Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo

Chocolade workshop- van boom tot reep...

003
003
006
006
004
004
005
005
018
018
022
022
007
007
012 (1)
012 (1)
009
009


 
Handgemaakte tuin cacao uit Suriname :

Bij Tan Bun Skrati wordt ambachtelijke chocolade gemaakt van boom tot reep. De handen die het oogsten doen zijn hetzelfde als degene die het gisten, drogen en alle andere stappen in chocolade doen, tot het verpakken en verzenden van de repen. 

Het oogsten vindt plaats in particuliere tuinen en boomgaarden in de districten Saramacca, Wanica, Para en Commewijne en de cacao wordt vervolgens verwerkt in de studio in de hoofdstad: Paramaribo. 

Suriname is de thuisbasis van zowel wilde cacao in het met regenwoud bedekte binnenland als gecultiveerde Trinitario-cacaoteelt in het kustgebied.
 
De workshop : 

Tijdens de twee en een half uur durende Tree-to-bar cacao workshop maak je kennis met de Surinaamse cacao. Je schuift aan tafel bij de cacaomakers zelf. Terwijl je hun "fine flavour"producten proeft, vertellen zij over de geschiedenis en de gebruiken van skrati. Na een heuse blind tasting waarbij de smaakzintuigen op scherp worden gezet, ga je zelf aan de slag met het maken van je eigen stuk skrati om mee naar huis te nemen. Na afloop zul je nooit meer hetzelfde naar een reep chocolade kijken!

inclusief : 
- informatie over de geschiedenis van Surinaamse cacao en ‘tree to bar’ cacaoverwerking
- het nuttigen van diverse cacaoproducten (seizoensgebonden aanbod)
- zelf skrati maken

exclusief vervoer naar en van de cacaostudio  

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram