Allemaal top geregeld! Leuke lokale gidsen die veel over het land en de omgeving weten. Ze doen enorm hun best voor je en laten je ook de lokale keuken proeven. Ze stoppen ook onderweg als je nog iets nodig hebt (zoals laarzen in het regenseizoen haha).
We hebben trips gedaan naar de Dolfijnen&Schildpadden bij Braamspunt.
Echt een aanrader, zo bijzonder!
We hebben de trip naar Bigi Pan gedaan met overnachting in de vissershut. Dit is ook heel mooi voor natuurliefhebbers! Alleen hadden wij geen flamingo's vanwege het hoge water. Als je niet van kamperen houdt raden we ook aan om een andere overnachting te kiezen, maar de vissershut was een bijzondere ervaring!
Tot slot hebben we Brownsberg & Stoneiland gedaan met aansluitend Raleighvallen. In regenseizoen waren de wegen naar het binnenland lastig, maar we kregen een ervaren gids en een goede auto. Even vastgezeten in de modder, maar alles kunnen zien en gehaald! Overnachting op Stoneiland was heel mooi! We hadden hier eigenlijk nog langer willen blijven, maar we moesten door naar Raleighvallen.
Raleighvallen was ook fantastisch. Voor mij als vogelliefhebber een echt paradijs. De overnachting hier is ook wat primitief, maar de bedden zijn schoon met een goede klamboe. Ook het hangmattenkamp zag er erg leuk uit. De Voltzberg echt een pittige uitdaging, maar eenmaal boven is het 10000% de moeite waard.
Onze zoektocht naar de Cock of the rock is hier helaas niet gelukt, dus we komen hier zeker nog terug!
Bart (namens 2 gezinnen) Bouwman
22-05-22 20:08:15
In de periode 25 april tot 12 mei 2022 zijn wij met 2 gezinnen (7 personen) op ontdekkingsreis geweest in Suriname. Door de verscheidenheid aan mogelijkheden aangeboden door Travelsuriname was er van te voren een modulaire reis samengesteld. Vanuit de uitvalsbasis Kekemba in Paramaribo hebben wij met 1, 2, 3 of 4 daagse tourtjes de geschiedenis, cultuur en natuur van Suriname leren kennen en waarderen. We hebben zoveel avonturen beleefd, dat we er nog jaren aan terug zullen denken. De organisatie vanuit Travelsuriname was top, daar waar er kinken in de kabel waren (kan gebeuren in een land als Suriname) werden er gelijk oplossingen en/of alternatieven geboden. De gidsen die ons begeleidden hadden allen zeer veel kennis over Suriname en waren vooral altijd bereid dit met ons te delen en onze uiteenlopende vragen te beantwoorden. Het eten onderweg of op locatie was altijd weer heerlijk en goed verzorgd.
Dankzij Marijke en Edward van Travelsuriname en alle locale gidsen hebben wij een onvergetelijke reis mogen beleven!
Jos Kremer
18-05-22 17:14:20
Wij, vader 61 en zoon 27 jaar oud hebben een dikke week door Suriname gereisd.
Wij hadden weinig tijd en wilden alles zien.
Marijke van Travel Suriname heeft kans gezien een vol en strak programma te presenteren waardoor wij kennis hebben gemaakt met Paramaribo, Peperpot en Nieuw Amsterdam. Wij gingen naar het strand voor zeker 20 schildpadden waaronder Leatherbacks, wij gingen naar de watervallen van Brownsberg en naar de top van de Voltzberg.
Alles keurig geregeld, een aanrader.
Het binnenland van Suriname is wel wat primitief met slechte wegen en eenvoudige accommodatie maar dat maakte dan weer deel uit van het avontuur.....
Tonen: 5  10   20
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram