Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route,jouw tempo

Fredberg

 

Fredberg is een niet te missen back-to-basictrip door de diepe jungle van Suriname! Tijdens deze prachtige natuurtrip ontdek je prachtige natuur, tropische diersoorten en geniet je van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud.

Je start de trip met de autorit richting Atjoni. In de buurt van Atjoni is het basiskamp van Fredberg gevestigd. Het basiskamp bestaat uit een hangmattenkamp en lodges. De eerste dag breng je door in het basiskamp. Je kan er zwemmen in de kleine Saramaccarivier, varen met een korjaal, piranaha’s vissen … Er is ook een tarzanswing voorzien waarmee je in het diepe water belandt. Pret verzekerd! ’s Avonds maak je een wandeling door de jungle. Je ontdekt er enkele zeldzame diersoorten waaronder vele vogels, kikkers, slangen, spinnen enzovoort. Samen met de gids sluip je ook in een grot. Je probeert er samen een kaaiman te vangen.

De volgende dag start de beklimming van de berg. Vanaf het basiskamp vertrek je door het Amazonewoud naar de voet van de berg. Het eerste gedeelte spot je vogels, slangen, apen en eventueel andere dieren die je pad kruisen! Katachtigen komen hier ook voor, maar zijn zeer moeilijk te spotten. Het eerste gedeelte, naar de voet van de berg, is dicht regenwoud. Je leert er eveneens veel tropische planten en bomen kennen. De gids geeft je graag meer uitleg over de geneeskundige werking van planten, het gebruik van bomen, het gebruik van het bos door de bevolking in het binnenland enzovoort.

Aangekomen bij de voet van de berg start de echte beklimming. Je klimt naar boven en rust af en toe even uit. wanneer  je op de berg bent, word je beloond met een adembenemend uitzicht over het Surinaamse regenwoud. Je hoort de apen brullen en geniet van een eindeloos zicht. ’s Avonds geniet je van de zonsondergang op de berg. Je overnacht primitief op de berg, maar er is wel een douche met regenwater.

’s Morgens kun je de zonsopgang boven het woud bewonderen. Je ontbijt en luncht ook met uitzicht over het woud. Dit is optimaal genieten! Je start daarna de afdaling van de berg en keert terug naar het basiskamp. Je spot nog enkele diersoorten en maakt opnieuw de tocht door het tropische regenwoud. Je komt in het basiskamp nog even op adem, rust uit en eet een hapje. Ten slotte start je aan je terugkeer naar de stad.

Bij deze tour zijn maaltijden, drinken en vervoer inbegrepen. Je vertrekt ’s morgensvroeg zodat je het optimale uit je dag kan halen. Een echte aanrader voor natuur- en dierenliefhebbers! Een beetje sportiviteit is vereist, maar de gemiddelde persoon beklimt de berg zeer gemakkelijk.

 
google-site-verification=4CeUb3iDu-9GAm2gfBrBiCAGdAkrBZ5nQGyy7nT7zeQ google-site-verification=4CeUb3iDu-9GAm2gfBrBiCAGdAkrBZ5nQGyy7nT7zeQ s473ecgg67pk.surinametravel.nl. gv-hldinam3hvocvl.dv.googlehosted.com RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} !=on RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
Opbellen
E-mail
Info