Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo

Plantage Frederiksdorp

Historisch erfgoed

Frederiksdorp ligt aan de oever van de Commewijne. Frederiksdorp is een voormalige 18e -eeuwse koffie- en cacaoplantage. De eerste eigenaar was een Duitser uit Pruisen, Johan Friedrich Knöffel aan wie de plantage tot op heden zijn naam te danken heeft. De geschiedenis van Frederiksdorp herinnert aan de zowel de Europese als Afrikaanse tradities. 

De prachtig gerestaureerde gebouwen zorgen voor een unieke sfeer waarbij je je levendig kunt voorstellen hoe het leven vroeger op de plantages geweest moet zijn.

Op Frederiksdorp is een klein maar exclusief hotel gevestigd in de fraai gerestaureerde gebouwen van de oude koffieplantage Frederiksdorp, aan de rechteroever van de Commewijnerivier. Oorspronkelijk werd er op de plantage koffie en cacao verbouwd, de oude cacao-droogvloer is nog geheel intact . Frederiksdorp is het eerste project buiten Paramaribo dat op de monumentenlijst geplaatst is.

Het hotel is alleen per boot bereikbaar, hiervoor beschikt men over eigen taxiboten. Het ligt tussen enkele oude plantages die niet meer in bedrijf zijn, in. De plantages Johan-Margarethe en Rust en Werk zijn veranderd in kleine dorpsgemeenschappen. Vanuit het hotel kun je er naar toe lopen of fietsen. 
Frederiksdorp beschikt over een klein restaurant met terras en bar, onder de appartementen vind je hangmatten voor een heerlijk middagdutje. 
Ook zijn er diverse visgaten, kreken waar u kunt vissen. Het hotel heeft hengels en andere benodigdheden
.

Het programma :

U vertrekt vanuit Hotel Torarica naar Mariënburg en stapt vervolgens over op de boot naar plantage Resort Frederiksdorp waar u wordt verwelkomd door het Frederiksdorp team. De tours omvatten verschillende activiteiten zoals een historische wandeling op het landgoed van de plantage. U kunt er gerestaureerde monumentale gebouwen bezichtigen zoals het oude plantage huis en de dokterswoning die dateren uit de jaren 1700.

Frederiksdorp is het centrum van rechteroever van de Commewijnerivier. Het heeft een geheel eigen karakter met omliggende plantages, vissersdorpen, zeestranden, mangrovebossen, vogelzwampen, dolfijnen en lange fiets- en wandelpaden.
Deze voormalige plantage met originele plantagewoningen en een politiepost, is verklaard tot historisch werelderfgoed en omgebouwd tot een sfeervol vakantieoord. De comfortabel ingerichte woningen zijn allen voorzien van airco, wifi en warm water. Er is verder een zwembad met een mooi pooldeck, en een groot rivierterras.

Bekijk hier de 1-, 2,- of 3-daagse programma's

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram