Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo


Gastenboek

90 berichten op 9 pagina's
Henk en Odette DEEL 3
15-03-23 22:13:15
De laatste stop was op Camping Palulu. Als je steeds op hele mooie overnachtingsplekken bent geweest, dan valt Palula wel wat tegen; het is beter om hier te beginnen en het dan op te bouwen.

En na 3 weken was het weer voorbij…… We hebben genoten van de natuur en natuurlijk van de ongelooflijk aardige mensen.
Als het meezit, komen we zeker terug! En dan laten we alles weer regelen door Marijke en Edward van Travel Suriname!

Henk en Odette Eijkmans
Henk en Odette DEEL 2
15-03-23 22:11:54
We reisden vervolgens weer terug naar het oosten en logeerden op Bloemendaal, een kleinschalig complex in een weldadige tuin met 4 appartementen aan de Saramacca Rivier. Anoeska ontving ons en regelde alles en haar man Kenneth was een uitstekende kok!
Vlakbij was het beroemde Luiaard Opvang Centrum en toen wij daar een bezoek brachten werd er toevallig een herstelde luiaard weer teruggezet in de natuur: wat een fantastische ervaring was dat!
Verder nog naar Groningen gefietst en de volgende ochtend een uitermate succesvolle boottocht gemaakt met Harry: brullende apen in de volle zon op de eerste rang en veel soorten vogels, o.a. de groefsnaveltoekan!

Ook weer na 2 dagen een tussenstop in Torarica en vervolgens op weg naar Anaula: eerst met een klein busje tot de haven van de Boven Suriname Rivier (je kijkt je ogen daar uit: lossen en laden van spullen en mensen uit en in korjaals). Vervolgens met onze bagage in een korjaal gestapt en langs diverse watervallen in lodge Anaula aangekomen.
Ook deze lodge lag in een prachtige tuin op een riviereiland en de heerlijke huisjes waren langs de rivier gesitueerd. Wat een rust en uitzicht!
Samen met gids Urphil hebben wij een bovenmatig interessant bezoek gebracht aan het Marrondorp Aurora en diverse bosexcursies gemaakt, o.a. een vogelspinnensafari in de avond.
Ook op deze plek zijn we zeer verwend door het zien van veel vogelsoorten!

Na drie dag weer even terug naar Torarica om de volgende ochtend met een kleine Cessna naar het binnenlandse Kabalebo te vliegen. In de verste verten woonde daar niemand, dus de jungle was er heel schoon en de dieren voelden zich niet bedreigd.
Bij aankomst kregen wij te horen, dat wij een up-date kregen, omdat de kamer van de oorspronkelijke reservering geschilderd werd i.v.m. de komst van de president en zijn familie. We kwamen terecht in de suite op palen, waar de president na ons kwam te slapen! Het was dan ook de mooiste slaapplaats ever (en we zijn de hele wereld al over geweest, dus dat zegt wat!). - Vervolg in deel 3
Henk en Odette
15-03-23 22:07:25
Een fantastische en uitstekend verzorgde reis met Marijke en Edward van TravelSuriname.nl !

Wij wilden graag naar Suriname en hadden van tevoren al een vergelijking gemaakt tussen alle gespecialiseerde kleine reisorganisaties die iets te bieden hadden in Suriname en Travel Suriname kwam veruit als beste uit de bus.
Zij belden ons ook meteen op om uit te zoeken wat wij graag wilden zien en meemaken binnen onze mogelijkheden en al snel kwamen ze met een plan, dat we na wat bijschaven, als definitief beschouwden.

Op 17 januari 2023 startten wij onze 3-weekse reis vol verrassingen!
Om te beginnen werden we al meteen na de landing in Paramaribo opgevangen in de courtesy room in afwachting van onze bagage. Dus in plaats van zeker twee uur leuren aan de bagageband, zaten wij met een hapje en een kopje koffie gezellig te kletsen met enkele Surinaamse dames.
Vervolgens werden we naar het Torarica Hotel gebracht: een paradijsje met uitmuntend eten, heerlijk tapbier en een fantastische tuin, waar zich heel veel soorten vogels bevonden.

Toen volgden een dagje fietsen in Paramaribo (zeer interessante stad met een grote geschiedenis!) en de dag daarna een fietstocht voor 2 dagen Peperpot National Park. Peperpot was vroeger een koffieplantage en een aantal gebouwen was prachtig gerestaureerd tot bijv. een Boutique Hotel met een uitstekend restaurant. Wij sliepen in een ruime kamer met een enorme veranda. In het NP hebben wij doodshoofdappjes en bruine kapucijnapen gezien, maar ook de grijs gestreepte wouw.

Na terugkeer en een nachtje Torarica Hotel reisden we per auto met chauffeur en op het laatst per bootje in pakweg 5 uur naar Bigi Pan in het noordwesten van Suriname: een vogelparadijs te midden van mangroven en binnenzeeën. Het Akira hotel was midden in een meer gebouwd op palen. Prachtige, ruime bungalows met een heerlijk restaurant en fantastische vogelgidsen (hulde aan Nesto!). In dit gebied hebben we letterlijk vogelspektakels meegemaakt en veel bijzondere soorten gespot. -vervolg in volgend bericht
Jeanet, Antoinette
13-03-23 10:41:55
Vanwege de geschiedenis die we als Nederland delen met Suriname en via gesprekken met collega’s was onze interesse voor Suriname gewekt en een kennismaking met het land echt een must!
We twijfelden of we met een groepsreis zouden gaan of met z’n tweeën, na enig speuren op internet kwamen we bij Travel Suriname terecht. We hebben met elkaar kennisgemaakt via facetime, onze vragen kunnen stellen en wensen kunnen delen.
Nadat we de tickets hadden besteld hebben we Marijke om een voorstel gevraagd aan de hand van onze wensen. Na een kleine aanpassing was dit rond.

Wat een boeiend land met prachtige natuur. En wat een aardige, mooie mensen die het leven op hun positieve manier leven, ook in de huidige moeilijke omstandigheden.
We zijn ter plekke begeleid door de lokale mensen met wie we een fijn en plezierig contact hadden, Erwien, Sharaf, Shahied en Ronald, stuk voor stuk vakbekwaam. Zij brachten hun liefde voor het land op ons over. Daarnaast hield Marijke via de app contact bij wisselmomenten in het programma.

De afwisseling van soms samen op pad gaan, dan weer optrekken in een groep was voor ons uitstekend.
We hebben veel bijzondere, mooie lokale mensen ontmoet die met ons deelden wat hen bezig hield in de geschiedenis en toekomst van hun land. Dat we doorgaans dezelfde taal spreken draagt daar zeker aan bij.
Kortom: we hebben een zeer bijzondere reis gemaakt waarin natuur, geschiedenis, cultuur, religie en spontane ontmoetingen met allerlei mensen ons positief en diep geraakt hebben.

We willen Marijke en haar team hartelijk bedanken voor hun inzet. De reis had een afwisselend programma en de accurate begeleiding heeft zeker bijgedragen aan een onvergetelijke ervaring.
Danielle Verbeeten
08-03-23 13:24:51
Travelsuriname heeft voor ons een prachtige reis samengesteld waarin we in twee weken hele mooie dingen hebben gezien en beleefd. Hun aanpak is gedetailleerd, zorgvuldig en persoonlijk. Alle reisonderdelen Bigi Pan, Knini paati, het koken, fietsen, kanovaren, Brownsberg e.a. vonden wij leuk en bijzonder.
De reis was erg actief. En daardoor ook enerverend. ;-)Toch voelden wij ons als Willem en Maxima zoals we door de vriendelijke en professionele gidsen en chauffeurs werden geïnformeerd en gereden.
Samenvattend Suriname heeft ons hart gestolen. De mensen zijn super aardig en vriendelijk. Het land mooi en bijzonder en Travelsuriname een deskundige en vriendelijk reisbureau: zeker een aanrader.
M. van het Haaff
11-01-23 10:46:53
Onze reis met een groep van 11 personen, naar Suriname was fantastisch. Jullie gidsen ter plekke zijn erg vriendelijk, behulpzaam en ter zake kundig. Suriname was voor ons echt een ontdekking. De interessante geschiedenis waar we eigenlijk toch heel weinig van afwisten, de overweldigende natuur, de vriendelijke mensen en het heerlijke eten.
De drie programmapunten waren stuk voor stuk een geweldige belevenis. In Kabalebo diep in de jungle waar we ons echt heel ver weg voelden van de drukke wereld, hebben we zoveel wildlife gezien, van Tapirs en kaaimannen tot giftige kikkers en prachtige ijsvogels. In De Bigi Pan logeerden we bij Akira op het water en werden we verrast door de roze flamingo’s en rode ibissen. Dan Paati gaf ons prachtig inzicht in het huidige menselijke leven in de jungle.
Pieter en Anita Wetterhahn
06-12-22 15:43:46
We zijn eind november '22 naar Suriname geweest. Omdat we maar een week tijd hadden en het de eerste keer was, dachten we dat het wel handig zou zijn om een specialist in de armen te nemen. En dat is ons heel goed bevallen.
Marijke heeft een programma voorgesteld en dat hebben we helemaal overgenomen.
Lokaal was alles prima geregeld, afspraken werden keurig nagekomen (en vooraf via app ook nog bevestigd. De lokale mensen die Marijke had ingeschakeld waren zonder uitzondering goed op de hoogte en bijzonder plezierig om mee te reizen.
We hebben een dag (zondag) lekker rustig gefietst in Paramaribo met Ronald, een zeer enthousiate gids. Daarna één dag heen met gids en één dag terug (zonder gids) naar Plantage Peperpot. Super fijn hotel en prima eten.
Daarna nog twee nachten, drie dagen naar Knini Paati in het binnenland. Ook goed geregeld allemaal.
Marijke en het team, ontzetten bedankt.
mathij van der meulen
03-11-22 10:42:09
Wij zijn zojuist november 2022 teruggekomen uit Suriname. Wij brachten onze dochter die een co-schap gaat lopen in het ziekenhuis daar (Paramaribo Academic Hospital). Ik was een moeilijke klant voor ze omdat ik heel speciale verlangens had. Deze had ik opgedaan bij een Surinaams hardloop- vriendje, die mij zei, dat behalve een halve dag Paramaribo je met een corjaal de rivieren op- of afmoet en veel jungletochten moest maken. Dit alles blijkt nu niet meer zo gemakkelijk te zijn, omdat er geen binnenlandse vluchten meer zijn - failliet Surinam Airways-. Marijke en haar man hebben steeds geprobeerd onze wensen te vervullen en hebben op een tactisch juiste manier ons naar het mogelijke begeleid. Wij zijn erg enthousiast. Ik vind het een echt vakantieland, met mooi weer, leuke aardige mensen en er is veel te zien. Én ze spreken overal Nederlands. Een heel aparte ervaring! Uiteindelijk hebben we alle 14 dagen een programma gedaan. Kanotochten met overnachting in de jungle in een gebouwd kampje, een 7 daagse jungletocht met boten de Suriname rivier op, tot voorbij waar de gewone toeristen komen. Ook in en rondom Paramaribo begeleide fietstochten. Met name het uitstapje naar plantage Bakkie aan de Krommewijne rivier was bijzonder met een wel heel bijzonder concept van een mooie siertuin en een eigen slavenmuseum. Taco Dibbets ging er al langs vanweg de unieke objecten daar. Je moet het maar weten! Kortom ik beveel hen van harte aan. Een klein misverstandje ontstaan in de jungle, waarbij ik plotseling moest bijbetalen werd ook nog volledig door hen opgelost.
Jelle en rosanne/ jan en anja Diepeveen/roks
25-10-22 17:50:33
Sorry, maar de naam christa bij bloemendaal moet zijn Anoeska. Christa was van Dan Paati.
Jelle en rosanne/ jan en anja Diepeveen/roks
25-10-22 14:29:59
Onze reis geboekt bij travel suriname. Het was leuk om deze reis samen te stellen, naar de droomreis die wij hadden. 3 oktober zijn we opgehaald op het vliegveld door Erwin. En naar het mooie gastverblijf gebracht "Kekemba". We voelde ons gelijk thuis. De volgende dag hebben we een fiets toer gemaakt door Parimaribo. Heel interesant. De derde en vierde dag zijn we naar bigi pan geweest. Eerst nog even een ronde gemaakt door nieuw nickeri voor we op de boot naar bigi pan gingen. Bigi pan was echt mooi, veel gespot. Heel veel vogels gezien zoals de rode ibis en zelfs de zwarte specht. En natuurlijk ook slangen en kaaimannen. Mooie zonsopgang gezien en ook het modderbad was een verrassing. Opgehaald weer door Erwin zijn we naar Bloemendaal gebracht. Weer erg mooi. Mooi appartement, en vriendelijk ontvangen door gastvrouw Christa. Genoten hebben we daar. We zijn ook nog op de fiets naar naar de luiaards geweest. Kenneth kookte zo lekker voor ons, zodat we gevraagt hebben of hij de derde dag ook zin had om voor ons te koken. Heerlijk. Dus we gingen op die dag pas om 19.30 uur weg. Inplaats van 13.00 uur. Dag 8 zijn we naar fredericksdorp geweest waar we dolfijnen gespot hebben. Ook daar veel gezien en geleerd. Dag 10 hebben we quad gereden. Ziplinen en suppen. Zelfs nog pijl en boog schieten. Een hele leuke dag gehad. Spannend vonden we het. Dag 11 colakreek, dat viel tegen. Jammer maar dat kan gebeuren. Dag 11 tot 13 zijn we naar Dan Paati geweest. Een echt paradijs. Dit mag je niet missen. Heerlijk eten ook in de buitenlucht onder de sterren hemel. Rondleiding op het eiland gehad. Doodskop aapjes gespot. Watermasage gehad, kaaimannen gespot, boswandeling gemaakt en het dorp van de marons mogen mee maken. De volgende dag hadden we een dagje vrij. En op 16 oktober zijn we door gevlogen naar curaçao. We willen iedereen bedanken die van onze droomreis tot een droomreis heeft gemaakt. En het was fijn om tijdens ons verblijf contact te hebben met Marijke. Bedankt Marijke en Edward. Groetjes Jelle, Rosanne, Jan en Anja.
Tonen: 5  10   20
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram