Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo


Gastenboek

75 berichten op 15 pagina's
M. van het Haaff
11-01-23 10:46:53
Onze reis met een groep van 11 personen, naar Suriname was fantastisch. Jullie gidsen ter plekke zijn erg vriendelijk, behulpzaam en ter zake kundig. Suriname was voor ons echt een ontdekking. De interessante geschiedenis waar we eigenlijk toch heel weinig van afwisten, de overweldigende natuur, de vriendelijke mensen en het heerlijke eten.
De drie programmapunten waren stuk voor stuk een geweldige belevenis. In Kabalebo diep in de jungle waar we ons echt heel ver weg voelden van de drukke wereld, hebben we zoveel wildlife gezien, van Tapirs en kaaimannen tot giftige kikkers en prachtige ijsvogels. In De Bigi Pan logeerden we bij Akira op het water en werden we verrast door de roze flamingo’s en rode ibissen. Dan Paati gaf ons prachtig inzicht in het huidige menselijke leven in de jungle.
Pieter en Anita Wetterhahn
06-12-22 15:43:46
We zijn eind november '22 naar Suriname geweest. Omdat we maar een week tijd hadden en het de eerste keer was, dachten we dat het wel handig zou zijn om een specialist in de armen te nemen. En dat is ons heel goed bevallen.
Marijke heeft een programma voorgesteld en dat hebben we helemaal overgenomen.
Lokaal was alles prima geregeld, afspraken werden keurig nagekomen (en vooraf via app ook nog bevestigd. De lokale mensen die Marijke had ingeschakeld waren zonder uitzondering goed op de hoogte en bijzonder plezierig om mee te reizen.
We hebben een dag (zondag) lekker rustig gefietst in Paramaribo met Ronald, een zeer enthousiate gids. Daarna één dag heen met gids en één dag terug (zonder gids) naar Plantage Peperpot. Super fijn hotel en prima eten.
Daarna nog twee nachten, drie dagen naar Knini Paati in het binnenland. Ook goed geregeld allemaal.
Marijke en het team, ontzetten bedankt.
mathij van der meulen
03-11-22 10:42:09
Wij zijn zojuist november 2022 teruggekomen uit Suriname. Wij brachten onze dochter die een co-schap gaat lopen in het ziekenhuis daar (Paramaribo Academic Hospital). Ik was een moeilijke klant voor ze omdat ik heel speciale verlangens had. Deze had ik opgedaan bij een Surinaams hardloop- vriendje, die mij zei, dat behalve een halve dag Paramaribo je met een corjaal de rivieren op- of afmoet en veel jungletochten moest maken. Dit alles blijkt nu niet meer zo gemakkelijk te zijn, omdat er geen binnenlandse vluchten meer zijn - failliet Surinam Airways-. Marijke en haar man hebben steeds geprobeerd onze wensen te vervullen en hebben op een tactisch juiste manier ons naar het mogelijke begeleid. Wij zijn erg enthousiast. Ik vind het een echt vakantieland, met mooi weer, leuke aardige mensen en er is veel te zien. Én ze spreken overal Nederlands. Een heel aparte ervaring! Uiteindelijk hebben we alle 14 dagen een programma gedaan. Kanotochten met overnachting in de jungle in een gebouwd kampje, een 7 daagse jungletocht met boten de Suriname rivier op, tot voorbij waar de gewone toeristen komen. Ook in en rondom Paramaribo begeleide fietstochten. Met name het uitstapje naar plantage Bakkie aan de Krommewijne rivier was bijzonder met een wel heel bijzonder concept van een mooie siertuin en een eigen slavenmuseum. Taco Dibbets ging er al langs vanweg de unieke objecten daar. Je moet het maar weten! Kortom ik beveel hen van harte aan. Een klein misverstandje ontstaan in de jungle, waarbij ik plotseling moest bijbetalen werd ook nog volledig door hen opgelost.
Jelle en rosanne/ jan en anja Diepeveen/roks
25-10-22 17:50:33
Sorry, maar de naam christa bij bloemendaal moet zijn Anoeska. Christa was van Dan Paati.
Jelle en rosanne/ jan en anja Diepeveen/roks
25-10-22 14:29:59
Onze reis geboekt bij travel suriname. Het was leuk om deze reis samen te stellen, naar de droomreis die wij hadden. 3 oktober zijn we opgehaald op het vliegveld door Erwin. En naar het mooie gastverblijf gebracht "Kekemba". We voelde ons gelijk thuis. De volgende dag hebben we een fiets toer gemaakt door Parimaribo. Heel interesant. De derde en vierde dag zijn we naar bigi pan geweest. Eerst nog even een ronde gemaakt door nieuw nickeri voor we op de boot naar bigi pan gingen. Bigi pan was echt mooi, veel gespot. Heel veel vogels gezien zoals de rode ibis en zelfs de zwarte specht. En natuurlijk ook slangen en kaaimannen. Mooie zonsopgang gezien en ook het modderbad was een verrassing. Opgehaald weer door Erwin zijn we naar Bloemendaal gebracht. Weer erg mooi. Mooi appartement, en vriendelijk ontvangen door gastvrouw Christa. Genoten hebben we daar. We zijn ook nog op de fiets naar naar de luiaards geweest. Kenneth kookte zo lekker voor ons, zodat we gevraagt hebben of hij de derde dag ook zin had om voor ons te koken. Heerlijk. Dus we gingen op die dag pas om 19.30 uur weg. Inplaats van 13.00 uur. Dag 8 zijn we naar fredericksdorp geweest waar we dolfijnen gespot hebben. Ook daar veel gezien en geleerd. Dag 10 hebben we quad gereden. Ziplinen en suppen. Zelfs nog pijl en boog schieten. Een hele leuke dag gehad. Spannend vonden we het. Dag 11 colakreek, dat viel tegen. Jammer maar dat kan gebeuren. Dag 11 tot 13 zijn we naar Dan Paati geweest. Een echt paradijs. Dit mag je niet missen. Heerlijk eten ook in de buitenlucht onder de sterren hemel. Rondleiding op het eiland gehad. Doodskop aapjes gespot. Watermasage gehad, kaaimannen gespot, boswandeling gemaakt en het dorp van de marons mogen mee maken. De volgende dag hadden we een dagje vrij. En op 16 oktober zijn we door gevlogen naar curaçao. We willen iedereen bedanken die van onze droomreis tot een droomreis heeft gemaakt. En het was fijn om tijdens ons verblijf contact te hebben met Marijke. Bedankt Marijke en Edward. Groetjes Jelle, Rosanne, Jan en Anja.
Tonen: 5  10   20
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram