Bouw je eigen Suriname vakantie: Onze ervaring, jouw route, jouw tempo

Boutique hotel Peperpot

Plantage Peperpot

Plantage Peperpot is één van de oudste plantages van Suriname. Een plek die geschiedenis uitademt en waar de natuur van dichtbij te bewonderen is. Een perfecte uitvalsbasis om het mooie Suriname te ontdekken.

Boutique Hotel Peperpot grenst aan het Peperpot Natuur Park. Het ruim 700 hectare grote natuurgebied was eeuwenlang een koffie- en cacaoplantage. Het bos in het natuurpark heeft de plantage overgenomen en is rijk aan planten en dieren. De flora en fauna in het park treft men doorgaans alleen in het verre binnenland van Suriname aan.


De plantage kent een lange geschiedenis die zichtbaar wordt door de aanwezigheid van oude plantagegebouwen rondom het hotel. Vanaf het hotel kunnen bezoekers wandelen of fietsen door en rondom het natuurpark. Ook is het mogelijk om vanaf het hotel met een kano door het natuurpark te varen.

Een Engelse planter was rondom 1655 als eerste op de Peperpot Plantage en begon een suikerrietplantage. In 1696 kwam Simon van Halewijn vanuit Nederland naar Suriname. Vlak daarna is Plantage Peperpot gesticht. In het Sranan Tongo heet de plantage “pepre patoe”.

Er werd begonnen met de teelt van tabak. In 1702 stapte men al snel over op cacao en omstreeks 1720 op koffie. Tot 1998 is de fabriek nog in productie gebleven. Er zijn nog een aantal gebouwen bewaard gebleven waaronder:

  • De voormalige directeurswoning. Hierin zijn 2 suites, 1 standaard kamer en restaurant en bar gesitueerd.
  • De voormalige officierswoning. Woonhuis van voormalige opzichter Plantage Peperpot.
  • De droogschuur naast voormalige directeurswoning.
  • De koffiefabriek. De enige koffie en cacaofabriek die in Suriname aanwezig is. 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram