Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo


Gastenboek

73 berichten op 15 pagina's
Pascal Mosselaar
14-09-22 18:44:35
Een bliksembezoek aan Suriname zou het zijn , maar vanwege de vele tours en trips die jullie geregeld hebben leek het bij elkaar een langere vakantie. De dag naar Parabello waar we quatrijden, ziplinen en padleboarden hebben gedaan, de daagjes op de fiets rondom Paramaribo en Peperpot, de Brownsberg/Ston Island en als absoluut hoogtepunt de meerdaagse trip naar Kabalebo middenin de jungle. Alles was tot in de pintjes geregeld. Nogmaals bedankt voor alles
Fam. Coesel
04-09-22 21:36:26
In ruim twee en een halve week hebben wij (vader, moeder, dochter 19 en zoon 16 jaar), het vriendelijke en mooie Suriname mogen leren kennen. De eerste overnachtingen waren in resort Kekemba, een prima verblijf net buiten het centrum van Paramaribo. Fietstour door Paramaribo gemaakt waarbij we de geschiedenis van de stad en smeltkroes van culturen wat beter leerden kennen. Mooie trip op de rivier met dolfijnen spotten tijdens zonsondergang. Vanuit Paramaribo een 2-daagse trip gemaakt naar Bigi Pan. Leuk om vogels te spotten, met een bijzondere overnachting op het meer en een lekker modderbad. Op de terugweg overnacht bij Bloemendaal en een erg leuk bezoek gebracht aan het Luiaard opvangcentrum. Vanuit Paramaribo naar Plantage Peperpot gefietst met een prachtig verblijf in het Boutique Hotel. Daarna wat meer het binnenland in met een 2-daagse tour Brownsberg-Stone Island. Mooie wandeling naar een waterval gemaakt en heerlijk gezwommen in het Prokopondo meer. Een tweedaagse kanotour gemaakt op de Coesewijne. Een geweldige ervaring met een overnachting in een hangmat, midden in de jungle. Tenslotte de 4-daagse Ralleighvallen tour. Een avontuur om daar te komen maar zeker waard. Het verblijf is behoorlijk eenvoudig maar prachtig gelegen. De doodskop aapjes eten uit je hand en er zijn veel vogels te zien. Onze zoon heeft Piranha’s gevangen en deze hebben we ’s avonds mogen nuttigen. Na een pittige wandeling op de top van de Voltzberg gestaan met een onvergetelijk uitzicht over de jungle. Tussen de meerdaagse tours door verbleven wij op Palulu camping met vriendelijke eigenaren waar we na elke reis heerlijk konden opfrissen in prachtige kreek. Suriname is een mooi en avontuurlijk land. Een land met een bijzondere geschiedenis, een smetkroes van culturen, lekker eten allemaal zeer vriendelijke mensen. Travel Suriname heeft mooi draaiboek samengesteld. Onze gidsen waren erg vriendelijk en hebben er alles aan gedaan het naar ons zin te maken. Contact met Travelsuriname tijdens de reis was prima. Bedankt Edward en Marijke!
Nick Schilders
08-08-22 20:18:03
Door Corona twee jaar later dan gepland, maar nu dan toch echt een prachtige vakantie doorgebracht in Suriname, met 7 personen uit 2 gezinnen. Travelsuriname had voor ons een intensief maar mooi programma samengesteld. Uiteraard met veel natuur, dolfijnen spotten, luiaards, veel volgels, maar ook apen, otters, kaaimannen en zelfs zeekoeien. De tocht naar Bigi Pan was lang over slechte wegen, maar de zonsopgang op het water was een van de hoogtepunten., vond ik. Maar ook leuke dagen in Paramaribo en erg leuk contact met de gidsen en de bevolking. Alles was prima geregeld en het attente contact met Marijke via Whatsapp, tijdens ons verblijf in Suriname, heb ik ook zeker gewaardeerd. Dank jullie wel.
Elbert van Vulpen
03-08-22 14:34:51
Edward en Marijke hebben in 2022 voor ons een zeer persoonlijke vakantie geregeld. Hun keuze van toeristische verblijven was uitstekend, de afspraken waren elke keer goed afgestemd. De plaatselijke excursies waren stuk voor stuk afgewogen en interessant (veel natuur gezien, maar ook veel over de geschiedenis gehoord). Suriname heeft een prachtige natuur. Ervaar ook dat het contact met de bevolking heel ongedwongen en open is.
Maaike Knot
04-07-22 16:29:45
Eind Juni 2022 met mijn vriend naar Suriname gegaan. Vanuit ons hotel in Commewijne hebben we vele trips gedaan via travelsuriname. Allemaal top geregeld! Leuke lokale gidsen die veel over het land en de omgeving weten. Ze doen enorm hun best voor je en laten je ook de lokale keuken proeven. Ze stoppen ook onderweg als je nog iets nodig hebt (zoals laarzen in het regenseizoen haha).
We hebben trips gedaan naar de Dolfijnen&Schildpadden bij Braamspunt.
Echt een aanrader, zo bijzonder!
We hebben de trip naar Bigi Pan gedaan met overnachting in de vissershut. Dit is ook heel mooi voor natuurliefhebbers! Alleen hadden wij geen flamingo's vanwege het hoge water. Als je niet van kamperen houdt raden we ook aan om een andere overnachting te kiezen, maar de vissershut was een bijzondere ervaring!
Tot slot hebben we Brownsberg & Stoneiland gedaan met aansluitend Raleighvallen. In regenseizoen waren de wegen naar het binnenland lastig, maar we kregen een ervaren gids en een goede auto. Even vastgezeten in de modder, maar alles kunnen zien en gehaald! Overnachting op Stoneiland was heel mooi! We hadden hier eigenlijk nog langer willen blijven, maar we moesten door naar Raleighvallen.
Raleighvallen was ook fantastisch. Voor mij als vogelliefhebber een echt paradijs. De overnachting hier is ook wat primitief, maar de bedden zijn schoon met een goede klamboe. Ook het hangmattenkamp zag er erg leuk uit. De Voltzberg echt een pittige uitdaging, maar eenmaal boven is het 10000% de moeite waard.
Onze zoektocht naar de Cock of the rock is hier helaas niet gelukt, dus we komen hier zeker nog terug!
Tonen: 5  10   20
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram