Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo


Gastenboek

91 berichten op 5 pagina's
fam Scheffelaar
22-10-23 12:21:22
Wat hebben we een fantastisch mooie tijd in Suriname mogen hebben!! Dankbaar thuis nu en rest ons héél lang nagenieten van dit intens groene land 💚, met haar mooie bomen, planten, bloemen en dieren (die hadden zich vanwege de hitte echter goed verstopt 😉) De aapjes bij Knini Paati op de ochtend van vertrek waren dan ook een cadeau!

De rijke historische en culturele aspecten waren boeiend, interessant en mooi. De gidsen en chauffeurs waren allen betrokken en zorgzaam en namen ons gepassioneerd bij de hand. Van toegevoegde waarde, héél blij mee!

De vele contacten en gesprekken hebben ons vooral laten zien dat (ondanks de grote zorgen op velerlei gebied) positiviteit, geloof, familiebanden, én grote levenskunst hen doorgaans tóch blijmoedig in het leven doen staan. Met fantastisch humorgevoel en gulle lach bovendien!!

Kekemba was elke keer weer thuiskomen!! Heerlijke plek!

Wij danken jullie nogmaals hartelijk voor de mooi samengestelde reis en begeleiding ter plekke en op afstand!!
Githa Glorie
22-09-23 21:10:54
Een mooie, bijzondere reis met veel afwisseling van natuur en cultuur.
Goed samengesteld met voldoende rustdagen.
Corine de Vries
11-09-23 13:14:38
Wij hebben met ons gezin van vier mede dankzij Travelsuriname een onvergetelijke reis van drie weken achter de rug. Wat een schitterend land, adembenemende natuur, vriendelijke mensen en overheerlijk eten! Meestal organiseren wij onze reizen zelf, maar in Suriname kan je vrijwel niet zonder de hulp van een goed reisbureau als je niet onbeperkt tijd hebt en graag veel wilt zien en meemaken.
We hadden zelf al ongeveer bedacht wat we wilden gaan doen, maar Marijke had ook een aantal goede suggesties die we hebben overgenomen. Zo reisden we naar Paramaribo, op de fiets naar Peperpot en Frederiksdorp, per auto en/of korjaal naar de Brownsberg, Ston island, Knini Paati, de Raleighvallen, de Voltzberg, Bigi Pan, Bloemendaal en Duivelseiland en Cayenne in Frans Guyana. In de jungle, in de rivier en aan de kust zagen we talloze apen, luiaards, zeekoeien, kaaimannen, arenden, toekans, reuzenschildpadden, dolfijnen, rode ibissen, piranha's en zelfs een enorme anaconda.
Onze chauffeurs waren altijd op tijd, de accommodates waren fijn (soms chique en soms sober maar dan wel heel bijzonder) en onze gidsen waren slim, vriendelijk, vol humor en goed voorbereid en op de hoogte. Kortom: een topreis!
Astrid Londeman
09-09-23 09:47:39
We hebben in de zomer van 2023 een prachtige reis door Suriname gemaakt met onze 13-jarige zoon. Bijna alles vooraf door Edward en Marijke vast laten leggen en hier geen spijt van gehad. Alles supergoed geregeld, de gidsen steeds stipt op tijd en elke avond een appje van Marijke voor de volgende dag. We moesten noodgedwongen onze reis iets aanpassen, maar ook hierin echt fijn meedenken vanuit Marijke en hebben ook dit super geregeld. We zijn 23 dagen in Suriname geweest en hebben dus echt veel kunnen zien. Hoogtepunten waren toch wel de "fietsvakantie" over de plantages, waarbij de overnachting op Marienbosch echt heel authentiek was. Je waant je echt even terug in de koloniale tijd. Daarna hebben we de Gran Rio expeditie gedaan, welke werkelijk fantastisch was. Echt diep in de jungle en back to basic slapen in hangmattenkamp en eten "uit" de jungle. Zelfs piranha's gevangen en gegeten. Deze trip was echt een avontuur! Wat vooral ook enorm opviel: de vriendelijkheid van de Surinamers zelf!
Martijn Bauer
08-09-23 08:57:36
Marijke en Edward hebben een uitstekende reis voor ons georganiseerd! Goed geïnformeerde gidsen, alle vervoer op tijd en geweldige locaties. Marijke was steeds gemakkelijk bereikbaar via Whatsapp voor vragen. Suriname is een enorme aanrader - een prachtig land met heerlijk eten en een superinteressante bevolking. Ook onze kinderen van 10 en 4 konden de reis erg waarderen.
Like
Peter en Hetty
02-09-23 17:18:06
We hebben erg genoten van de reis door Suriname.
Alles hadden jullie goed geregeld.
De app groep was heel handig voor de laatste details en vragen.
Leuke chauffeurs en gidsen, van hun leer je het land goed kennen.
Dagritme was prima: smorgens actief, lunch en daarna te warm: of een korte wandeling of museum of zwembad of rivier.
Niet elke keer terug naar Paramaribo heeft een hoop reisuren gescheeld, andere Nederlanders deden dat vaak wel.
Veel gedaan in drie week: Stadstour, fietsen Commewijne, Bigi Pan, Bloemendaal/Groningen, Raleighvallen, Palulu, Jodensavanne, Danpaati en natuurlijk Paramaribo een aantal dagen. Suriname, top vakantieland!!
J. van Dam
13-08-23 12:12:34
We maakten in de zomer van 2023 een geweldige rondreis door Suriname met onze 12-jarige dochter. Travelsuriname dacht met ons mee waarheen te gaan en boekte geweldige gidsen, alle overnachtingen, het meeste vervoer en de maaltijden op locatie. Dat was uitstekend geregeld. En er was genoeg ruimte en tijd om ook onze eigen gang te gaan en zelf te plannen wat we wilden doen.
We reisden van Paramaribo naar voormalig plantagegebied Commewijne, vervolgens naar natuurgebied Bigi Pan en topresort Bloemendaal, terug naar Paramaribo voor rustige dagen en vandaar naar Dan Paati in Amazonegebied en tenslotte naar de Brownsberg.
Lievelings: de mensen die we ontmoetten, de uitzichten (tuinen vanuit de buitenzwembaden! de sterrenhemel bij Dan Paati!), de heerlijke koele drankjes (drinken uit een kokosnoot! gemberbier! dawet!), de wilde dieren (luiaarden! aapjes! boomkip! waterkip!), het lekkere eten (baka bana! roti met pompoen en rundvlees! vegetarische opties!)
Roy Heinink
13-08-23 12:11:39
Marijke en Edward zijn twee hele fijne mensen die alles willen doen om de reis naar Suriname op maat te maken voor je.
Gaat er onverhoopt onderweg iets mis, dan helpen ze je ook om te zorgen dat je reis weer voorspoedig kan worden voorgezet. Onze reis was een enorm bijzondere en waardevolle tijd met prachtige herinneringen. Dank!
juli/Augustus 2023
Reinier Veerman
15-05-23 15:04:39
Onze reis maar Suriname was perfect geregeld door Travelsuriname. Goede snelle communicatie en alles goed doordacht . Echt een aanrader!
Jim Schalekamp
15-05-23 15:00:23
Voor een prachtige mooie reis naar Suriname zijn we gelukkig bij Travelsuriname terechtgekomen. Edward en Marijke hebben ons in een persoonlijk gesprek wegwijs gemaakt in de mogelijkheden en we hebben in prettig overleg een programma voor 25 dagen samengesteld. Die 25 dagen zijn inmiddels een topervaring: Suriname is een mooi land met indrukwekkende natuur, veel cultuur en geschiedenis, mooie mensen en bijzondere ontmoetingen. Van het levendige Paramaribo tot de cultuur en natuur aan de Boven-Surinamerivier. Fietsen van Paramaribo naar Commewijne, vogels spotten in Bigi-Pan, relaxen op prachtige plekken als Bloemendaal en Seliba Glamping, en als klap op de vuurpijl met een door en door ervaren gids de ongerepte jungle in bij de Grand Rio tour. Wat een prachtige combinatie van natuur, cultuur en avontuur.
Tijdens de reis werden we door Marijke per app geïnformeerd waar en hoe we naar een nieuw onderdeel van de reis zouden gaan. Alles was steeds tot in de puntjes geregeld. Travelsuriname heeft een goed netwerk in het land en dat merk je. Het reizen was van aankomst tot terugreis heel prettig en zorgeloos. Ook kregen we steeds ervaren gidsen mee, waardoor we zoveel gezien en van hen geleerd hebben. Wat zijn wij blij dat we onze reis op deze manier hebben georganiseerd. Er is zoveel te zien en te beleven in dit fantastische land waar Nederland veel mee deelt. We willen graag weer een nieuwe reis naar Suriname maken en dan weten we Travelsuriname zeker weer te vinden. Marijke en Edward, dank jullie wel voor het organiseren en begeleiden van deze bijzonder mooie reiservaring!
Jim en Petra
A. den Held
15-05-23 14:55:29
We zijn top geholpen door Travelsuriname op onze reis door Suriname. Alles klopte (de boekingen van hotels, gids, fiets en meer) en toen we door het hoge water van de Suriname rivier noodgedwongen uit onze lodge geevacueerd moesten worden, was zowel de terugreis en opvang in Torarica voor ons geregeld.
Chapeau.
Henk en Odette DEEL 3
15-03-23 22:13:15
De laatste stop was op Camping Palulu. Als je steeds op hele mooie overnachtingsplekken bent geweest, dan valt Palula wel wat tegen; het is beter om hier te beginnen en het dan op te bouwen.

En na 3 weken was het weer voorbij…… We hebben genoten van de natuur en natuurlijk van de ongelooflijk aardige mensen.
Als het meezit, komen we zeker terug! En dan laten we alles weer regelen door Marijke en Edward van Travel Suriname!

Henk en Odette Eijkmans
Henk en Odette DEEL 2
15-03-23 22:11:54
We reisden vervolgens weer terug naar het oosten en logeerden op Bloemendaal, een kleinschalig complex in een weldadige tuin met 4 appartementen aan de Saramacca Rivier. Anoeska ontving ons en regelde alles en haar man Kenneth was een uitstekende kok!
Vlakbij was het beroemde Luiaard Opvang Centrum en toen wij daar een bezoek brachten werd er toevallig een herstelde luiaard weer teruggezet in de natuur: wat een fantastische ervaring was dat!
Verder nog naar Groningen gefietst en de volgende ochtend een uitermate succesvolle boottocht gemaakt met Harry: brullende apen in de volle zon op de eerste rang en veel soorten vogels, o.a. de groefsnaveltoekan!

Ook weer na 2 dagen een tussenstop in Torarica en vervolgens op weg naar Anaula: eerst met een klein busje tot de haven van de Boven Suriname Rivier (je kijkt je ogen daar uit: lossen en laden van spullen en mensen uit en in korjaals). Vervolgens met onze bagage in een korjaal gestapt en langs diverse watervallen in lodge Anaula aangekomen.
Ook deze lodge lag in een prachtige tuin op een riviereiland en de heerlijke huisjes waren langs de rivier gesitueerd. Wat een rust en uitzicht!
Samen met gids Urphil hebben wij een bovenmatig interessant bezoek gebracht aan het Marrondorp Aurora en diverse bosexcursies gemaakt, o.a. een vogelspinnensafari in de avond.
Ook op deze plek zijn we zeer verwend door het zien van veel vogelsoorten!

Na drie dag weer even terug naar Torarica om de volgende ochtend met een kleine Cessna naar het binnenlandse Kabalebo te vliegen. In de verste verten woonde daar niemand, dus de jungle was er heel schoon en de dieren voelden zich niet bedreigd.
Bij aankomst kregen wij te horen, dat wij een up-date kregen, omdat de kamer van de oorspronkelijke reservering geschilderd werd i.v.m. de komst van de president en zijn familie. We kwamen terecht in de suite op palen, waar de president na ons kwam te slapen! Het was dan ook de mooiste slaapplaats ever (en we zijn de hele wereld al over geweest, dus dat zegt wat!). - Vervolg in deel 3
Henk en Odette
15-03-23 22:07:25
Een fantastische en uitstekend verzorgde reis met Marijke en Edward van TravelSuriname.nl !

Wij wilden graag naar Suriname en hadden van tevoren al een vergelijking gemaakt tussen alle gespecialiseerde kleine reisorganisaties die iets te bieden hadden in Suriname en Travel Suriname kwam veruit als beste uit de bus.
Zij belden ons ook meteen op om uit te zoeken wat wij graag wilden zien en meemaken binnen onze mogelijkheden en al snel kwamen ze met een plan, dat we na wat bijschaven, als definitief beschouwden.

Op 17 januari 2023 startten wij onze 3-weekse reis vol verrassingen!
Om te beginnen werden we al meteen na de landing in Paramaribo opgevangen in de courtesy room in afwachting van onze bagage. Dus in plaats van zeker twee uur leuren aan de bagageband, zaten wij met een hapje en een kopje koffie gezellig te kletsen met enkele Surinaamse dames.
Vervolgens werden we naar het Torarica Hotel gebracht: een paradijsje met uitmuntend eten, heerlijk tapbier en een fantastische tuin, waar zich heel veel soorten vogels bevonden.

Toen volgden een dagje fietsen in Paramaribo (zeer interessante stad met een grote geschiedenis!) en de dag daarna een fietstocht voor 2 dagen Peperpot National Park. Peperpot was vroeger een koffieplantage en een aantal gebouwen was prachtig gerestaureerd tot bijv. een Boutique Hotel met een uitstekend restaurant. Wij sliepen in een ruime kamer met een enorme veranda. In het NP hebben wij doodshoofdappjes en bruine kapucijnapen gezien, maar ook de grijs gestreepte wouw.

Na terugkeer en een nachtje Torarica Hotel reisden we per auto met chauffeur en op het laatst per bootje in pakweg 5 uur naar Bigi Pan in het noordwesten van Suriname: een vogelparadijs te midden van mangroven en binnenzeeën. Het Akira hotel was midden in een meer gebouwd op palen. Prachtige, ruime bungalows met een heerlijk restaurant en fantastische vogelgidsen (hulde aan Nesto!). In dit gebied hebben we letterlijk vogelspektakels meegemaakt en veel bijzondere soorten gespot. -vervolg in volgend bericht
Jeanet, Antoinette
13-03-23 10:41:55
Vanwege de geschiedenis die we als Nederland delen met Suriname en via gesprekken met collega’s was onze interesse voor Suriname gewekt en een kennismaking met het land echt een must!
We twijfelden of we met een groepsreis zouden gaan of met z’n tweeën, na enig speuren op internet kwamen we bij Travel Suriname terecht. We hebben met elkaar kennisgemaakt via facetime, onze vragen kunnen stellen en wensen kunnen delen.
Nadat we de tickets hadden besteld hebben we Marijke om een voorstel gevraagd aan de hand van onze wensen. Na een kleine aanpassing was dit rond.

Wat een boeiend land met prachtige natuur. En wat een aardige, mooie mensen die het leven op hun positieve manier leven, ook in de huidige moeilijke omstandigheden.
We zijn ter plekke begeleid door de lokale mensen met wie we een fijn en plezierig contact hadden, Erwien, Sharaf, Shahied en Ronald, stuk voor stuk vakbekwaam. Zij brachten hun liefde voor het land op ons over. Daarnaast hield Marijke via de app contact bij wisselmomenten in het programma.

De afwisseling van soms samen op pad gaan, dan weer optrekken in een groep was voor ons uitstekend.
We hebben veel bijzondere, mooie lokale mensen ontmoet die met ons deelden wat hen bezig hield in de geschiedenis en toekomst van hun land. Dat we doorgaans dezelfde taal spreken draagt daar zeker aan bij.
Kortom: we hebben een zeer bijzondere reis gemaakt waarin natuur, geschiedenis, cultuur, religie en spontane ontmoetingen met allerlei mensen ons positief en diep geraakt hebben.

We willen Marijke en haar team hartelijk bedanken voor hun inzet. De reis had een afwisselend programma en de accurate begeleiding heeft zeker bijgedragen aan een onvergetelijke ervaring.
Danielle Verbeeten
08-03-23 13:24:51
Travelsuriname heeft voor ons een prachtige reis samengesteld waarin we in twee weken hele mooie dingen hebben gezien en beleefd. Hun aanpak is gedetailleerd, zorgvuldig en persoonlijk. Alle reisonderdelen Bigi Pan, Knini paati, het koken, fietsen, kanovaren, Brownsberg e.a. vonden wij leuk en bijzonder.
De reis was erg actief. En daardoor ook enerverend. ;-)Toch voelden wij ons als Willem en Maxima zoals we door de vriendelijke en professionele gidsen en chauffeurs werden geïnformeerd en gereden.
Samenvattend Suriname heeft ons hart gestolen. De mensen zijn super aardig en vriendelijk. Het land mooi en bijzonder en Travelsuriname een deskundige en vriendelijk reisbureau: zeker een aanrader.
M. van het Haaff
11-01-23 10:46:53
Onze reis met een groep van 11 personen, naar Suriname was fantastisch. Jullie gidsen ter plekke zijn erg vriendelijk, behulpzaam en ter zake kundig. Suriname was voor ons echt een ontdekking. De interessante geschiedenis waar we eigenlijk toch heel weinig van afwisten, de overweldigende natuur, de vriendelijke mensen en het heerlijke eten.
De drie programmapunten waren stuk voor stuk een geweldige belevenis. In Kabalebo diep in de jungle waar we ons echt heel ver weg voelden van de drukke wereld, hebben we zoveel wildlife gezien, van Tapirs en kaaimannen tot giftige kikkers en prachtige ijsvogels. In De Bigi Pan logeerden we bij Akira op het water en werden we verrast door de roze flamingo’s en rode ibissen. Dan Paati gaf ons prachtig inzicht in het huidige menselijke leven in de jungle.
Pieter en Anita Wetterhahn
06-12-22 15:43:46
We zijn eind november '22 naar Suriname geweest. Omdat we maar een week tijd hadden en het de eerste keer was, dachten we dat het wel handig zou zijn om een specialist in de armen te nemen. En dat is ons heel goed bevallen.
Marijke heeft een programma voorgesteld en dat hebben we helemaal overgenomen.
Lokaal was alles prima geregeld, afspraken werden keurig nagekomen (en vooraf via app ook nog bevestigd. De lokale mensen die Marijke had ingeschakeld waren zonder uitzondering goed op de hoogte en bijzonder plezierig om mee te reizen.
We hebben een dag (zondag) lekker rustig gefietst in Paramaribo met Ronald, een zeer enthousiate gids. Daarna één dag heen met gids en één dag terug (zonder gids) naar Plantage Peperpot. Super fijn hotel en prima eten.
Daarna nog twee nachten, drie dagen naar Knini Paati in het binnenland. Ook goed geregeld allemaal.
Marijke en het team, ontzetten bedankt.
mathij van der meulen
03-11-22 10:42:09
Wij zijn zojuist november 2022 teruggekomen uit Suriname. Wij brachten onze dochter die een co-schap gaat lopen in het ziekenhuis daar (Paramaribo Academic Hospital). Ik was een moeilijke klant voor ze omdat ik heel speciale verlangens had. Deze had ik opgedaan bij een Surinaams hardloop- vriendje, die mij zei, dat behalve een halve dag Paramaribo je met een corjaal de rivieren op- of afmoet en veel jungletochten moest maken. Dit alles blijkt nu niet meer zo gemakkelijk te zijn, omdat er geen binnenlandse vluchten meer zijn - failliet Surinam Airways-. Marijke en haar man hebben steeds geprobeerd onze wensen te vervullen en hebben op een tactisch juiste manier ons naar het mogelijke begeleid. Wij zijn erg enthousiast. Ik vind het een echt vakantieland, met mooi weer, leuke aardige mensen en er is veel te zien. Én ze spreken overal Nederlands. Een heel aparte ervaring! Uiteindelijk hebben we alle 14 dagen een programma gedaan. Kanotochten met overnachting in de jungle in een gebouwd kampje, een 7 daagse jungletocht met boten de Suriname rivier op, tot voorbij waar de gewone toeristen komen. Ook in en rondom Paramaribo begeleide fietstochten. Met name het uitstapje naar plantage Bakkie aan de Krommewijne rivier was bijzonder met een wel heel bijzonder concept van een mooie siertuin en een eigen slavenmuseum. Taco Dibbets ging er al langs vanweg de unieke objecten daar. Je moet het maar weten! Kortom ik beveel hen van harte aan. Een klein misverstandje ontstaan in de jungle, waarbij ik plotseling moest bijbetalen werd ook nog volledig door hen opgelost.
Jelle en rosanne/ jan en anja Diepeveen/roks
25-10-22 17:50:33
Sorry, maar de naam christa bij bloemendaal moet zijn Anoeska. Christa was van Dan Paati.
Tonen: 5  10   20
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram