Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo


Gastenboek

89 berichten op 18 pagina's
Corine de Vries
11-09-23 13:14:38
Wij hebben met ons gezin van vier mede dankzij Travelsuriname een onvergetelijke reis van drie weken achter de rug. Wat een schitterend land, adembenemende natuur, vriendelijke mensen en overheerlijk eten! Meestal organiseren wij onze reizen zelf, maar in Suriname kan je vrijwel niet zonder de hulp van een goed reisbureau als je niet onbeperkt tijd hebt en graag veel wilt zien en meemaken.
We hadden zelf al ongeveer bedacht wat we wilden gaan doen, maar Marijke had ook een aantal goede suggesties die we hebben overgenomen. Zo reisden we naar Paramaribo, op de fiets naar Peperpot en Frederiksdorp, per auto en/of korjaal naar de Brownsberg, Ston island, Knini Paati, de Raleighvallen, de Voltzberg, Bigi Pan, Bloemendaal en Duivelseiland en Cayenne in Frans Guyana. In de jungle, in de rivier en aan de kust zagen we talloze apen, luiaards, zeekoeien, kaaimannen, arenden, toekans, reuzenschildpadden, dolfijnen, rode ibissen, piranha's en zelfs een enorme anaconda.
Onze chauffeurs waren altijd op tijd, de accommodates waren fijn (soms chique en soms sober maar dan wel heel bijzonder) en onze gidsen waren slim, vriendelijk, vol humor en goed voorbereid en op de hoogte. Kortom: een topreis!
Astrid Londeman
09-09-23 09:47:39
We hebben in de zomer van 2023 een prachtige reis door Suriname gemaakt met onze 13-jarige zoon. Bijna alles vooraf door Edward en Marijke vast laten leggen en hier geen spijt van gehad. Alles supergoed geregeld, de gidsen steeds stipt op tijd en elke avond een appje van Marijke voor de volgende dag. We moesten noodgedwongen onze reis iets aanpassen, maar ook hierin echt fijn meedenken vanuit Marijke en hebben ook dit super geregeld. We zijn 23 dagen in Suriname geweest en hebben dus echt veel kunnen zien. Hoogtepunten waren toch wel de "fietsvakantie" over de plantages, waarbij de overnachting op Marienbosch echt heel authentiek was. Je waant je echt even terug in de koloniale tijd. Daarna hebben we de Gran Rio expeditie gedaan, welke werkelijk fantastisch was. Echt diep in de jungle en back to basic slapen in hangmattenkamp en eten "uit" de jungle. Zelfs piranha's gevangen en gegeten. Deze trip was echt een avontuur! Wat vooral ook enorm opviel: de vriendelijkheid van de Surinamers zelf!
Martijn Bauer
08-09-23 08:57:36
Marijke en Edward hebben een uitstekende reis voor ons georganiseerd! Goed geïnformeerde gidsen, alle vervoer op tijd en geweldige locaties. Marijke was steeds gemakkelijk bereikbaar via Whatsapp voor vragen. Suriname is een enorme aanrader - een prachtig land met heerlijk eten en een superinteressante bevolking. Ook onze kinderen van 10 en 4 konden de reis erg waarderen.
Like
Peter en Hetty
02-09-23 17:18:06
We hebben erg genoten van de reis door Suriname.
Alles hadden jullie goed geregeld.
De app groep was heel handig voor de laatste details en vragen.
Leuke chauffeurs en gidsen, van hun leer je het land goed kennen.
Dagritme was prima: smorgens actief, lunch en daarna te warm: of een korte wandeling of museum of zwembad of rivier.
Niet elke keer terug naar Paramaribo heeft een hoop reisuren gescheeld, andere Nederlanders deden dat vaak wel.
Veel gedaan in drie week: Stadstour, fietsen Commewijne, Bigi Pan, Bloemendaal/Groningen, Raleighvallen, Palulu, Jodensavanne, Danpaati en natuurlijk Paramaribo een aantal dagen. Suriname, top vakantieland!!
J. van Dam
13-08-23 12:12:34
We maakten in de zomer van 2023 een geweldige rondreis door Suriname met onze 12-jarige dochter. Travelsuriname dacht met ons mee waarheen te gaan en boekte geweldige gidsen, alle overnachtingen, het meeste vervoer en de maaltijden op locatie. Dat was uitstekend geregeld. En er was genoeg ruimte en tijd om ook onze eigen gang te gaan en zelf te plannen wat we wilden doen.
We reisden van Paramaribo naar voormalig plantagegebied Commewijne, vervolgens naar natuurgebied Bigi Pan en topresort Bloemendaal, terug naar Paramaribo voor rustige dagen en vandaar naar Dan Paati in Amazonegebied en tenslotte naar de Brownsberg.
Lievelings: de mensen die we ontmoetten, de uitzichten (tuinen vanuit de buitenzwembaden! de sterrenhemel bij Dan Paati!), de heerlijke koele drankjes (drinken uit een kokosnoot! gemberbier! dawet!), de wilde dieren (luiaarden! aapjes! boomkip! waterkip!), het lekkere eten (baka bana! roti met pompoen en rundvlees! vegetarische opties!)
Tonen: 5  10   20
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram